• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarohový krémovník
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový krémovník

autor: kovářka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový krémovník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 220
      g polohrubá mouka
    • 120
      g hera
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva zpracujeme a dáme na 30 minut do lednice
    • 500
      g měkký tvaroh
  • Náplň:
    • 500
      ml mléko
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 1
      balíček vanilkový pudink
  • Sníh:
    • 5
      ks bílek
    • 5
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Plech s vysokým okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vyválíme a přeneseme na plech. Okraje rukou upravíme tak, aby byly 2 cm vysoké.
2
Náplň: všechny suroviny dáme do velké mísy a rozmícháme ruční metličkou. Hmota je velmi řídká - tak to má být. Nalejeme na těsto a pečeme 40-45 minut při teplotě 180 °C.
3
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, natřeme na předpečený moučník, pomocí vidličky na něm uděláme vlnovky a znovu pečeme asi 10 minut na 160 °C. Upečený a vychladlý moučník zdobíme strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Tvarohový koláč s ovocem s čekankovým sirupem

Tvarohový koláč s ovocem s čekankovým…

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Verča | 30. 3. 2008 11:18

    Malý zlepšovák - do náplně jsem přidala ještě rozinky, citronovou kůru a vanilkový cukr a je to fantastické :)

  • spejsek | 30. 5. 2007 21:42

    stejný recept je tu pod názvem "Tvarohové řezy IV". Ty tři žloutky přijdou do náplně.

  • Anonym | 25. 5. 2007 16:21

    ja mám podobný recept kde tie zvyšné žltky idú do tvarohovej náplne

  • ELA | 25. 5. 2007 11:18

    takový malý návrh - co takhle žloutky přidat do těsta místo toho "jednoho celého vejce"? bude mít krásnou barvu....jinak tedy slintám, upřímmně řečeno...paní Kovářová, to vypadá skvostně...

  • Di | 25. 5. 2007 11:02

    Většinou se stává, že zbývají bílky, například po pečení vánočního cukroví. Bílky se dají dobře uchovat třeba i delší dobu, tak je potom můžete využít ne tento koláč. Já dělám podobný moučník, ale z listového těsta (je to pak dost rychlé). Podle mého receptu ser žloutky využívají do tvarohové hmoty. Na 4 žloutky se dává 750 g tvarohu, 150 g cukru, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 1 dl oleje a 1/2 l mléka. Do 4 bílků pak přijde 6 lžic cikru a 1 vynilkový cukr. Pokud mám ale zbylé bílky, přidám je do sněhu. Čím bohatější je sněhová čepice, tím lepší.

  • Alena Kovářová | 25. 5. 2007 10:48

    Bohužel budete muset použít zbývající žloutky třeba na omeletu :-)

  • Anonym | 25. 5. 2007 10:43

    Nejlépe když vezmete 3 vejce,oodělíte žloutky od bílků.Bílky použijete na krémovník,žloutky uložíte do ledničky a časem je použijete na něco jiného.Nebo pokud máte pejska nebo kočičku,žloutky jim dejte,je to dobré na srst.

  • Iva Štádlerová | 25. 5. 2007 10:35

    A kde vezmu ty 3 bílky navíc oproti žloutkům?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hera Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový pudink Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Kuřecí roláda se špenátem

Kuřecí roláda se špenátem

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Králík na medu

Králík na medu

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
21
Kedlubnová polévka V.
Kedlubnová polévka V.
19
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
18
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Tvarohový krémovník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact