• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Trifle s jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Trifle s jahodami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Původem anglický dezert je tvořený vrstvami piškotu a krému z jahod a mascarpone. Na vršku nechybí šlehačka a celé kousky jahod. Trifle se krásně vyjímá ve skleničkách, takže láká už od pohledu. Navíc chutná prostě úžasně.

Suroviny

6 porce
  • Piškot
    • 4
      ks vejce
    • 90
      g cukr krupice
    • 80
      g polohrubá mouka
  • Krém
    • 500
      g mascarpone
    • 3
      lžíce moučkový cukr - 4
    • 300
      g jahody
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 150
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Nejprve upečte piškot. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a žloutky utřete s cukrem. Ke žloutkové směsi přisypte mouku a promíchejte. Poté stěrkou po částech zapracujte sníh. Těsto nalijte do pekáče vyloženého pečicím papírem, vrstva těsta by měla být asi 2 cm vysoká. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C, asi 15 minut, poté piškot nechte ve vypnuté troubě 5 minut dojít. Hotový piškot dejte vychladnout. Z vychladlého korpusu pak tvořítkem vykrajujte kolečka o něco menší než je průměr sklenek, které budete plnit.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

2
Jahody očistěte, polovinu jich rozmixujte s třtinovým cukrem, pár nechte na ozdobu, zbytek pokrájejte. Mascarpone smíchejte s moučkovým cukrem a krémem naplňte cukrářský sáček, sklenky se tak budou lépe plnit.
3
Na dno sklenek nastříkejte trochu krému, pak přidejte piškotová kolečka, pokrájené jahody, zalijte jahodovým mixem a pokračujte další vrstvou krému. Takto naplňte všechny sklenky. Poháry ozdobte šlehačkou a jahodami.

RADA: 3 dezerty jako z pohádky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina
Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Mascarpone Moučkový cukr Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Třtinový cukr Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Pečený losos

Pečený losos

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

Bavorský knedlík

Bavorský knedlík

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Špaldové sušenky s čokoládou

Špaldové sušenky s čokoládou

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

356
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
154
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
38
Kokosový dort s ovocem
Kokosový dort s ovocem
31
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…
30
Guláš (nejen) s hráškem
Guláš (nejen) s hráškem

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Štěpánka Fingerhutová se vdala! Je z ní paní Ligas

Štěpánka Fingerhutová se vdala! Je z ní paní Ligas

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Trhanec
Trhanec
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhaný králík na krupicové kaši
Trhaný králík na krupicové kaši
Trnková marmeláda
Trnková marmeláda
Trojbarevná buchta
Trojbarevná buchta
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
  • Recepty.cz
  • Trifle s jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact