• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Trojrohé čepičky
Napište svůj komentář k receptu

Trojrohé čepičky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trojrohé čepičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g máslo
    • 125
      g cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks pomerančová kůra
    • 200
      g džem pomerančový

Postup přípravy receptu

1
Máslo a cukr utřeme, vmícháme mouku, vejce, kůru a sůl. Když je těsto suché a drobí se, přidáme lžičku studené vody.
2
Necháme 30 minut odpočívat v chladu.
3
Pak těsto vyválíme a vypichujeme kolečka s průměrem asi 7 cm. Do středu dáme džem a kraje spojíme tak, aby vznikly trojhránky.
4
Poskláme na plech (na pečící papír) a přes noc necháme odležet.
5
Druhý den rozšleháme žloutky, potřeme trojhránky a pečeme při 200 °C asi 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kikinka251
    kikinka251 | 16. 4. 2011 13:08

    CCAA TAK NO USLO TO DOC. :-!

  • MatějP | 8. 11. 2010 11:48

    Dobré dal sem do toho kakao misto marmiladi

  • jana h | 18. 12. 2009 18:21

    vyzkouseno a myslim, ze to bude dalsi vanocni stalice, mela jsem pomerancovy dzem s kousky kury, ktery nikdo nechtel jist, zpracovala jsem ho a cukrovi je vynikajici, zase jina chut a tvar... ani mi to moc nevyteklo, snazila jsem se, aby ta otevrena mista byla trochu zahnuta vzhuru a fungovalo to :) terezko, diky moc za recept!

  • milena kubikova | 18. 12. 2007 16:19

    ja som kupila pomarancovy dzem aj s kuskami pomarancovej kory v nom, tak som dufala ze tento vydrzi....ale ja som uz rezignovala, tak tecuce lekvare vobec neriesim. no a zo vcerajsej davky mi uz ostalo len velmi malo, takze ku koncu tyzdna si davam repete.....fakt uzasna chut......som rada ze som dala na odporucenie v diskusii...a to som prisla na tento recept uplne nahodou....pozerala som na vianocne recepty, ktore su iba s obrazkami....a takuto perlu som nasla.

  • Tereza J. | 18. 12. 2007 15:29

    Používam marmeládu, ktorá sa na teple príliš netopí. Ne používam ríbezľovú, väčšinou ani tem pomarančový džem. Používam džemy, ktoré si vyrobím zo záhrady, takže väčšinou ringlotový , alebo jablká miešané s černicami,. Proste hustý, ktorý málo tečie.

  • milena kubikova | 18. 12. 2007 07:19

    vytekajuce naplne su moj vecny problem...ale po poradach s roznymi cukrarkami a pekarkami som usudila, ze tych naplni davam privela. a ked vytecie, tak vytecie...nieco tam predsa vzdy ostane, tak pecivo akokeby ocistim a naskladam ku konzumacii. no a teraz k samotnym trojrohacikom. pecivo je absolutne dokonale....osviezujuce, vynikajuce, s pikantnou chutou....zasluzi si jednotku velku ako svet

  • Lenka Dohnalová | 2. 12. 2006 16:16

    Vyzkoušela jsem a dávám za 1! U pár kousků sice kousek marmelády vytekl, ale jen tam, kde jsem ji asi dala zbytečně moc. Dělala jsem menší cca 5,5cm kolečka a marmelády jen malý kousek, potom nevyteče. Pomeranč je i v těstě (rozhodně nevynechat!!!) a tak i s trochou kvalitní marmelády mají výrazně pomerančovou chuť i vůni. Všem doporučuji vyzkoušet, mezi klasickým oříškovým a vanilkovým cukrovím je to skutečně zajímavé zpestření.

  • Evička | 16. 12. 2005 19:27

    Tak jsem právě dopekla. Nevím, co jsem udělala špatně, ale ať jsem balila, jak balila, vždycky mi marmeláda vytekla. Ach, jo!

  • Jana z VM | 16. 12. 2005 12:45

    Terezko, já tohle znám, stalo se mi to už taky několikrát - jak byl můj recet pochválen a v TOP 10, za pár dní zmizel až někam na chvost ! Ale je mi to fuk, ty recepty jsou tady proto, aby je i jiní vyzkoušeli a potěšili se, ne ?! Tak to tak berte a kašlete na ty trouby.

  • Tereza Jarčušková | 16. 12. 2005 11:51

    Ďakujem za peknú známku. Začínam mať dojem, že akonáhle sa pod mojim receptom objaví dobrá známka, niekto šikovne hodí 5. Teraz už chápem anonymov, že sa nepodpisujú.

  • Jana z VM | 16. 12. 2005 11:02

    Á, koukám že zase někdo, kdo neví roupama co dělat, si zařádil ve známkování. Jestlipak alespoň ochutnal, když hned po mé jedničce dává pětku ?? Je to prostě chudák ....

  • Tereza Jarčušková | 16. 12. 2005 09:52

    Pred vašim komentárom som to tam napísala.

  • Jana Tichá | 16. 12. 2005 09:39

    Když jsem je tvořila, taky jsem si nebyla jistá, jestli ty mezírky mám stisknout, nebo ne. S nima to vypadá opravdu krásně. Nakonec jsem je také slepila, protože jsem se bála, že mi džem vyteče. Ale i tak vypadají moc hezky.

  • Kateřina | 16. 12. 2005 09:02

    Recept vypadá velmi zajímavě, chtěla bych ho zkusit, ale vůbec nevím jak zabalit. Prosím poraďte. Díky.

  • Tereza Jarčušková | 16. 12. 2005 07:29

    Koliesko s džemom uprostred chytíte troma prstami na okraji, dvihnete hore a stlačíte nad džemom.Keď to nepôjde jednou rukou, pomôžte si aj druhou. Určite to zvládnete. Takže hore ich máte zlepené, ale na bokoch vám ostanú medzierky, kde bude troška vidieť džem.

  • Jana z VM | 16. 12. 2005 07:09

    Nedávno jsem je ochutnala od kolegyně v práci, jsou vynikající ! Právě ta pomerančová marmeláda dělá hodně !! Je taková nahořklá a celkový dojem je opravdu jednička !! Tuto marmeládu mají v BILLE, zkuste se podívat. Kolegyně říkají těmto čepičkám "napoleonky" je to opravdu výstižný název.

  • Evička | 15. 12. 2005 18:17

    Prosím, popište více, jak čepičky balíte, má být vidět uprostřed marmeláda, nebo zabalit ůplně, aby nebyla vidět?

  • Jana Tichá | 11. 12. 2005 13:42

    Právě jsem je dopekla a i když ještě nejsou rozleželé, jsou vynikající! Dovnitř jsem dávala tzv. pomerančovou pomazánku s mrkví zn. Andros. Jsou v ní i proužky kandované kůry.Čepičky budu dělat zřejmě na každé Vánoce :-) Dík.

  • Jana Tichá | 5. 10. 2005 16:40

    Tohle vypadá velmi zajímavě. Provedením nenáročné a přitom efektní na pohled. Také mám ráda rozmanitost cukroví. Nebaví mě jen vypichovat donekonečna tvary a kolečka. Pak spolu s rohlíčky a mouřeníny budu mít další atypické cukroví. Díky.

  • Tereza Jarčušková | 5. 10. 2005 15:47

    S tým sa netrápte, kľudne použite iný. Ja bežne použijem ríbezľový lekvár, pretože si ho robím sama a je to lacnejšie. Môžete použiť taký, aký dostanete. Mne sa tie čiapočky páčia hlavne kvôli tvaru, mám rada, keď je každý druh iný nielen chuťove, ale aj tvarovo.

  • Leňule | 5. 10. 2005 15:30

    Znám jsou výborné, jen je někdy problém sehnat dobrou pomerančovou marmeládu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Džem pomerančový Hladká mouka Máslo Pomerančová kůra Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Linecké cukroví DIA

Linecké cukroví DIA

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

59
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Srbské rizoto
Srbské rizoto
13
Čebureky
Čebureky
12
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Dyková s Čadkem před finále StarDance Tour: Místo dřiny se pár cpal párky

Dyková s Čadkem před finále StarDance Tour: Místo dřiny se pár cpal párky

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Trojbarevný krém
Trojbarevný krém
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
Trojlístky
Trojlístky
Tropické ledové smoothie z pampeliškových listů
Tropické ledové smoothie z…
Tropický nepečený dort
Tropický nepečený dort
Tropický salát
Tropický salát
  • Recepty.cz
  • Trojrohé čepičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact