• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarožník
Napište svůj komentář k receptu

Tvarožník

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 212
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks citron
    • 1
      kg tvaroh
    • 250
      g cukr
    • 50
      g vanilkový cukr
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 30
      g máslo na vymazání formy
    • strouhanka na vysvypání formy

Postup přípravy receptu

1
Oddělíme vejce. K bílkům přidáme špetku soli a našleháme tuhý sníh. Citron omyjeme pod proudem horké vody a kůru jemně ostrouháme. Troubu rozpálíme na 180 °C.
2
Do velké mísy dáme tvaroh, přidáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek a nastrouhanou kůru. Třeme tak dlouho, až získáme krásně hladký krém. Do tvarohového těsta přilijeme rum a metličkami šleháme, dokud hmota není úplně hladká, bez hrudek tvarohu.
3
Dortovou formu vymažeme a vysypeme. Do tvarohového těsta opatrně vmícháme asi 2/3 sněhu, nakonec přidáme i zbylý sníh. Těsto nalijeme do připravené dortové formy a povrch pečlivě uhladíme.
4
Pečeme asi 60 minut. Je-li koláč hotov, poznáme podle toho, že povrch má krásně zlatavou barvu, a také pokud špejle zapíchnutá do středu zůstane po vytažení bez kousku těsta. Vyjmeme formu opatrně z trouby a necháme zhruba 20 minut prochladnout. Potom opatrně rozevřeme okraj formy a sejmeme ji. Když zjistíme, že okraje jsou světlé, překryjeme vršek tvarožníku alobalem a vložíme jej asi na 10 minut zpět do trouby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý

Švestkový tvarožník dietní a přesto…

Tvarožník s drobenkou

Tvarožník s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veruňák 555 | 24. 11. 2020 17:04

    Dobrý den prosím vás na kolik stupňů ten tvarožník pečete? Ja ho pekla na tech 180 C ° a vršek se mi spálil :g.

  • Barča | 7. 1. 2016 21:37

    Pekla jsem s vodou a nechala vychladnout v otevřené troubě a stejně spadnul :-/ ale je vynikající!

  • Miluška | 22. 5. 2015 14:47

    Děkuji, povedl se. Ta voda je fajn 8-)

  • Michaela | 20. 1. 2015 13:33

    Obyčejně ? Je to tvarožník ! Dát tam něco jiného než tvaroh, považuji za trestný čin ! 8-) To si můžete upéct a nazdobit jiný dort, třeba cheesecake.

  • Zdenka | 28. 11. 2014 19:05

    Zkuste přidat čerstvé nebo mražené ostružiny.

  • Sonjaa | 25. 3. 2014 12:02

    Dělala jsem z půlky várky a přidala méně cukru a je výborný, přemýšlím, že přidám příště ovoce, myslíte, že to je dobrý nápad?

  • silvik T.
    silvik T. | 8. 3. 2014 16:16

    pekla jsem znova.Jen jsem musela ubrat stupně,protože bych to jinak měla spálené.

  • Josef Poupak | 9. 6. 2013 20:49

    No, bucek z domaci udirny to ale neni!!!!

  • Klára | 14. 5. 2013 14:27

    Dobrý den, také jsme zkoušeli upéct tvarožník podle tohoto receptu a měla bych dve výhrady, ubrala bych jeden pudink, protoze tam byl az moc citit a dala méně cukru. Jinak to bylo povedene.

  • Lenka | 12. 4. 2013 07:30

    Aby upečený tvarožník nespadl, je třeba dát při pečení do trouby nádobu s horkou vodou a po upečení nechat vychladnout v pootevřené troubě. :-)

  • silvik T.
    silvik T. | 21. 2. 2013 21:34

    Moc dobrý.Dělala jsem z poloviční dávky a vůbec mi nesplaskl.

  • payuna | 24. 1. 2013 05:54

    zrovna jsem ho ochutnala u segry(ktera ho pekla) a musim rict, ze je vyyyborny <3 !!..recept si vubec nezaslouzi 2

  • moni | 19. 1. 2013 09:43

    ou oukej ego robert burian nesed doma pri kompe pod s nami von O:-) zij raz tu teraz slnko vieti rovnako na nas

  • Lukáš | 16. 10. 2012 18:30

    Není tam mouka. Proto splaskne.

  • lenca | 24. 7. 2012 20:06

    No, nezkousela jsem tento recept.., ale ja mam recept bez pudinku a s tvrdym tvarohem(ne z vanicky) hrudky zustanou a je fantasticky. Prijde ,mi, ze tento by byl zbytecne tezky!!Jen vejce, tvaroh, detska krupicka a maslo a fakt nema chybu!!! :-P

  • Šárka | 9. 7. 2012 18:08

    Ano,přesně to samé se stalo mě.

  • MArie | 17. 5. 2012 16:07

    Už se těším,až si ho udělám a celý ho sním :-) líbí se mi, že tam není žadný korpus

  • Eliška K. | 14. 5. 2012 15:43

    Tvarožník dělám velmi často, ale přidávám heru, mouku, kypřící prášek a nedávám pudinkový prášek. Jsem tedy zvědavá, jak to dopadne, až ho vytáhnu z trouby. Pro ty, kterým se nelíbí, že tvarožník vždy splaskne, nedivte se, dle mě je to běžné. Zkuste si ho eventuelěn upéct z polovičního množství a kdyžtak v měnší pečící formě.

  • Katerina195 | 11. 5. 2012 22:24

    vynikající!!!! <3 miluju to! ;-)

  • Pavel | 17. 3. 2012 08:40

    Best jídlo, jsem na tvarohu ujetý :-) Peču raději na plechu, je to sice placka, ale prasknutí nehrozí a chuť je stejná :-)

  • ajsa | 16. 3. 2012 19:22

    Nic horšího jsem nejedla,strašně sladké,také po vytažení z trouby splaskl,takže při ceně dnešních vajec je to jako kdybych je vyhodilla z okna :-( :-X

  • Pavla | 4. 3. 2012 18:45

    Vynikající, nadýchaný, bez chyby <3 <3 <3

  • tatsi | 1. 3. 2012 17:43

    mně taky :-\

  • Idi
    Idi | 17. 11. 2011 15:40

    Ačkoliv jsem postupovala podle receptu, tvarožník mi po vytažení z trouby splasknul. A to nejsem v pečení nováček :-( Ale jinak je moc dobrý. Doufám, že příště se mi to podaří lépe.

  • Lucifer | 11. 4. 2011 12:01

    Já používám na tvarohovec zásadně zelený tvaroh balený v kostkách a vždy se upeče, navíc tvarožník má být ve vnitř vlhký, to je na něm to nejvíc super, nedusí...:)

  • *Lucka* | 28. 3. 2011 18:45

    Skvělě! ;-)

  • muffii | 11. 3. 2011 10:09

    Uzasnej ;-) kdyby byl trochu do slana, tak chutna jak cheesecake:) ale fakt bomba, sice trochu narocnej na penezenku, ale vysledek stoji za to, snedl se behem dne :-)) :-P :-P

  • iva nemcova | 8. 6. 2008 16:34

    Delala jsem na plech,pridala jsem susene merunky,skvele! Davam 1.

  • Jana | 7. 3. 2008 17:57

    Je to moc dobrý koláček :-)

  • Martina Lukešová | 26. 11. 2007 08:28

    Tak jsem ho dělala znovu a je opravdu super.Je to rychlovka a nedá se na tom nic zkazit.Podlle p.Ireny jsem ho dala tentokrát také na plech a je to super.Radím dělat tak.

  • Irena Dlesková | 4. 11. 2007 20:21

    Tvarožník je výborný. Použila jsem tvaroh ve vaničce polotučný a dopadlo to dobře. Akorát místo do dortové formy jsem ho dala upéct na plech. Neměl chybu a hned byl pryč:-)

  • Blanka L. | 6. 4. 2007 08:15

    tvarožník jsem též pekla podle návodu, ale výsledek byl nic moc. Ač jsem ho pekla ještě déle než je psáno v receptu (75 min + 15 min přikryté alobalem) a přestože špejle zapíchnutá do středu byla úplně čistá, po vychladnuti a rozkrojení z něj vytekla žlutá voda. Ale je možný, že je to tvarohem.Použila jsem polotučný ve vaničce. Jinak těsto jsem lila do dortové formy o průměru 24 cm a výšce cca 7 cm. Forma se naplnila až po okraj a v troubě těsto vyrostlo ještě asi o 2 cm nad okraj....

  • Martina Lukešová | 28. 2. 2007 08:36

    Tvarožník jsem upekla,přesně podle návodu,jen jsem formu vysypala kokosem.Je výborný,zejména pro ty kdo nemají rádi tzv. ,,suché buchty".Dávám za 1.

  • Wendy | 9. 7. 2005 16:37

    Chtela bych se zeptat,jestli se to dá protřít třeba džemem a šlehačkou a polít čokoládou či pudinkem,nebo tak něco,aby to nevypadalo tak obyčejně. Co byste mi k tomu doporučila? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hnědý rum Máslo Strouhanka Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Maxi palačinka

Maxi palačinka

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

143
Dýňová tortila
Dýňová tortila
140
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
134
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
124
Máslové řízky
Máslové řízky
48
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Záhada jmen na parte Jiřího Krampola (†87):  Kdo jsou mecenáši pohřbu?

Záhada jmen na parte Jiřího Krampola (†87): Kdo jsou mecenáši pohřbu?

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Tvarohový tunel plněný ovocem
Tvarohový tunel plněný ovocem
Tvarohový závin
Tvarohový závin
Tvarohový želatinový dort
Tvarohový želatinový dort
Tvarožník II.
Tvarožník II.
Tvarožník s drobenkou
Tvarožník s drobenkou
Tvarožník se zázvorem a malinami
Tvarožník se zázvorem a malinami
  • Recepty.cz
  • Tvarožník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact