• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks žloutek
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosijeme na vál, přidáme ostatní suroviny mimo marmelády a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme cca 2 hod. odpočinout v lednici. Z těsta vyválíme plát o síle asi 3 mm a tvořítkem vykrajujeme tvary hvězdičky nejsou podmínkou. U polovinny vykrojíme vykrojme ve středu menší tvar. Opatrně přeneseme na plech a pečeme cca při 160 °C dorůžova. Zchladlé slepujeme marmeládou. Při použití dia marmelády vhodné pro diabetiky.
2
Cukroví je vláčné ihned měkké, ale hlídat pečení, chová se téměř jak listové - nabyde.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové hvězdičky

Skořicové hvězdičky

Medovníkové hvězdičky

Medovníkové hvězdičky

Perníkové hvězdičky

Perníkové hvězdičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pecka55
    pecka55 | 13. 12. 2010 09:48

    Těsto je super, při pečení se krásně nafoukne, ale jen nahoru, takže krásně drží tvar. Mamince teď před vánoci našli cukrovku, tak musíme vyzkoušet podobné recepty. Děkuji za něj.

  • zdeňka | 2. 12. 2010 17:15

    Děkuji,tak to si myslím,že to bude dost Dia.Manžel má rád sladké a to se nebudu bát mu dát 2-3 kousky. Díky

  • Radka Hudská | 28. 11. 2007 16:47

    Těsto skládám úplně stejně jako vy, ale pouze v případě, když peču závin nebo slané baštýřovy oči. Ono je totiž pak ještě trochu jiné, když se skládá.

  • Di | 23. 11. 2007 12:07

    Vidíte, Máří, žloutek jsem úplně přehlédla, jak jsem odpovídala lenak, také ho nedávám. Rovněž těsto několikrát rozválím a složím, mezitím dávám do lednice. Suroviny se ještě lépe spojí. Těsto se hodí také na závin, ať jiř stočený nebo jenom dvě placky s nápní. Tvaroh těsto "vylehčí": "rozmělní" množství sacharidů z mouky a změnší množství tuku.

  • Máří | 23. 11. 2007 11:30

    To je úplně univerzální těsto na slané tyčky nebo na plněné taštičky. Dělám ho z hery, ale bez žloutku. Při zpracování těsto rozválejte a složte jako listové - bude pěkně lístkovat.

  • lenak | 23. 11. 2007 09:30

    Dík za doplnění odvahy, včerá jsem zadělala. Dala jsem kostku tvarohu a automaticky heru misto másla. Pak jsem propadla beznaději, přišlo mi totiš, že to nestuhne ani do dneška. Dnes až dorazím domů tak se na to chystám.

  • Di | 23. 11. 2007 06:10

    S těstem se pracuje velmi dobře, zvláště když ho necháte déle odpočinout v lednici. Doporučuji nedávat jemný tvaroh z vaničky,ale kostku zabalenou ve staniolu. Dávám polohrubou mouku mouku a Heru, ale hladká půjde možná lépe dohromady s máslem. Maximálně trošinku mouky při zpravání ma vále přidáte. Pečivo z tvarohového těsta je spíše n rychlou spotřebu.

  • lenak | 22. 11. 2007 19:54

    Jakpak se asi pracuje s těstem? Té mouky se mi zdá proklatě málo, aby to bylo dost ztuhlé. Ráda bych to zkusila, ale než to vyválím nerozehřeje se to natolik, aby to šlo vykrajovat a pak přenášet na plech? Můžu použít heru?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky DIA Cukroví Pečení Chlazení Dietní Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Marmeláda Máslo Měkký tvaroh Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá hrachová polévka

Rychlá hrachová polévka

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou

Zapečené těstoviny se slaninou a…

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Rychlovka s gnocchi

Rychlovka s gnocchi

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Směs na špagety

Směs na špagety

Pečené smetanové řízky

Pečené smetanové řízky

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

55
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
37
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
20
Palačinky
Palačinky

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové brambory - zapečené
Tvarohové brambory - zapečené
Tvarohové celeráky
Tvarohové celeráky
Tvarohové karbanátky
Tvarohové karbanátky
Tvarohové karbanátky II.
Tvarohové karbanátky II.
Tvarohové knedle
Tvarohové knedle
  • Recepty.cz
  • Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact