• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Uhlířina po našem
Napište svůj komentář k receptu

Uhlířina po našem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 130
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
13fotografií
Nahrát fotku
 

Babiččiny halušky

Suroviny

4 porce
    • 600
      g brambory oloupané
    • 100
      g uzený špek
    • 200
      g cibule
    • 3
      stroužek drcený česnek
    • 0,50
      lžička drcený kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce voda
    • olej
    • 180
      g škvarky nebo 200 g anglické slaniny
    • 500
      g kysané zelí , 1 cibule a olej na salát

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.
2
Zelný salát: zhruba 500 gramů zelí překrájíme na kratší kousky a dáme do mísy. Přidáme jednu najemno pokrájenou cibuli, zakápneme troškou oleje, promícháme a dáme vychladit.

RADA: Jak na domácí kysané zelí

3
Noky: mouky smícháme v míse se lžičkou soli. Přidáme vejce s vodou a vymícháme hustější těsto, které necháme cca 15 minut odstát. Do většího hrnce dáme vařit mírně osolenou vodu. Pak těsto přendáme na olejem potřené prkýnko. Hranou vidličky nebo nožem z něj odkrajujeme kousky těsta, které necháme padat z prkýnka do vroucí vody. Noky vaříme podle velikosti zhruba 15 - 20 minut. Určitě jim nestačí jen vyplavání na hladinu. Vařené noky scedíme.
4
V pánvi na najemno pokrájeném uzeném špeku (slanině) necháme dozlatova osmažit nadrobno pokrájenou cibuli. K té přidáme ke konci smažení drcený kmín a česnek. Společně necháme rozvonět.

RADA: Krájení cibule

5
Do pánve přisypeme vařené scezené brambory i noky. Vše společně promícháme, necháme prohřát a dle chuti osolíme a opepříme. Uhlířinu podáváme se zelným salátem.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Houbovo-špenátové noky

Houbovo-špenátové noky

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Čstava Dobreta
    Čstava Dobreta | 28. 3. 2023 21:01

    Velmi honosná uhlířina. :-) Znám podle popisu jednodušší verzi. Zdá se, že jsou na tom uhlíři dobře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drcený česnek Drcený kmín Hladká mouka Kysané zelí Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Škvarky Sůl Uzený špek Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Dort pro chlapy

Dort pro chlapy

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Meruňkový perník

Meruňkový perník

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

63
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
53
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
42
Borůvkové muffiny
Borůvkové muffiny
41
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
39
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Uherská pěna
Uherská pěna
Uherské zelí
Uherské zelí
Uhlířina II.
Uhlířina II.
Uhlířské špagety
Uhlířské špagety
Úhoř na víně
Úhoř na víně
Ukrajinská kutiá
Ukrajinská kutiá
  • Recepty.cz
  • Uhlířina po našem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact