• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarohovo-povidlové smaženky
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohovo-povidlové smaženky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 26
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohovo-povidlové smaženky
Tvarohovo-povidlové smaženky
Tvarohovo-povidlové smaženky
Tvarohovo-povidlové smaženky
Tvarohovo-povidlové smaženky
Tvarohovo-povidlové smaženky
Tvarohovo-povidlové smaženky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks bílá veka nebo toustový chléb
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • cukr krupice dle chuti
    • švestková povidla nebo marmeláda, pokud ji máte radši
    • rozšlehané vejce se špetkou soli, dle potřeby
    • sůl špetka
    • vanilkový cukr
    • mléko
    • máslo s olejem, na smažení

Postup přípravy receptu

1
Veku (toustový chléb) pokrájíme na plátky, pokud ji nemáme již předkrájenou. Tvaroh si dle chuti osladíme, záleží i na sladkosti povidel. Povidla si můžeme dochutit například skořicí, dle potřeby naředit rumem nebo naopak zahustit strouhaným perníkem. Vše dle vlastní chuti.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

2
Polovinu plátků veky (tousťáku) potřeme tvarohem a polovinu povidly. Množství dle chuti, někdo radši náplně více, někdo méně. Potřené plátky k sobě "přilepíme"a suché strany plátků namočíme do vyšlehaných vajec se špetkou soli, vanilkovým cukrem a mlékem. Na jedno vejce přidáváme cca 1,5 lžíce mléka nebo smetany na vaření.
3
Takto připravené naplněné a ve vejcích smočené plátky veky (tousťáku)klademe do pánve s roztopeným máslem smíchaném s olejem a smažíme z obou stran dozlatova.
4
Podáváme k čaji, bílé kávě, kakau. Před podáváním můžeme posypat moučkovým nebo skořicovým cukrem. Lze jíst i vychladlé.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí granolu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Smaženky s calvadosem

Smaženky s calvadosem

Smažené jahody v těstíčku

Smažené jahody v těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Lívance
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá veka Cukr krupice Máslo Měkký tvaroh Mléko Rozšlehané vejce Sůl Švestková povidla Vanilkový cukr

Domácí zdravé müsli: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zavináče

Zavináče

Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Domácí zdravé müsli: Deník veganky

Poslední sledované recepty

28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
Lasagne - jednoduché,…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
18
Meruňkové knedlíky s marcipánem
Meruňkové knedlíky s…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Zadlužený Datel se pochlubil těhotenstvím: »Exekučátka« naštvala Kočendovou!

Zadlužený Datel se pochlubil těhotenstvím: »Exekučátka« naštvala Kočendovou!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Tvarohovo-nektarinkový koláč
Tvarohovo-nektarinkový koláč
Tvarohovo-ořechovo-sněhové řezy
Tvarohovo-ořechovo-sněhové řezy
Tvarohovo-ovocný koláč (nejen) z remosky
Tvarohovo-ovocný koláč (nejen) z remosky
Tvarohovo-povidlový koláč
Tvarohovo-povidlový koláč
Tvarohovo-smetanový koláč de luxe
Tvarohovo-smetanový koláč de luxe
Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)
Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)
  • Recepty.cz
  • Tvarohovo-povidlové smaženky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact