• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ukrajinský boršč II.
Napište svůj komentář k receptu

Ukrajinský boršč II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso i hovězí
    • červená řepa I naložená
    • čerstvé zelí Nebo kysané zelí
    • brambory
    • mrkev
    • petržel
    • cibule
    • česnek
    • rajčata
    • máslo
    • ocet
    • bobkový list
    • pepř mletý
    • sůl
    • kopr
    • zakysaná smetana Nebo obyčejná

Postup přípravy receptu

1
Maso uvaříme a vyndáme z hrnce - vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového vývaru spolu s bobkovým listem a červenou řepou - je-li čerstvá, povaříme ji zvlášť, nakládanou dáme ihned.
2
Chvilku vaříme, potom přidáme pokrájená rajčata (já je loupu), pepř, kopr a podle chuti dokyselíme octem, dosolíme. Vše necháme přejít varem - až je všechno měkké a nakonec přidáme pokrájené uvařené maso.
3
Na talíři se doprostřed husté polévky dá kopeček smetany - já dávám zakysanou. Polévka má mít příjemnou navinulou chuť, nesmí být příliš kyselá, proto použijeme-li kysané zelí, pozor s octem. Je velmi sytá.
4
Sice nejsem ani Rus ani Ukrajinec, ale moje přítelkyně je Ruska a její strýc, od kterého mám recept, je "mistr kuchař Ukrajinské republiky". Polévka má vždy velký úspěch u všech strávníků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sabina | 1. 8. 2016 13:54

    Dobrý den, jsem teprve začínající kuchařka a prosím o radu... Je fajn, že tady jsou napsány ingredience, ale trochu mi chybí množství všeho... Má prosím někdo zkušenosti? :-) Díky!

  • Dana | 24. 9. 2015 18:25

    Byl moc dobrý :)

  • Jakub | 27. 9. 2014 17:29

    Sakra strohy popis pripravy...

  • Vojta | 24. 2. 2012 22:07

    Zkusil jsem, výborné.

  • pepibubu | 17. 2. 2012 09:53

    Vývar jsem dělala z asi kila masa, řepy jsem měla dvě menší, a olizovala se celá rodina, i známý, protože ho bylo moc, absolutně rozumím komentáři Josefa Dubna o 8 litrech :-) Hodnotím 1*

  • Pata | 14. 2. 2012 12:52

    Dobrý den recept vypadá dobře jen nevím v jakých poměrech se mají jednotlivé ingredience dávat. Můžete prosím doplnit? Děkuji

  • Věra | 26. 9. 2011 20:16

    Hledám recept, právě jsem sklidila červenou řepu. Asi to zkusím udělat. Jen mě v ingrediencích chybí maso -není uvedeno. Naštěstí v příspěvcích jsou uvedeny různé možnosti. Tak se do toho pustím.

  • Josef Duben | 19. 6. 2011 15:32

    Senzační polévka, já dávám 3 druhy masa,nedávám uzené, je dominantnější, ale to je věc chuti, recept výše uvedený nemá chybu. Já ji nikdy neumím udělat méně než 8 litrů, ale vždy plánuji tak 3l. A jestli mohu něco poradit, pak červená řepa podle mne až do talíře, protože v polévce, je li dlouho zbarví vše do červena, což není na vadu chuti, ale vizuelně je lepší, když je barevná a řepa je tam jako mozaika. Dobrou chuť a ještě kdyby tak někdo napsal recept na kvalitní rohlíky, ty se k tomu skvěle hodí, ale ne ty co se dnes prodávají.

  • drahuska | 4. 4. 2011 17:24

    polevka je vyborna,delala jsem ji z hoveziho masa a z jehnecich kosti,nakonec jsem do polevky pridala jen obrane maso z ,mirne navinula chutkosti,tolik masa totiz na nich bylo,ze hovezi jsem si odlozila na jindy,husta,vyborna ;-)mirne navinula chut,vrele doporucuji!!!

  • Lenka Pflegerová | 1. 3. 2010 21:40

    Opravdu vynikající, mám v oblíbených

  • Hanka Jandová | 9. 1. 2010 03:27

    boršč milujeme a akorát jsem v něm kdysi od rodilých Rusů jedla místo vepřového uzené. Od té doby tedy vařím hovězí maso a uzené . Stačí třeba obrané ocásky a pod. Vývar použít obojí!!Jinak je to prakticky to samé jako tento recept.Vynikající!!!

  • Marie Novakova | 9. 9. 2009 01:28

    Také ho takto dělám jen jsem nikdy nedávala kopr,zítra se na něj chystám a bude pořádně velkej hrnec máme ho moc rádi a zkusím i s koprem,už ted se těšííííím

  • Ivana | 15. 2. 2005 07:42

    Boršč jsem dělala v sobotu přesně podle receptu, smetanu do porce na talíři jsme nepřidávali. Po uvaření nás polévka celkem nenadchla, zato v pondělí byla vynikající i bez té smetany. Doporučuju - jak píše Naďa - konzumovat min. až druhý den.

  • Naďa | 10. 2. 2005 10:46

    Chtěla bych ještě říct,že toto je snad jediná polévka,kterou nedochucuji masoxem,ani ničím jiným.Také se nezasmažuje,boršč se jaksi zahustí vařením sám od sebe.A když dělám boršč,není potřeba druhé jídlo,dělám ho vždycky veliký hrnec a čím víc se ohřívá,tím je lepší.A ještě:smetana se nerozmíchává,ale postupně ukrajuje a doplňuje.

  • Lada Kovářová | 9. 2. 2005 19:44

    Taky ho tak vaříme, viz. recept "Ukrajinský boršč" recept si maminka také přivezla z Ruska :)

  • eviku | 9. 2. 2005 17:30

    Tento recept téměř doslova odpovídá postupu, jak vařím boršč já, a tak jsem potěšena že je od mistra ukrajinské kuchyně a tedy "pravý". Jen místo rajčat dávám protlak, ale ty rajčata jsou určitě "pravější". Nejlepší je z obou mas, ale i jen z vepřového kolena je výborný, můžete přidat trochu masoxu na "hovězí" chuť. Vřele doporučuji, je to úžasná věc. Zkuste!

  • Martina Horklová | 9. 2. 2005 17:01

    Pořád se chystám, že někdy udělám Boršč a tak díky za recept, zkusím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Boršč
Polévky Oběd Večeře Vaření Ukrajina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Čerstvé zelí Červená řepa Česnek Cibule Kopr Máslo Mrkev Ocet Pepř mletý Petržel Rajčata Sůl Vepřové maso Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babské kuře

Babské kuře

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

Kapustové karbanátky II

Kapustové karbanátky II

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec

Jednoduché švestkové knedlíky -…

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Pařížské řezy ....Danča

Pařížské řezy ....Danča

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

22
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
21
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Cibulková kvůli zdraví končí v Polabí: Mají za ni překvapivou náhradu!

Cibulková kvůli zdraví končí v Polabí: Mají za ni překvapivou náhradu!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Další doporučené recepty:

Ukrajinská kutiá
Ukrajinská kutiá
Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Ukrajinský boršč
Ukrajinský boršč
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský krabí salát
Ukrajinský krabí salát
Uleželé tofu à la Romadur
Uleželé tofu à la Romadur
  • Recepty.cz
  • Ukrajinský boršč II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact