• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tyrolské knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Tyrolské knedlíky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Knedlíky plněné uzeným masem s orestovanou cibulkou podávané s červeným zelím, posypané dozlatova vysmaženou křupavou cibulí a nasekanou zelenou petrželkou.

Suroviny

4 porce
    • 6
      ks rohlík z předchozího dne
    • 250
      ml mléko vlažné
    • 80
      g slanina
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 200
      g uzené maso
    • 2
      ks cibule
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • olej na smažení
    • petrželka
    • sůl
    • pepř mletý
    • červené zelí dušené, k podávání

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky nakrájejte na kostičky a v míse je zalijte trochou mléka. Mezitím osmažte dozlatova nadrobno nakrájenou slaninu. K namočeným rohlíkům přilijte zbývající mléko, přidejte křupavou slaninu, vidličkou rozšlehaná vejce, sůl, pepř a promíchejte. Zahustěte strouhankou a opět promíchejte.
2
Uzené maso nakrájejte na malé kostky a půlku cibule nadrobno. V pánvi rozehřejte máslo a cibuli na něm orestujte dozlatova, pak promíchejte s uzeným masem a nechte vychladnout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Mokrýma rukama vytvořte v dlani nejprve placičky, na ně dejte po lžíci uzeného a poté vytvarujte kulaté knedlíky. Bude jich přibližně 16. Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatek osolené vody a knedlíky v ní vařte 8 minut.
4
Zatím připravte vídeňskou cibulku na ozdobení. Zbylou cibuli nakrájejte na půlkolečka. Promíchejte je v misce s moukou, osolte a opepřete. V kastrůlku rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje a cibuli v něm osmažte dozlatova. Hotovou nechte okapat na papírové kuchyňské utěrce. Knedlíky podávejte s červeným zelím posypané cibulí a nasekanou petrželkou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Cibule Hladká mouka Máslo Mléko Olej Pepř mletý Petrželka Rohlík Slanina Strouhanka Sůl Uzené maso Vejce

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skotská vejce

Skotská vejce

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

Domácí veka

Domácí veka

Povidlové kapsičky

Povidlové kapsičky

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

28
Dýňový kompot
Dýňový kompot
17
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
16
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
10
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Tymiánové plátky se žampiony
Tymiánové plátky se žampiony
Tymiánový sirup
Tymiánový sirup
Tyrolská omeleta
Tyrolská omeleta
Tzatziki
Tzatziki
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální řecký recept
Tzatziky
Tzatziky
  • Recepty.cz
  • Tyrolské knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact