• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarohový bochánek
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový bochánek

autor: Iva Ticháčková
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový bochánek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      balení prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo nastrouhat
    • 1
      kostka měkký tvaroh modrý nebo červený
    • 7
      lžíce mléko
    • 3
      ks vejce
    • citronová kůra
    • 50
      g rozinky namočené v rumu
    • 50
      g mandle na posypání, případně i do těsta

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady zpracujeme v hladké a vláčné těsto. Uděláme dva bochánky, které přendáme na plech, vyložený pečícím papírem nebo alobalem potřeným tukem. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem s trochou mléka, posypeme mandlemi a uprostřed uděláme ostrým nožem křížek.
2
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 45 minut.
3
Je to výborný moučník, který je stále vláčný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Bochánek - třený

Bochánek - třený

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM | 21. 9. 2006 12:33

    Ivo, tento nebo podobný recept je tady na těchto stránkách možná i vícekrát, ale to přece nevadí, ne? Není možné projít těch skoro 10 tisíc výborných receptů a zjišťovat, jestli se člověk neopakuje. A jestli je možné, že by se recepty dostaly skoro přes celou republiku ? Proč ne,vždyť právě recepty se šíří rychlostí blesku nejenom po republice ..... Hlavně posílejte další a další ....

  • Iva Ticháčková | 15. 9. 2006 12:48

    Tak a teď jsem to odklepla bez napsání jména, takže se to objeví jako "anonym". Omlouvám se.

  • Anonym | 15. 9. 2006 12:44

    Jsem na těchto stránkách krátce a po napsání receptu jsem zjistila, že v databázi je stejný , ale pod názvem "Velikonoční tvarohový mazanec" - autorka Jana z VM. Tímto se Vám omlouvám, ale já znám tento recept již velice dlouho. Je možné, že by se dostal od Vás až k nám, do Náchoda a to jinou cestou? Je vskutku výborný, takže paní Jano z VM vřelý dík. Ještě u jednoho receptu jsem zjistila stejné ingredience a postup - Vy ho máte pod názvem Tvarohový koláč báby Havelkové a já ho znám jako Tvarohové řezy - rovněž skvělé.Hezkou sobotu a neděli - Iva.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Mandle Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Rozinky Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatová pizza

Rajčatová pizza

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Čokoládová buchta z remosky

Čokoládová buchta z remosky

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

42
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
31
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Tvarohový bochánek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact