• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Trojrohé čepičky
Napište svůj komentář k receptu

Trojrohé čepičky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trojrohé čepičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g máslo
    • 125
      g cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks pomerančová kůra
    • 200
      g džem pomerančový

Postup přípravy receptu

1
Máslo a cukr utřeme, vmícháme mouku, vejce, kůru a sůl. Když je těsto suché a drobí se, přidáme lžičku studené vody.
2
Necháme 30 minut odpočívat v chladu.
3
Pak těsto vyválíme a vypichujeme kolečka s průměrem asi 7 cm. Do středu dáme džem a kraje spojíme tak, aby vznikly trojhránky.
4
Poskláme na plech (na pečící papír) a přes noc necháme odležet.
5
Druhý den rozšleháme žloutky, potřeme trojhránky a pečeme při 200 °C asi 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kikinka251
    kikinka251 | 16. 4. 2011 13:08

    CCAA TAK NO USLO TO DOC. :-!

  • MatějP | 8. 11. 2010 11:48

    Dobré dal sem do toho kakao misto marmiladi

  • jana h | 18. 12. 2009 18:21

    vyzkouseno a myslim, ze to bude dalsi vanocni stalice, mela jsem pomerancovy dzem s kousky kury, ktery nikdo nechtel jist, zpracovala jsem ho a cukrovi je vynikajici, zase jina chut a tvar... ani mi to moc nevyteklo, snazila jsem se, aby ta otevrena mista byla trochu zahnuta vzhuru a fungovalo to :) terezko, diky moc za recept!

  • milena kubikova | 18. 12. 2007 16:19

    ja som kupila pomarancovy dzem aj s kuskami pomarancovej kory v nom, tak som dufala ze tento vydrzi....ale ja som uz rezignovala, tak tecuce lekvare vobec neriesim. no a zo vcerajsej davky mi uz ostalo len velmi malo, takze ku koncu tyzdna si davam repete.....fakt uzasna chut......som rada ze som dala na odporucenie v diskusii...a to som prisla na tento recept uplne nahodou....pozerala som na vianocne recepty, ktore su iba s obrazkami....a takuto perlu som nasla.

  • Tereza J. | 18. 12. 2007 15:29

    Používam marmeládu, ktorá sa na teple príliš netopí. Ne používam ríbezľovú, väčšinou ani tem pomarančový džem. Používam džemy, ktoré si vyrobím zo záhrady, takže väčšinou ringlotový , alebo jablká miešané s černicami,. Proste hustý, ktorý málo tečie.

  • milena kubikova | 18. 12. 2007 07:19

    vytekajuce naplne su moj vecny problem...ale po poradach s roznymi cukrarkami a pekarkami som usudila, ze tych naplni davam privela. a ked vytecie, tak vytecie...nieco tam predsa vzdy ostane, tak pecivo akokeby ocistim a naskladam ku konzumacii. no a teraz k samotnym trojrohacikom. pecivo je absolutne dokonale....osviezujuce, vynikajuce, s pikantnou chutou....zasluzi si jednotku velku ako svet

  • Lenka Dohnalová | 2. 12. 2006 16:16

    Vyzkoušela jsem a dávám za 1! U pár kousků sice kousek marmelády vytekl, ale jen tam, kde jsem ji asi dala zbytečně moc. Dělala jsem menší cca 5,5cm kolečka a marmelády jen malý kousek, potom nevyteče. Pomeranč je i v těstě (rozhodně nevynechat!!!) a tak i s trochou kvalitní marmelády mají výrazně pomerančovou chuť i vůni. Všem doporučuji vyzkoušet, mezi klasickým oříškovým a vanilkovým cukrovím je to skutečně zajímavé zpestření.

  • Evička | 16. 12. 2005 19:27

    Tak jsem právě dopekla. Nevím, co jsem udělala špatně, ale ať jsem balila, jak balila, vždycky mi marmeláda vytekla. Ach, jo!

  • Jana z VM | 16. 12. 2005 12:45

    Terezko, já tohle znám, stalo se mi to už taky několikrát - jak byl můj recet pochválen a v TOP 10, za pár dní zmizel až někam na chvost ! Ale je mi to fuk, ty recepty jsou tady proto, aby je i jiní vyzkoušeli a potěšili se, ne ?! Tak to tak berte a kašlete na ty trouby.

  • Tereza Jarčušková | 16. 12. 2005 11:51

    Ďakujem za peknú známku. Začínam mať dojem, že akonáhle sa pod mojim receptom objaví dobrá známka, niekto šikovne hodí 5. Teraz už chápem anonymov, že sa nepodpisujú.

  • Jana z VM | 16. 12. 2005 11:02

    Á, koukám že zase někdo, kdo neví roupama co dělat, si zařádil ve známkování. Jestlipak alespoň ochutnal, když hned po mé jedničce dává pětku ?? Je to prostě chudák ....

  • Tereza Jarčušková | 16. 12. 2005 09:52

    Pred vašim komentárom som to tam napísala.

  • Jana Tichá | 16. 12. 2005 09:39

    Když jsem je tvořila, taky jsem si nebyla jistá, jestli ty mezírky mám stisknout, nebo ne. S nima to vypadá opravdu krásně. Nakonec jsem je také slepila, protože jsem se bála, že mi džem vyteče. Ale i tak vypadají moc hezky.

  • Kateřina | 16. 12. 2005 09:02

    Recept vypadá velmi zajímavě, chtěla bych ho zkusit, ale vůbec nevím jak zabalit. Prosím poraďte. Díky.

  • Tereza Jarčušková | 16. 12. 2005 07:29

    Koliesko s džemom uprostred chytíte troma prstami na okraji, dvihnete hore a stlačíte nad džemom.Keď to nepôjde jednou rukou, pomôžte si aj druhou. Určite to zvládnete. Takže hore ich máte zlepené, ale na bokoch vám ostanú medzierky, kde bude troška vidieť džem.

  • Jana z VM | 16. 12. 2005 07:09

    Nedávno jsem je ochutnala od kolegyně v práci, jsou vynikající ! Právě ta pomerančová marmeláda dělá hodně !! Je taková nahořklá a celkový dojem je opravdu jednička !! Tuto marmeládu mají v BILLE, zkuste se podívat. Kolegyně říkají těmto čepičkám "napoleonky" je to opravdu výstižný název.

  • Evička | 15. 12. 2005 18:17

    Prosím, popište více, jak čepičky balíte, má být vidět uprostřed marmeláda, nebo zabalit ůplně, aby nebyla vidět?

  • Jana Tichá | 11. 12. 2005 13:42

    Právě jsem je dopekla a i když ještě nejsou rozleželé, jsou vynikající! Dovnitř jsem dávala tzv. pomerančovou pomazánku s mrkví zn. Andros. Jsou v ní i proužky kandované kůry.Čepičky budu dělat zřejmě na každé Vánoce :-) Dík.

  • Jana Tichá | 5. 10. 2005 16:40

    Tohle vypadá velmi zajímavě. Provedením nenáročné a přitom efektní na pohled. Také mám ráda rozmanitost cukroví. Nebaví mě jen vypichovat donekonečna tvary a kolečka. Pak spolu s rohlíčky a mouřeníny budu mít další atypické cukroví. Díky.

  • Tereza Jarčušková | 5. 10. 2005 15:47

    S tým sa netrápte, kľudne použite iný. Ja bežne použijem ríbezľový lekvár, pretože si ho robím sama a je to lacnejšie. Môžete použiť taký, aký dostanete. Mne sa tie čiapočky páčia hlavne kvôli tvaru, mám rada, keď je každý druh iný nielen chuťove, ale aj tvarovo.

  • Leňule | 5. 10. 2005 15:30

    Znám jsou výborné, jen je někdy problém sehnat dobrou pomerančovou marmeládu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Džem pomerančový Hladká mouka Máslo Pomerančová kůra Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

35
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
29
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
12
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
10
Žahour
Žahour

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Trojbarevný krém
Trojbarevný krém
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
Trojlístky
Trojlístky
Tropické ledové smoothie z pampeliškových listů
Tropické ledové smoothie z…
Tropický nepečený dort
Tropický nepečený dort
Tropický salát
Tropický salát
  • Recepty.cz
  • Trojrohé čepičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact