• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Třešňová panenka s hermelínovým závojem
Napište svůj komentář k receptu

Třešňová panenka s hermelínovým závojem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třešňová panenka s hermelínovým závojem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřová panenka 200gramové
    • grilovací koření nebo směs barevných pepřů
    • 200
      g kandované třešně můžeme použít i brusinky
    • 2
      ks hermelín
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • 20
      g hladká mouka
    • mléko cca 3/4litru
    • 100
      g vlašské ořechy nebo mandle,lískáče-sekané
    • olej na osmažení masa
    • 2
      lžíce petrželka

Postup přípravy receptu

1
V mase nařízneme kapsy a naplníme je třešněmi (brusinkami nebo mix). Osolíme, okořeníme a zprudka zatáhneme na pánvi s olejem. Kořenit se v tomto případě bát nemusíte! Pak panenky vyjmeme a dáme na 7 - 10 minut do horké trouby dojít - nesmíme přesušit!
2
Umícháme si světlou máslovou jíšku (mouka + máslo), zalijeme ji mlékem, přidáme pokrájený hermelín a na mírném plameni necháme rozpustit. Mícháme stále, aby se nám přeliv nepřipálil! Pak dochutíme solí (pepřem), ořechy a petrželkou.
3
**Poznámky:**
4
*Podáváme tak, že maso nakrájíme na plátky a přelijeme hermelínovým přelivem.
5
*Vhodnou přílohou jsou těstoviny, brambory i rýže.
6
*Tento pokrm je vhodný pro ty, kteří mají rádi kombinaci masa + ovoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

Pravá třešňová bublanina

Pravá třešňová bublanina

Blesková třešňová bublanina

Blesková třešňová bublanina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ála | 19. 6. 2011 18:41

    Třešně nejsou bohužel ani v prodejně se zdravou výživou a sušeným ovocem, nezbylo, než zkusit švestky a panenka byla výtečná. Na omáčku doporučuji kvalitní plísňový sýr a žádnou náhražku, která se kvalitně jen tváří. Není to zrovna levný recept, mě se zadařilo a hlavně všem chutnalo. Neumím si ale představit, že bych tento pokrm měla podat tchánovi, který preferuje jen knedlo,vepřo,zelo a guláš. Chuť omáčky je jemně smetanová a nenarušuje jemnou chuť panenky. Byla jsem velmi spokojená.

  • recepty73
    recepty73 | 1. 6. 2011 20:07

    ...každý den není svátek, třeba příště ;-) ...

  • vercin | 1. 6. 2011 18:53

    Panenka byla dobrá, ale omáčka nic moc, asi se mi nepovedla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Zdravě i chutně Z mléka / sýra Ovoce Vepřové Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Grilovací koření Hermelín Hladká mouka Kandované třešně Máslo Mléko Olej Petrželka Sůl Vepřová panenka Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Čebureky II.

Čebureky II.

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Pražené mandle

Pražené mandle

Mrkvová pomazánka V.

Mrkvová pomazánka V.

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Nakládaný králík se zakysanou smetanou  Dočík
Nakládaný králík se…
24
Houbový guláš
Houbový guláš
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Petr Malásek a Dana Morávková: Zaláskované vyznání! »Holčičko moje...«

Petr Malásek a Dana Morávková: Zaláskované vyznání! »Holčičko moje...«

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Třešňová panenka s hermelínovým závojem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact