• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • F.O.O.D

Časopis FOOD - magazín o jídle, vaření a pečení

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

Nejdříve uvařte maso. Dejte ho do hrnce s vroucí vodou, osolte a vařte zakryté asi 2 hodiny (v tlakovém hrnci se maso uvaří rychleji). Hotové maso by... více o Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

Očištěné brambory uvařte i se slupkou v osolené vodě doměkka. Kotlety osolte a opepřete. Ogrilujte je na pánvi na olivovém oleji dozlatova z obou... více o Kotlety s rajčaty a bramborami

20 minut
Valentýnská čokoládová pěna

Valentýnská čokoládová pěna

Na kastrol s trochou vody posaďte ohnivzdornou mísu, nalámejte do ní čokoládu, vodu přiveďte k varu a stáhněte plamen. Čokoládu rozpusťte, odstavte z... více o Valentýnská čokoládová pěna

20 minut
Salát s krevetami a exotickým ovocem

Salát s krevetami a exotickým ovocem

Mango oloupejte, dužninu pokrájejte na kostičky a dejte do mísy. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky, dužninu nakrájejte na kostičky, vydloubněte lžící a... více o Salát s krevetami a exotickým ovocem

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

Do hrníčku nalijte vlažné mléko, rozdrobte droždí, přidejte 1 lžičku cukru a 1 lžíci mouky. Umíchejte hladké těstíčko, zakryjte utěrkou a na teplém... více o Podvodnice

50 minut
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou

Husí prsa plněná fíky s bramborovo…

Prsa očistěte od blanek. Z obou stran je osolte a opepřete, posypte lístky tymiánu a lehce potřete balzamikovým octem. Jedna prsa položte kůží dospod... více o Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Droby odblaňte a nakrájejte na drobnější kousky. V hrnci rozpusťte polovinu másla. Přidejte kmín, nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a krátce... více o Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

50 minut
Vyběhlík

Vyběhlík

V mléce rozšlehejte vejce a osolte. Vmíchejte mouku, cukr a skořici. Těsto vlijte do máslem vymazané formy a pokryjte je švestkami. Upečte dozlatova v... více o Vyběhlík

35 minut
Marinované cukety s citronovým tvarohem

Marinované cukety s citronovým…

Den předem naložte cibuli. Nakrájejte ji na kolečka, dejte do cedníku, spařte vroucí vodou a vložte ji do uzavíratelné sklenice. Do kastrůlku dejte... více o Marinované cukety s citronovým tvarohem

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Dejte vařit brambory ve slupce. Lilky pokrájejte na kolečka asi 1 cm silná, rozložte je na papírové utěrky, posolte a nechte vypotit asi 10 minut.... více o Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Cukety omyjte a nastrouhejte nahrubo. Cibulky nakrájejte na kolečka, šunku na malé kousky, česnek prolisujte, sýr nastrouhejte, petrželku nasekejte... více o Cukeťák z trouby

20 minut
Kořeněné cuketové pickles

Kořeněné cuketové pickles

Cukety omyjte a škrabkou na zeleninu nakrouhejte na dlouhé tenké plátky. Začněte na jedné straně, cuketu obraťte o 90° a krouhejte dál. Opět otočte a... více o Kořeněné cuketové pickles

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Jahody omyjte, zbavte stopek a osušte papírovou utěrkou. Polovinu jich rozmixujte se dvěma lžícemi cukru. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky ušlehejte... více o Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Borůvkový mls s meruňkami

Borůvkový mls s meruňkami

Borůvky dejte do kastrolu, přidejte 2 lžíce cukru, 2 lžíce vody a přiveďte k varu. Svařte na středně hustou omáčku, která bude stékat ze lžíce, a... více o Borůvkový mls s meruňkami

30 minut
Opilé broskvové poháry s amarettem

Opilé broskvové poháry s amarettem

Do kastrůlku dejte mléko, rozmíchejte v něm žloutky, přidejte cukr a škrob a dobře rozmíchejte. Přidejte amaretto a za stálého míchání a na mírném... více o Opilé broskvové poháry s amarettem

40 minut
Jogurtová šarlota

Jogurtová šarlota

Plátky želatiny dejte do misky, zalijte studenou vodu a nechte asi 5 minut nabobtnat. Formu (11 x 30 cm) lehounce vytřete olejem a vyložte... více o Jogurtová šarlota

40 minut
Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort

Dno rozevírací dortové formy (20 cm) zlehka vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Sušenky rozmixujte na drobky, přidejte na kousky pokrájené... více o Nepečený malinový dort

30 minut
Závin se zelím a uzeným masem

Závin se zelím a uzeným masem

Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte na lžíci oleje, přidejte uzené maso pokrájené na kostičky a pár minut ho restujte. Zelí slijte, pokrájejte, aby v... více o Závin se zelím a uzeným masem

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, špekáčky na půlkolečka nebo na kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno. Na dvou lžících oleje osmažte cibuli... více o Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

Brambory oloupejte a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Uzené maso pokrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Zapékací... více o Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

Houby dejte do misky a zalijte je horkou vodou. Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. V rendlíku přiveďte k varu vodu, dejte do ní vejce a... více o Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky, zalijte mlékem a nechte chvíli nasáknout. Přidejte jednu cibuli pokrájenou nadrobno, mleté maso, nasekanou... více o Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.

Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O…

Oddělte bílky od žloutků. Do velké mísy nasypte mouku s práškem do pečiva, přidejte cukr, pokrájené změklé máslo a žloutky. Suroviny promíchejte, aby... více o Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Krémové lečo

Krémové lečo

Rajčata dejte do mísy, zalijte vroucí vodou, do každého lehce píchněte nožem, aby se narušila slupka, a nechte asi 10 minut odstát. Poté rajčata... více o Krémové lečo

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

Dejte vařit vodu na těstoviny. Lilek pokrájejte na menší kostičky, dejte ho do cedníku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Cibuli nakrájejte na... více o Letní těstoviny

30 minut
Pečená pražma s mangovou salsou

Pečená pražma s mangovou salsou

Ryby opláchněte, dobře osušte, do každého boku udělejte ostrým nožem tři zářezy, osolte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Do mixéru... více o Pečená pražma s mangovou salsou

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

Lilky pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Rozložte na papírovou utěrku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Poté je důkladně osušte papírovou... více o "Pizza" z lilku

20 minut
Salát s ořechy a bobulemi

Salát s ořechy a bobulemi

Suroviny na zálivku dejte do zavařovací sklenice, uzavřete víčkem a důkladně protřepejte. Oříšky nasucho opečte na pánvi, jakmile na nich začne... více o Salát s ořechy a bobulemi

Frittata s pečeným lilkem

Frittata s pečeným lilkem

Lilek pokrájejte podélně na čtvrtiny a každý kus pak ještě přepulte. Kusy lilku rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dobře potřete olejem.... více o Frittata s pečeným lilkem

50 minut
Steakový salát s balzamikem

Steakový salát s balzamikem

V misce prošlehejte tekuté suroviny na marinádu, přidejte utřený česnek, sůl a pepř. Maso ponořte do marinády alespoň na 30 minut. Rozehřejte gril.... více o Steakový salát s balzamikem

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 79
  • Další stránka
 
Objednejte si předplatné.
Chci předplatné
 
Kumquat: Exotický trpaslík, který umí překvapit. Hodí se k masu i do dezertů

Kumquat: Exotický trpaslík, který umí překvapit. Hodí se k masu i do dezertů

Kumquat: Exotický…

Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek

Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek

24. 2. 2023 0:00
Přeštický vepř: Národní poklad, který díky kvalitě a chuti vyhrává nad levnější konkurencí. Už jste toto masíčko vyzkoušeli?

Přeštický vepř: Národní poklad, který díky kvalitě a chuti vyhrává nad levnější…

Přeštický vepř:…

Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek

Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek

19. 2. 2023 0:00
Retro koktejly: Ochutnejte první republiku

Retro koktejly: Ochutnejte první republiku

Retro koktejly:…

Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek

Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek

7. 12. 2022 0:00
Punčochářova božská husa aneb Požitků plné posvícení

Punčochářova božská husa aneb Požitků plné posvícení

Punčochářova božská…

Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek

Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek

12. 11. 2022 0:00
Nebojte se zvěřiny! S recepty od profíků si připravíte ty nejlepší domácí hody

Nebojte se zvěřiny! S recepty od profíků si připravíte ty nejlepší domácí hody

Nebojte se zvěřiny!…

Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek

Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek

29. 10. 2022 0:00
Recepty z olomouckých tvarůžků: smažené syrečky, bramborový salát i šunkofleky

Recepty z olomouckých tvarůžků: smažené syrečky, bramborový salát i šunkofleky

Recepty z…

Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek

Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek

1. 3. 2022 0:00
Diskuse časopisu
Obálka aktuálního čísla F.O.O.D Předplatné
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • F.O.O.D
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact