• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Třísky ve formě na srnčí hřbet
Napište svůj komentář k receptu

Třísky ve formě na srnčí hřbet

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třísky ve formě na srnčí hřbet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g bílek
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr
    • 150
      g mandle část mohou být i lískové oříšky

Postup přípravy receptu

1
Bílky s cukrem se ušlehají, mouka se smíchá s mandlemi a zamíchá do ušlehaných bílků. Těsto se vlije do dobře vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu a peče se ve středně vyhřáté troubě. Upečené se vyklopí a až vychlande, nejlépe na druhý den, se nakrájí na kráječi na velmi tenké plátky, které se dají sušit do trouby.
2
Cukroví je trvanlivé, uchovávejte v nějaké krabičce, ve skříni, aby nezvlhlo a nezměklo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RN | 11. 1. 2015 13:45

    Tak já tedy podle rady šlehala,přišlo mi logické,že základem je sníh+cukr+mouka a výsledek?Luxusní sušenky!Hřbet jsem vyložila pruhem pečpapíru,čímž odpadlo vymazávání,po vystydnutí nakrájela a dala znovu do trouby dopéct dozlatova.

  • Helena Kývalová | 30. 12. 2007 21:38

    U tohoto receptu se bílky zásadně nešlehají,vše se jen smísí.Mandle se dávají neloupané a celé.Je to vynikající a léty ověřené

  • helena Janíková | 3. 1. 2007 09:52

    Lucie!kačdý má právo se zeptat na cokoliv,tak ne hned tak ostře, může to být i začátečník

  • Lidka Kábrtová | 12. 11. 2006 15:31

    Jitko, moc děkuju:-). Lucie, není potřeba hned vyjíždět na lidi....

  • Jitka Klusová | 12. 11. 2006 13:10

    Paní Lidko nejsem sice autorka receptu , ale vím, že manželova maminka dělá něco podobného a říkala, že se normálně ušlehá sníh z bílků a zašlehá cukr.

  • Lidka Kábrtová | 12. 11. 2006 11:24

    Ptám se proto, že v receptu není uvedeno, že se šlehá sníh. Znám totiž i recepty, kde se bílky s cukrem jen lehce prošlehají, rozhodně ne až do fáze sněhu. Takže skutečně prosím o upřesnění.

  • Lucie Hrabcová | 12. 11. 2006 11:06

    lidko a z čeho byste chtěla šlehat sníh? ze žloutků????

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2005 07:59

    Z bílků se ušlehá sníh?

  • Hana Grombiříková | 21. 11. 2005 16:54

    Děláváme každý rok s lískovými oříšky a je to vynikající a též dietní (chrupinky jsou lehoučšké, takže 1 podle mě nemá víc než 20 kJ) cukroví. Nemám kráječ a krajím tedy třísky nožem a jde to. Já mám dávkování napsáno na počet bílků (tipla bych, že 150 g bude cirka 6 bílků), zkusím najít recept. Osobně mi ale připadá lepší postupovat podle uvedené hmotnosti, protože množství bílku je v každém vejci jiné. A množství mouky a cukru pak přizpůsobit použité hmotnosti bílků.

  • Anonym | 21. 11. 2005 14:07

    Z kolika vajec dostanu 150 g bílků?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hladká mouka Mandle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Míša řezy
Míša řezy
29
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Řízky naruby - na zelenině (leču)
Řízky naruby - na…
19
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Marie Doležalová boří tabu: Vtipně reaguje na dotazy o StarDance, kilech navíc i nový účes

Marie Doležalová boří tabu: Vtipně reaguje na dotazy o StarDance, kilech navíc i nový účes

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Třísky ve formě na srnčí hřbet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact