• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarohový krémovník
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový krémovník

autor: kovářka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový krémovník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 220
      g polohrubá mouka
    • 120
      g hera
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva zpracujeme a dáme na 30 minut do lednice
    • 500
      g měkký tvaroh
  • Náplň:
    • 500
      ml mléko
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 1
      balíček vanilkový pudink
  • Sníh:
    • 5
      ks bílek
    • 5
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Plech s vysokým okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vyválíme a přeneseme na plech. Okraje rukou upravíme tak, aby byly 2 cm vysoké.
2
Náplň: všechny suroviny dáme do velké mísy a rozmícháme ruční metličkou. Hmota je velmi řídká - tak to má být. Nalejeme na těsto a pečeme 40-45 minut při teplotě 180 °C.
3
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, natřeme na předpečený moučník, pomocí vidličky na něm uděláme vlnovky a znovu pečeme asi 10 minut na 160 °C. Upečený a vychladlý moučník zdobíme strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Tvarohový koláč s ovocem s čekankovým sirupem

Tvarohový koláč s ovocem s čekankovým…

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Verča | 30. 3. 2008 11:18

    Malý zlepšovák - do náplně jsem přidala ještě rozinky, citronovou kůru a vanilkový cukr a je to fantastické :)

  • spejsek | 30. 5. 2007 21:42

    stejný recept je tu pod názvem "Tvarohové řezy IV". Ty tři žloutky přijdou do náplně.

  • Anonym | 25. 5. 2007 16:21

    ja mám podobný recept kde tie zvyšné žltky idú do tvarohovej náplne

  • ELA | 25. 5. 2007 11:18

    takový malý návrh - co takhle žloutky přidat do těsta místo toho "jednoho celého vejce"? bude mít krásnou barvu....jinak tedy slintám, upřímmně řečeno...paní Kovářová, to vypadá skvostně...

  • Di | 25. 5. 2007 11:02

    Většinou se stává, že zbývají bílky, například po pečení vánočního cukroví. Bílky se dají dobře uchovat třeba i delší dobu, tak je potom můžete využít ne tento koláč. Já dělám podobný moučník, ale z listového těsta (je to pak dost rychlé). Podle mého receptu ser žloutky využívají do tvarohové hmoty. Na 4 žloutky se dává 750 g tvarohu, 150 g cukru, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 1 dl oleje a 1/2 l mléka. Do 4 bílků pak přijde 6 lžic cikru a 1 vynilkový cukr. Pokud mám ale zbylé bílky, přidám je do sněhu. Čím bohatější je sněhová čepice, tím lepší.

  • Alena Kovářová | 25. 5. 2007 10:48

    Bohužel budete muset použít zbývající žloutky třeba na omeletu :-)

  • Anonym | 25. 5. 2007 10:43

    Nejlépe když vezmete 3 vejce,oodělíte žloutky od bílků.Bílky použijete na krémovník,žloutky uložíte do ledničky a časem je použijete na něco jiného.Nebo pokud máte pejska nebo kočičku,žloutky jim dejte,je to dobré na srst.

  • Iva Štádlerová | 25. 5. 2007 10:35

    A kde vezmu ty 3 bílky navíc oproti žloutkům?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hera Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový pudink Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Masové závitky

Masové závitky

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Americké hovězí

Americké hovězí

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuře ,,MACO“

Kuře ,,MACO“

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Okurkový salát

Okurkový salát

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

25
Skotská vejce podle The Real Meat Society
Skotská vejce podle The…
25
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
20
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
16
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
14
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Tvarohový krémovník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact