• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tradiční trdelník
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční trdelník

autor: Kuchtíci K.K.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční trdelník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 80
      g tuk
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 250
      ml mléko
    • 42
      g droždí
  • Na obalení
    • 5
      lžíce skořicový cukr
  • Na potření
    • vejce Nebo olej

Postup přípravy receptu

1
Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
2
Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru.
3
Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a už si jen pochutnáváme.
4
Poznámka: Trdelník lze péct i na "opejkáku" nad ohněm např. při táboráku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Tradiční italské lasagne

Tradiční italské lasagne

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • barywinkler | 18. 11. 2017 21:57

    Mám trubky od Tescomy a chyběl mi právě tento recept mockrát děkuji ;)

  • barywinkler | 18. 11. 2017 21:55

    Super

  • Zolo | 7. 3. 2017 17:45

    Ja sem kupil formu drevenu,v sade su 4kusy.su super. Tu som ich kupil:www.predomacnost.eu Posielaju aj do CR.

  • Bola | 11. 8. 2016 12:35

    Recept super. Dělal jsem poloviční dávku. Pásky půl cm a šířky 3 cm na dřevěnémnamaštěném klacku průměr 3,5 cm namotané a do vyhřátého otočného grilu do troby. 12 min 200°C pak 3 min 250°C znovu do posypky a nemá to chybu. Jako na jarmaku.:-) viz foto

  • Soňa | 5. 12. 2015 12:57

    recept jednoduchý, ale jelikož nemám žádné trubičky. obmotávala jsem zavařovací sklenici a ta když je rozpálená, tak se z ní trdelník těžko sundavá ;-)

  • Miluš | 29. 10. 2015 16:23

    Vyzkoušení, děti to miluji takový jednoduchý recept, jen doporučuji <3

  • anicka | 18. 5. 2015 20:27

    Dobrý recept :-) :-)

  • scurra | 30. 11. 2014 20:23

    Slovaci me vazne bavi jak si trdelnik privlastnujou. Jediny co si muzete privlastnit je ten skalicky,ale puvodni recept je z madarska.

  • Jana. | 8. 9. 2013 01:34

    ....úplnou náhodou při hledání nějakého prima receptu na kynuté buchty jsem narazila na tento recept - děti se okamžitě chytili a místo buchet vyžadovali trdelník :-) .. když jsem zkoukla ingredience u receptu na buchty a tyto - zjistila jsem , že se liší jen v nepatrných drobnostech .. takže nakonec byly buchty i trdelník - jen jsem zadělala více těsta .... trdelník byl naprosto úžasný .. zmizel a ani vychladnout nestačil :-)) .. určitě budu dělat častěji ... děkuji za skvělý recept. Jana.

  • Di | 7. 9. 2013 09:12

    Máte pravdu. Trdelník není žádné tradiční české jídlo. Objevil se až nyní na rádobyčeských trzích. :-\

  • Di | 7. 9. 2013 09:12

    Máte pravdu. Trdelník není žádné tradiční české jídlo. Objevil se až nyní na rádobyčeských trzích. :-\

  • Jana | 25. 5. 2013 12:54

    Trdelník pochádza uo Skalice na Slovensku, a má registrovanú značku,

  • kokiš | 13. 5. 2013 19:32

    miláčku

  • hovinko | 13. 5. 2013 19:31

    já tě mám taky rád kokišu <3 <3

  • kokiš | 13. 5. 2013 19:18

    miluju tě hovinko <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • hovinko | 13. 5. 2013 19:16

    jako to je hnus den potom jsem se poblil a měl jsem průjem :-( :-$

  • píp | 8. 5. 2013 12:31

    :-X :-P

  • hovinko | 8. 5. 2013 10:21

    Co děláš?

  • anonim | 8. 5. 2013 10:20

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • hovinko | 8. 5. 2013 10:19

    poblil jsem se z něj :-$

  • píp | 8. 5. 2013 10:18

    :'(

  • hovinko | 8. 5. 2013 09:29

    :-$

  • SMILE | 18. 12. 2012 20:20

    MILUJU,MILUJU,MILUJU,MILUJU,MILUJU,MILUJU,MILUJU,MILUJU,MILUJU,MILUJU,MILUJU TRDELNÍKY. NA POUTÍCH NEJÍM NIC JINÉHO. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-)

  • Rouzy | 16. 12. 2012 12:23

    No dneska se na něj vrhnem .. pak napíšu výsledek :)

  • Krupickap | 2. 11. 2012 16:56

    Zkusila jsem, ale nikoho doma to neoslovilo.. Takže když trdelník, tak příště asi na vánočních trzích..

  • Fanny | 28. 10. 2012 17:00

    Jasně že jo, už tu je dlouho :-D

  • Kuchtíci K.K.
    Kuchtíci K.K. | 28. 10. 2012 15:45

    Vyzkoušený! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Děti Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Skořicový cukr Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí guláš se zeleninou

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Metrový koláč

Metrový koláč

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Kuřecí roláda IV.

Kuřecí roláda IV.

Jednoduchá vločková polévka

Jednoduchá vločková polévka

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

17
Švýcarky - skořicové šneky
Švýcarky - skořicové…
12
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka s…
12
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…

Zajímavé články

Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
AHA.cz Hanychová přiznala smutnou pravdu o Kordule: Nezbývá než doufat

Hanychová přiznala smutnou pravdu o Kordule: Nezbývá než doufat

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Ivana Gottová šokovala své bývalé kolegy: Omluvenka za sto tisíc! Proč nepřišla na mejdan?

Ivana Gottová šokovala své bývalé kolegy: Omluvenka za sto tisíc! Proč nepřišla na mejdan?

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Tradiční jablečný koláč
Tradiční jablečný koláč
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Tradiční tažený štrůdl
Tradiční tažený štrůdl
Tradiční vánoční pudink
Tradiční vánoční pudink
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
Trdelníky
Trdelníky
  • Recepty.cz
  • Tradiční trdelník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact