• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Třešňovo-makový závin
Napište svůj komentář k receptu

Třešňovo-makový závin

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodný závin v sobě ukrývá náplň z máku, povidel, piškotů a rumu a samozřejmě nezbytné třešně. Můžete si ho dát se šlehačkou, višňovým likérem nebo třeba ke zmrzlině.

Suroviny

1 porce
    • 500
      g třešně
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce olej
    • 100
      g cukr krystal
    • 1
      ks vejce
    • 70
      g máslo
    • 150
      ml mléko
    • 80
      g mák mletý
    • 1
      lžíce povidla
    • 1
      špetka hřebíček mletý
    • 80
      g piškoty
    • 1
      lžíce tuzemák
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • šlehačka na dozdobení
    • likér višňový - na dozdobení

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravte náplň. Mléko nalijte do hrnce a svařte s mletým mákem. Přidejte mleté piškoty, rum, mletý hřebíček a lžíci povidel. Vše společně promíchejte, směs ochutnejte a doslaďte dle chuti moučkovým cukrem. Makovou směs nechte vychladnout. Listové těsto je tenké a pod teplou náplní by se vám rozteklo!

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Do mouky přidejte sůl, olej a vejce a vypracujte hladké těsto. To nechte cca 10 minut odpočinout a poté jej rozdělte na dvě poloviny. Vyválejte dva tenké pláty, ty posypte cukrem, pokapejte rozpuštěným máslem, potřete vlhkou makovou náplní a posypte vypeckovanými třešněmi. Závin zabalte, ne moc těsně, aby při pečení nepraskl. Nyní ho opatrně přeneste na plech s pečícím papírem. Svrchu ho ještě pomašlujte vejcem a na několika místech propíchejte vidličkou.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

3
Závin pečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 20 minut. Po upečení ho nechte vychladnout, poprašte práškovým cukrem a podávejte ho se šlehačkou, kterou můžete pokapat višňovým likérem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Otevřený jablečný závin s punčem

Otevřený jablečný závin s punčem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Těsta Listové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hřebíček mletý Likér Mák mletý Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Piškoty Polohrubá mouka Povidla Šlehačka Sůl Třešně tuzemák Vejce

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kakaovník

Kakaovník

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Housky

Housky

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Nivová pomazánka s mozzarelou

Nivová pomazánka s mozzarelou

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

56
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
42
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
33
Domácí lučina
Domácí lučina
33
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zemřel Oldo Hlaváček (†91) z pořadu Vtipnější vyhrává: Covidová doba ho semlela!

Zemřel Oldo Hlaváček (†91) z pořadu Vtipnější vyhrává: Covidová doba ho semlela!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Třešňové rizoto
Třešňové rizoto
Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
Třešňovo-čokoládové muffiny
Třešňovo-čokoládové muffiny
Třešňový clafoutis
Třešňový clafoutis
Třešňový dort / řez
Třešňový dort / řez
Třešňový dort s mákem
Třešňový dort s mákem
  • Recepty.cz
  • Třešňovo-makový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact