• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovka s jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová bábovka s jahodami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 15
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová bábovka s jahodami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g cukr krupice
    • 1
      ks tvaroh
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      lžíce kakao
    • jahody zmrazené nebo čerstvé

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem a tvarohem, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a olej. Z bílků vyšleháme sníh a jemně vmícháme do těsta.
2
Formu na bábovku vymastíme a vysypem a vlijeme do ní 2/3 těsta. Těsto rovnoměrně poklademe jahodami (zmražené nerozmrazovat!).
3
Zbylé těsto promícháme s kakaem a dáme na jahody.
4
Pomalu pečeme v troubě předehřáté na 180 °C.
5
Necháme vystydnout ve formě, aby se bábovka nesrazila.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka III.

Tvarohová bábovka III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Dvořáková | 8. 4. 2009 16:52

    Mno já jsem si pozorně přečetla všechny níže uvedené komentáře a musím říct, že bábovka chutnala a moc. Pekla jsem jí opravdu pozvolna, nezdrcla se a jahody jsem dávala mražené :-) Je jasné, že se Vám ovoce "srazí", když je mražené, ale myslím, že podobně to bude i u čerstvého, jelikož obsahuje vodu, že :-))) Jinak příště budu volit nejspíš méně cukru. Na můj vkus dost sladká, ale jinak super!!!

  • hana | 13. 3. 2007 12:23

    No, musim priznat, byla jsem docela zklamana a zdesena z vysledku. Chut je adekvatni (jako babovka :) ale v zadne pripade nedavejte mrazene jeahody a nejen jahody, mrazene ovoce. Behem peceni se Vam totiz, ovoce zdrcne, pusti vodu a vytvori se vzduchova bubliba uvnitr testa, ktere na zaklade rozmrzajiciho ovoce je temer polosyrove :(((

  • Lenča | 6. 7. 2006 20:37

    Tak jsem taky pekla.Ale řeknu Vám,byla jsem dost zklamaná.Nepeču první rok,ale...Dala jsem čerstvé jahody a čekala mńamku.Bábovku bych ohodnotila-nic moc.Ale sto lidí,sto chutí.Souhlasím s Janou z VM.(tak jako vždycky).

  • M J | 5. 7. 2006 20:56

    Je to výborné, přidala jsem tam i to máslo. Příště dám ještě více jahod - nebo zkusím kombinaci jahod a rybízu :-)

  • Lenka Dohnalová | 11. 2. 2006 14:02

    Udělala jsem malou změnu (sice proti zdravé výživě, ale je o to lepší) - ke žloutkům, cukru a tvarohu při tření přidám cca 150 g másla a výsledek je ještě lepší. Dělám s mraženými jahodami a vyklápím cca 10 minut po upečení. Chce to péct delší dobu pozvolna, potom je dopečená a nesrazí se. Viz komentář dole.

  • Anonym | 9. 12. 2005 00:59

    No mě se srazí pokaždé a dnešek nebyl vyjímkou. Už jsem pěkně naštvaná Irča

  • Alena | 27. 6. 2005 13:15

    tak jsem si přečetla komentář a mám jasno bude bábovka s rybízem už se těším... Jahody mám taky ale myslím, že se opravdu lépe vynikne rybíz .. dík za komentář Janě z VM

  • Jana z VM | 2. 3. 2005 09:51

    Tuto bábovku dělám už dlouho a často s rozinkami, namočenými v rumu - tak je to (podle naší rodiny) nejlepší. Zkoušela jsem to s rybízem, byla taky vynikající, taková návinná. Loni v létě jsem tam dala i čerstvé jahody, což je lepší, než mražené a nebylo to nic moc - jahody byly takové nijaké na pohled a na chuť nic výrazného. takže s tím rybízem je to podstatně chuťově i vzhledově lepší.

  • eviku | 1. 3. 2005 18:46

    Mám malou připomínku: Poznámka o vystydnutí ve formě se mi zdá poněkud nesmyslná. Bábovka se srazí, když je nedopečená, já vyklápím jen chvilku po vytažení z trouby a srazila se mi pouze když vnitřek byl syrový. Naopak vystydlá bábovka se vyklápí velmi špatně, a povrch je pak mokrý (pára nemůže uniknout).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Zapečené kuřecí s rajčaty

Zapečené kuřecí s rajčaty

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

47
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
31
Česnečka z uzeného kolene
Česnečka z uzeného kolene
26
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
22
Česnečka se Surimi tyčinkami
Česnečka se Surimi…
17
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Přiznání Ivy Kubelkové: Nemůže se vidět! Strach o psychiku

Přiznání Ivy Kubelkové: Nemůže se vidět! Strach o psychiku

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovka s jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact