• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Trojlístky
Napište svůj komentář k receptu

Trojlístky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trojlístky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 180
      g cukr mletý
    • 280
      g vlašské ořechy mleté
    • 3
      bílek
    • 1
      žloutek
    • rozinky
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh a do něho zamícháme cukr a ořechy. Z těsta děláme v mokrých rukou kuličky asi 1 cm v průměru. Vždy 3 kuličky položíme těsně vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed mírně zatlačíme rozinku. Pečením se kuličky spojí a vzniknou trojlístky.
2
Dobu pečení, teplotu trouby i velikost kuliček je potřeba vyzkoušet. Když jsou kuličky moc velké, roztečou se do šířky, když moc malé, tak mohou být zase vysušené. Správně upečené trojlístky jsou křehkké a nelepivé.
3
Doporučuji uchovávat v chladu a vlhku. Nejlépe je jim při mlhavém počasí venku. Nasají vlhkost a jsou krásně měkké. Při delším skladování v suché místnosti mohou ztvrdnout.
4
Ideální cukroví do mrazničky. Po rozmrazení jsou lepší než čerstvé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové trojlístky

Ořechové trojlístky

Trojlístky II.

Trojlístky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga . | 23. 11. 2008 21:06

    Sandtnerka tomuto říká Ořechové jetelíčky. Recept je totožný až na maličkost: místo zde uvedených 3 bílků ona dává 1 vejce. I přesto mám připsánu poznámku: těsto zahustit ořechy aby se nelepilo na ruce :-) ... Trojlístky jsou moc pěkné cukroví, já dávám místo rozinek i loupané (t.j. opražené) lískáče. Jedna dávka je na 2 plechy-to je nějakých kuliček, ale když pečete tři dávky... Řeším to primitivně: nedělám trojlístky, ale trošku větší kuličky, lehce přimáčknu, vtlačím oříšek a basta :o)

  • Mila Veselá | 23. 11. 2008 15:56

    Pavlo, mouka do toho nepatří. Nebojte se postupovat přesně podle receptu.Určitě se podaří. Je to sice piplačka, ale stojí za to.

  • pavla vitnerova | 23. 11. 2008 12:54

    chci se zeptat mouka tam take patri dik

  • Marie z Ostravy | 16. 12. 2006 08:42

    Vypadají moc pekne, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Pečící papír Rozinky Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Palačinkový Dort s ovocem

Palačinkový Dort s ovocem

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

Rychlá tortilla

Rychlá tortilla

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

21
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
20
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
15
Šopský salát
Šopský salát
15
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
13
Kuře v parmazánu se salátem
Kuře v parmazánu se…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Psychický kolaps Vilmy Cibulkové (62): Zásah policie a záchranky!

Psychický kolaps Vilmy Cibulkové (62): Zásah policie a záchranky!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Trojbarevný koláč naší babičky
Trojbarevný koláč naší babičky
Trojbarevný krém
Trojbarevný krém
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
Trojrohé čepičky
Trojrohé čepičky
Tropické ledové smoothie z pampeliškových listů
Tropické ledové smoothie z…
Tropický nepečený dort
Tropický nepečený dort
  • Recepty.cz
  • Trojlístky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact