• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Třešňový clafoutis
Napište svůj komentář k receptu

Třešňový clafoutis

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třešňový clafoutis
Třešňový clafoutis
Třešňový clafoutis
Třešňový clafoutis
Třešňový clafoutis
Třešňový clafoutis
Třešňový clafoutis
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lehký francouzský moučník zvaný clafoutis má kořeny patrně už v 19. století. Korpus je krásně vláčný díky smetaně, případně podmáslí a celý koláč hojně zdobí třešně. Tuto dobrotu si zamilujete od prvního sousta.

Suroviny

1 porce
    • 400
      g třešně
    • 40
      g mandlová mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      lžíce rozpuštěné máslo
    • 60
      g třtinový cukr
    • 2
      lžíce vanilkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 180
      g smetana kefír, nebo podmáslí
    • 1
      lžička ovocný likér třešňový
    • moučkový cukr na poprášení

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Pokud chcete, vypeckujte si třešně předem. Připravte si zapékací formu a vymažte ji máslem. Vypeckované třešně rozložte na dno formy, posypte vanilkovým cukrem a pokapejte třešnovým likérem.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
V míse utřete cukr s vejci, přidejte mouku, sůl a rozpuštěné máslo a vše důkladně promíchejte. Přilejte smetanu/kefír či podmáslí, zamíchejte a šlehejte tak, abyste získali lehké a hladké těsto. Směs nalijte na třešně. Clafoutis pečte po dobu 40 minut.
3
Že je clafoutis hotový poznáte podle toho, že když pohnete s nádobou ve které se peče, bude už těsto pevné či zapíchnutím špejle uprostřed formy (těsto se na špejli nelepí). Hotový dezert nechte vychladnout, pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina podle časopisu F.O.O.D.

Třešňová bublanina podle časopisu F.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mandlová mouka Moučkový cukr Ovocný likér Rozpuštěné máslo Smetana Sůl Třešně Třtinový cukr Vanilkový cukr Vejce

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Cuketa se šunkou

Cuketa se šunkou

Puding s chia semínky a pomerančem

Puding s chia semínky a pomerančem

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

48
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
48
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem
48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
41
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
23
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
Třešňovo-čokoládové muffiny
Třešňovo-čokoládové muffiny
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňový dort / řez
Třešňový dort / řez
Třešňový dort s mákem
Třešňový dort s mákem
Třešňový džem s rybízem
Třešňový džem s rybízem
  • Recepty.cz
  • Třešňový clafoutis
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact