• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Třešňový štrúdl s mandlemi
Napište svůj komentář k receptu

Třešňový štrúdl s mandlemi

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třešňový štrúdl s mandlemi
Třešňový štrúdl s mandlemi
Třešňový štrúdl s mandlemi
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      plátek těsto Na štrůdl
    • 30
      g máslo Rozpuštěné
    • 2
      lžíce mandlové lupínky
    • 1
      lžíce moučkový cukr
  • Náplň
    • 60
      g mleté mandle
    • 50
      g hnědý cukr
    • 30
      g strouhanka
    • pomerančová kůra Z jednoho pomeranče
    • 700
      g kompotované třešně

Postup přípravy receptu

1
Troubu vyhřejeme a plech vyložíme papírem. Smícháme strouhanku, mandle, cukr a pomerančovou kůru, pak přidáme vypeckované třešně. Na utěrku položíme jeden plát těsta, který potřeme máslem. (Když dáte listové těsto-nepotírat!).
2
Pak přiložíme další plát rozloženého štrúdlového těsta, potřeme máslem a ještě jednou opakujeme s třetím plátem. Těsto pak potřeme náplní, ale okraje asi 2,5 cm necháme suché. Užší strany přeložíme přes náplň, aby nevytekla, ze širší strany štrúdl opatrně pomocí utěrky zavineme. Těsto potřeme zbylým máslem a posypeme lupínky. Pečeme asi 20 minut do zlatova.
3
Po upečení můžeme posypat cukrem, nebo potřít šlehačkou nebo kvalitním hustým jogurtem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Třešňový koláč

Třešňový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • calypsol | 18. 2. 2013 01:13

    Aha, tak jsem nakonec zjistil to co jsem chtel na zacatku v diskuzi, jsem rad ze nejsem jediny, kdo se v tom nevyznal :-)

  • calypsol | 18. 2. 2013 01:10

    Dalsi spatne vysvetleny, nepopsany recept :-X Prosim vas, kdyz je priprava slozitejsi, jako treba u tohoto receptu, neskodilo by pridat par fotografii. Ja treba nevim, co si mam predstavit pod pojmem "na uterku polozime jeden plat testa". Mam pripravu chapat tak, ze mam dejme tomu testo na tri zaviny, tak je vyvalim a vsechny tri je polozim na sebe a do toho vznikleho jednoho tlusteho kusu dam napln?? Neni v tom pripade jednodussi vyvalet z celeho testa rovnou jen jeden tlustsi kus??

  • 13ka | 25. 6. 2011 13:36

    Výborný, rodina se olizovala až za ušima . Máme na zahradě velkou třešeň, tak určitě ještě upeču <3

  • Miroslava Severová | 8. 6. 2009 12:10

    Konečně jsem minulý týden dělala štrúdl a použila čerstvé třešně, vypeckovala jsem je, byly úžasně šťavnaté, dělala jsem z lístového těsta - výborné, hodnotím za 1 !!

  • Monika T | 1. 6. 2009 13:35

    Gábino, tak ja používam klasické cesto na tažený štrúdl, nájdete to aj na tejto stránke, alebo potom mrazené fillo cesto, ktoré dostať v supermarketoch, alebo si to fillo cesto vyrobím sama...

  • Gábina H | 1. 6. 2009 12:19

    Moniko, můžete přidat recept na vaše štrúdlové těsto?

  • Gábina H | 1. 6. 2009 12:19

    Moniko, můžete přidat recept na vaše štrúdlové těsto?

  • Monika T | 27. 5. 2009 14:43

    Priznám sa, že zatiaľ som tento štrúdl vždy robila iba z kompotovaných čerešní, tak potom dajte vedieť ako chutilo z čerstvých :)

  • Monika T | 27. 5. 2009 14:42

    Jitřenko, máte pravdu, filo cesto je na to vhodné.

  • Miroslava Severová | 27. 5. 2009 14:34

    Děkuji za vysvětlení, už si recept tisknu, dozrávají třešně, tak zkusím z čerstvých.

  • Jitřenka Němcová | 27. 5. 2009 13:10

    Patrně se jedná o tenounké pláty fillo těsta.Mám pravdu?

  • Monika T | 27. 5. 2009 12:22

    Áno, prvé pláty sa len potrú maslom, štrúdľa je potom krehkejšia...ak použijete klasické listové cesto, tak vrstviť ani nemusíte, záleží na vás koľko tam dáte tej náplne aby sa cesto neroztrhlo

  • Miroslava Severová | 27. 5. 2009 12:05

    Nějak nerozumím, 2 pláty těsta jen potřít máslem a teprve na 3 dát náplň? Ty první 2 jsou tedy prázdné? A proč? Možná, že to jen špatně chápu.Mirka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý cukr Kompotované třešně Mandlové lupínky Máslo Mleté mandle Moučkový cukr Pomerančová kůra Strouhanka Těsto
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Krkovička jako bramboráková

Krkovička jako bramboráková

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa na slanině s česnekem

Citronovo-hruškový koláč

Citronovo-hruškový koláč

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Ovocné smoothie s červenou řepou

Ovocné smoothie s červenou řepou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

59
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
27
Pórková polévka III.
Pórková polévka III.
26
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
25
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
24
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Třešňový likér
Třešňový likér
Třešňový nepečený dort
Třešňový nepečený dort
Třešňový pohár
Třešňový pohár
Třešňový závin
Třešňový závin
Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)
Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná…
Tříbarevný koláč
Tříbarevný koláč
  • Recepty.cz
  • Třešňový štrúdl s mandlemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact