• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovka s jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová bábovka s jahodami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 15
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová bábovka s jahodami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g cukr krupice
    • 1
      ks tvaroh
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      lžíce kakao
    • jahody zmrazené nebo čerstvé

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem a tvarohem, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a olej. Z bílků vyšleháme sníh a jemně vmícháme do těsta.
2
Formu na bábovku vymastíme a vysypem a vlijeme do ní 2/3 těsta. Těsto rovnoměrně poklademe jahodami (zmražené nerozmrazovat!).
3
Zbylé těsto promícháme s kakaem a dáme na jahody.
4
Pomalu pečeme v troubě předehřáté na 180 °C.
5
Necháme vystydnout ve formě, aby se bábovka nesrazila.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka III.

Tvarohová bábovka III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Dvořáková | 8. 4. 2009 16:52

    Mno já jsem si pozorně přečetla všechny níže uvedené komentáře a musím říct, že bábovka chutnala a moc. Pekla jsem jí opravdu pozvolna, nezdrcla se a jahody jsem dávala mražené :-) Je jasné, že se Vám ovoce "srazí", když je mražené, ale myslím, že podobně to bude i u čerstvého, jelikož obsahuje vodu, že :-))) Jinak příště budu volit nejspíš méně cukru. Na můj vkus dost sladká, ale jinak super!!!

  • hana | 13. 3. 2007 12:23

    No, musim priznat, byla jsem docela zklamana a zdesena z vysledku. Chut je adekvatni (jako babovka :) ale v zadne pripade nedavejte mrazene jeahody a nejen jahody, mrazene ovoce. Behem peceni se Vam totiz, ovoce zdrcne, pusti vodu a vytvori se vzduchova bubliba uvnitr testa, ktere na zaklade rozmrzajiciho ovoce je temer polosyrove :(((

  • Lenča | 6. 7. 2006 20:37

    Tak jsem taky pekla.Ale řeknu Vám,byla jsem dost zklamaná.Nepeču první rok,ale...Dala jsem čerstvé jahody a čekala mńamku.Bábovku bych ohodnotila-nic moc.Ale sto lidí,sto chutí.Souhlasím s Janou z VM.(tak jako vždycky).

  • M J | 5. 7. 2006 20:56

    Je to výborné, přidala jsem tam i to máslo. Příště dám ještě více jahod - nebo zkusím kombinaci jahod a rybízu :-)

  • Lenka Dohnalová | 11. 2. 2006 14:02

    Udělala jsem malou změnu (sice proti zdravé výživě, ale je o to lepší) - ke žloutkům, cukru a tvarohu při tření přidám cca 150 g másla a výsledek je ještě lepší. Dělám s mraženými jahodami a vyklápím cca 10 minut po upečení. Chce to péct delší dobu pozvolna, potom je dopečená a nesrazí se. Viz komentář dole.

  • Anonym | 9. 12. 2005 00:59

    No mě se srazí pokaždé a dnešek nebyl vyjímkou. Už jsem pěkně naštvaná Irča

  • Alena | 27. 6. 2005 13:15

    tak jsem si přečetla komentář a mám jasno bude bábovka s rybízem už se těším... Jahody mám taky ale myslím, že se opravdu lépe vynikne rybíz .. dík za komentář Janě z VM

  • Jana z VM | 2. 3. 2005 09:51

    Tuto bábovku dělám už dlouho a často s rozinkami, namočenými v rumu - tak je to (podle naší rodiny) nejlepší. Zkoušela jsem to s rybízem, byla taky vynikající, taková návinná. Loni v létě jsem tam dala i čerstvé jahody, což je lepší, než mražené a nebylo to nic moc - jahody byly takové nijaké na pohled a na chuť nic výrazného. takže s tím rybízem je to podstatně chuťově i vzhledově lepší.

  • eviku | 1. 3. 2005 18:46

    Mám malou připomínku: Poznámka o vystydnutí ve formě se mi zdá poněkud nesmyslná. Bábovka se srazí, když je nedopečená, já vyklápím jen chvilku po vytažení z trouby a srazila se mi pouze když vnitřek byl syrový. Naopak vystydlá bábovka se vyklápí velmi špatně, a povrch je pak mokrý (pára nemůže uniknout).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Brokolicové nebo květákové lívance

Brokolicové nebo květákové lívance

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

84
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
74
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
63
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
46
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
33
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Těhotná Queen Plačková (34): Kluk, nebo holka?!

Těhotná Queen Plačková (34): Kluk, nebo holka?!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovka s jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact