• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarohové šátečky II.
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové šátečky II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové šátečky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks hera
    • 1
      ks tvaroh
    • 250
      g hladká mouka
    • marmeláda Meruňková

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto, rozválíme a vykrajujeme asi 5 cm kolečka. Do každého dáme trochu marmelády, přeložíme a pečlivě přitiskneme nejlépe vidličkou (pokud vlastníme vykrájovátko, je to podstatně jednodušší). Pečeme při 180 °C asi 15-20 minut.
2
<BR>Množství těsta vystačí asi na 90 ks.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marci2 marci2 | 6. 4. 2009 19:50

    Dneska jsem vyzkoušela s povidly a mám problém něco schovat na zítra. Móóc dobré. Dávám za 1.

  • Jana Vencková | 6. 2. 2009 21:50

    Bezva recept, připomíná mi dětství, dělala je moje máma, když jsem byla malá..teď jsme na ně vzpomínaly, zítra přijde na návštěvu, tak je dělám jako překvapení. Vykrajovala jsem je plastovou formičkou, bylo to rychlé a jednoduché. Po vytažení z trouby jsem je ještě obalila v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým Díky a dávám jedna.

  • Jana z VM | 10. 4. 2006 14:38

    V sobotu jsem je dělala s diamarmeládou - výbornou z Francie (byla dražší než čokoláda, ale opravdu bez konkurence - celé drobné ovoce, vynikající !!!) - udělala jsem rohlíčky, aby to bylo jistější a marmeláda nevytékala a byly vynikající !!!!! Vyzkouším i s tvarohovou náplní s diachromem. Velice lehoučké a křehoučké těsto. Už jsem dala 1.

  • Jaroslava Oumarová | 16. 3. 2006 10:33

    Ještě jsem chtěla dodat, že v Lidlu zato mají vynikající dia mentolové bonbóny a dobré dia oplatky tří příchutí.

  • Jaroslava Oumarová | 16. 3. 2006 10:32

    Nedávno jsem ochutnala Hořkou dia čokoládu Orion a je vynikající. Je sice malá, váží 50 g a stojí kolem 18 Kč, ale je to konečně něco, co má intenzivní chuť čokolády. Viděla jsem ji v Bille, v Tescu, v Sparkasse. Tu z Lidla jsem právě měla jako první a vůbec mi nechutnala. Ale každému chutná něco jiného:-)

  • Jana z VM | 16. 3. 2006 06:51

    Máte, Di, pravdu, v Bille nejsou. Včera jsem se dívala. A ty čokolády - to je drahota - je fakt, že nejlepší je Milka (podle toho taky stojí, že?), ale teď jsem vyzkoušela plněnou malou čokoládu Claru a neplněnou větší tabulku - ta menší stojí 20 Kč a ta větší myslím 24 Kč, ale jednou za čas to jde. Jsou fakt dobré a ten umělý cukr není vůbec cítit, což se o některých jiných výrobcích nedá říct.

  • Di | 15. 3. 2006 15:41

    V Bille je myslím nemají, spíše v Normě, ale ty jsou u nás asi pořídku. lidl je jistota. kromě toho tam mají docela dobré Dia čokolády za 20 Kč - a to je opravdu velmi laciné.

  • Jana z VM | 15. 3. 2006 13:11

    Lidl u nás ve městě není, nejblížší je, tuším, v Jihlavě, takže až tam pojedeme, nakoupím si.Ještě se podívam v Bille, jestli tam náhodou nemají, taky mají dost věcí pro diabetiky. S těmi povidly je to výborný nápad, musím se kouknout, jestli jsou k dostání. Já mám doma svoje s cukrem.Díky za rady !!

  • Di | 15. 3. 2006 10:31

    Paní Jano, jestli máte někde poblíž Lidl, tam prodávají větší německé Dia marmelády, které jsou moc dobré (jahody, černý rybíz, myslím i višně) a přijdou na 40 Kč. To je zhruba tolik, kolik za ně dáte venku. Já je dříve tahala z Německa z obchodu Aldi, a jsem proto moc ráda, že se tu objevily. Jsou skvělé na chuť, nepříliš drahé a nekazí se tak rychle jako někdy české marmelády. S těmi povidly to je také dobrý nápad. Tohle těsto je vůbec výborné na slané i sladké pečení (jablka v županu, štrůdl zavinutý i "na placky"). Já ho jenom dělám z polohrubé mouky, připadá mi lépe zpracovatelné.

  • Eva | 15. 3. 2006 09:42

    pro diabetiky - řešením by mohla být povidla, která se dají sehnat i "pravá", tj. uměle nedoslazovaná, a přitom jsou dostatečně hustá. bylo by škoda se o takovou lahůdku připravit ...

  • Jana z VM | 15. 3. 2006 09:05

    Máte, Di, pravdu, že diamarmelády jsou řídké, jsou sice fakt dobré, ale na namazání a ne na náplň.Škoda. Vyzkoušela jsem i ty z dovozu, které jsou tak strašně drahé - až 65 Kč za menší sklenici - a jsou taky řídké.

  • Di | 15. 3. 2006 07:17

    Diabetici by je vůbec neměli sypat cukrem! Stačí velice jemně poprášit sladidlem vhodným pro diabetiky nebo maximálně ovocným cukrem. Nebo také nechat bez sladidla. problémem je, že diamarmelády bývají hodně řídké.

  • Jája | 14. 3. 2006 18:50

    Šátečky jsou dobré z másla místo Hery a plnímje Dia džemem.Lze pak doporučit i diabetikům, kterří by je neměli moc sypat cukrem!

  • Lenka | 27. 1. 2006 11:04

    Výtečný recept, dělávám taky. Marmeládu dávám jakoukoliv,jen ne moc řídkou. Vykrajovátko mohu doporučit, používám větší a dělám 2 plechy, asi 30 ks.

  • Jana Hanusova | 11. 6. 2005 09:43

    plnim je i makovou nebo orechovou naplni s rumem. Na Silvestra plnim masovou, skunkovou, syrovou nebo spenatovou naplni. Slane pred pecenim potiram rozslehanym vejcem se lzickou vody. Jdou na odbyt vic nez jednohubky. Okraje staci pomazat jen vodou, pusobi to jako lepidlo a pak napln po pritlaceni okraju nevyteka.

  • Maida | 14. 5. 2005 21:47

    Laďko, taky plním šátečky tvarohem: tvaroh, cukr, vajíčko - nikdy mi to nevyteklo. Koláčky jsou opravdu bez cukru, jen je potřeba je hodně posypat, ještě lépe v cukru obalit. Většinou u nás nestačí ani vystydnut.

  • Sandra | 13. 5. 2005 20:28

    Zítra ty šátečky upeču rodině, tak snad budou chutnat:-)

  • Andrea Pastirčáková | 13. 5. 2005 20:19

    Tento recept znám už léta, dělám taky hlavně závin s jablkovou náplní a nebo tyčinky.Je to výborné, rychlé a hlavně se nelepí a netrhá.

  • Jana Tichá | 12. 5. 2005 19:35

    Okraje těsta namažte rozšlehaným bílkem a potom pevně přimáčkněte.

  • Laďka Svobodová | 12. 5. 2005 17:36

    Tento recept znám také. Mám ale problém, že mi skoro celý obsah (plním i tvarohem) vyteče na plech. Máte nějaký fígl?

  • Jitka | 11. 5. 2005 16:53

    Dcera odklepla dřív než jsem dopsala jméno.

  • Anonym | 11. 5. 2005 16:52

    Děkuji, že Vám chutná. Manžel tyto šátečky míluje a dokonce máme hru: do jednoho šátečku místo marmelády dám kuličku těsta. Není to po upečení poznat. A kdo ji najde musí splnit druhému přání.

  • Mila Hercikova | 11. 5. 2005 14:04

    Tak z tohoto těsta dělám i závin/povidla,tvaroh,jablka/ a dokonce i slaný závin, kdy dovnitř dám buď dušenou zeleninu, nivu, nebo sojové maso s kečupem.

  • Jana Novakova | 11. 5. 2005 13:57

    Vynikajici recept! Vsem nam moc chutnalo! Obalila jsem je v praskovem cukru - roztapely se v puse! Doporucuji!

  • Anonym | 11. 5. 2005 13:27

    Koukám, že se recept ze šátečků převrátil na tyčky, ale obojí se dá s úspěchem vytvořit z tohoto těsta. Těsto se myslím ani nedá zkazit, je to i pro začátečníky

  • Jana Tichá | 11. 5. 2005 12:01

    Přesně tak. Tyčky jsou z toho výborné, já ale v tom případě nahrazuji tvaroh 250g taveného sýra.

  • Anonym | 11. 5. 2005 11:59

    Když se ty slané tyčinky posypou strouhaným sýrem, tak to nemá chybu. Máme léta vyzkoušené a jsou vynikající

  • Alena | 11. 5. 2005 10:55

    Z tohoto těsta dělám také slané tyčinky tak, že vyválím placku, potřu bílkem, osolím okmínuju (nebo posypu paprikou, pepřem nebo mákem dle chuti) a rádýlkem nakrájím na tyčinky a přendám na plech. peču dozlatova jsou vynikající k vínu, nebo jakékoli příležitosti. Jsou hned hotové a je jich z tohoto množství plná velká mísa.

  • Pavluška | 10. 5. 2005 11:59

    Tento recept také znám a je vynikající. S těstem se dobře pracuje a opravdu se do něj nepřidává cukr. Ale je dobré, jak říká Jana Tichá, horké šátečky obalit v práškovém cukru.

  • Jana Tichá | 10. 5. 2005 11:46

    Nebojte se! Jsou vynikající - opravdu ! Já znám tenhle recept s máslem. A ještě horké je obalce v práškovém cukru s vanilínovým cukrem.

  • Jana Novakova | 10. 5. 2005 11:23

    Vypada to jednoduche a rychle...ale postradam tam cukr. Bojim se to vyzkouset.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Marmeláda Tvaroh
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Krém z dýně hókaidó

Krém z dýně hókaidó

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
13
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
11
Domácí langoše
Domácí langoše
10
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Comic-Con Brno přivítá hvězdy Policejní akademie!

Comic-Con Brno přivítá hvězdy Policejní akademie!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Tvarohové šátečky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact