• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Treska paní Gunilly
Napište svůj komentář k receptu

Treska paní Gunilly

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Treska paní Gunilly
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g filé z tresky
    • 3
      ks mrkev
    • 1
      ks pórek
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • provensálské bylinky
    • pažitka
    • petrželka
    • kopr
    • sýr
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka a vše podusíme v pánvi na olivovém oleji. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem a naplníme připravenou zeleninou. Na ni rozložíme filé z tresky (z rozmraženého dobře vymačkáme přebytečnou vodu, aby pokrm neplaval). Trochu osolíme, opepříme a dáme na 15 minut péci do trouby vyhřáté na 225 °C.
2
Mezitím smícháme zakysanou smetanu s bylinkami a provensálským kořením a trochu osolíme, popř. opepříme. Po 15 minutách rybu vyndáme z trouby a zalijeme smetanou tak, aby celá ryba byla zakrytá. Zasypeme strouhaným sýrem a dáme na dalších 15 minut do trouby.
3
Podáváme s vařenou rýží nebo bramborami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažená treska v bylinkách s chipsy

Smažená treska v bylinkách s chipsy

Treska po kalábrijsku

Treska po kalábrijsku

Smažená marinovaná treska

Smažená marinovaná treska

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • develina | 22. 5. 2013 15:32

    Takhle upravená ryba je za 1* Moc nám chutná a ani drobeček nezbude. <:-)

  • Lenka Pflegerová | 14. 3. 2010 19:50

    Moc nám chutnalo, přidala jsem ještě česnek a cibuli. Díky a dávám za 1

  • Simča Sládková | 7. 4. 2009 23:55

    Jo, jo, velice dobrý recept. Jen bych přidala informaci, že jde o recept z pořadu "U nás v Evropě" z dílu "Švédsko".

  • Světlana | 8. 1. 2008 00:06

    Velmi dobré. Místo oleje jsem použila máslo (vůně a chuť zeleniny na másle pro mě nemá chybu). Zkusila jsem použít filé z pangase, osvědčilo se. Jen doporučuji s pangasem více okořenit smetanu, je hodně jemné chuti. Recept povedený, budu určitě opakovat.

  • Pavla | 7. 11. 2007 13:14

    opravdu vyborne,moc diky a davam jedna.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Treska
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Filé z tresky Kopr Mrkev Olivový olej Pažitka Pepř mletý Petrželka Pórek Provensálské bylinky Sůl Sýr Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

295
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
77
Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony
Krémová omáčka s kuřecím…
35
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový obrácený…
29
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
20
Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
Jednoduchá…

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 27. 8. 2025: Kdo dostane nabídku snů a kdo bude terčem pomluv?

Denní horoskop na středu 27. 8. 2025: Kdo dostane nabídku snů a kdo bude terčem pomluv?

Ženy.cz Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Tarotskop na září: Býci mají zvolnit, Lvy čeká výhra a Střelce potká nová láska

Tarotskop na září: Býci mají zvolnit, Lvy čeká výhra a Střelce potká nová láska

Další doporučené recepty:

Tresčí filety na paprice
Tresčí filety na paprice
Treska na gril
Treska na gril
Treska na smetaně s gnocchi
Treska na smetaně s gnocchi
Treska pečená s paprikami
Treska pečená s paprikami
Treska po kalábrijsku
Treska po kalábrijsku
Treska s bylinkovou krustou
Treska s bylinkovou krustou
  • Recepty.cz
  • Treska paní Gunilly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact