• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tradiční hraběnčiny řezy
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční hraběnčiny řezy

autor: Jirkaoffc
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 40
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Žemlovka podle Mirky van Gils

Suroviny

16 porce
  • Těsto:
    • 450
      g polohrubá mouka + na vál
    • 120
      g moučkový cukr
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • 200
      g máslo
    • 4
      ks žloutky
    • 1
      ks citron
    • 2
      lžíce smetana 33%
  • Náplň:
    • 600
      g jablka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá + na posypání
    • 190
      g vlašské ořechy
  • Bílkový sníh:
    • 4
      ks bílek
    • 100
      g cukr krystal
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob (maizena)

Postup přípravy receptu

1
Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem a kypřicím práškem, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutky a nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Přilijeme smetanu a vypracujeme pevné těsto. Zformujeme ho do válečku a odkrojíme jednu třetinu, kterou uložíme do mrazničky, zbylé těsto dáme do chladničky.

RADA: Máslo bez lednice

2
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme je šťávou z poloviny polovinou citronu a smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a nadrobno nasekanými ořechy.

RADA: Jak na pár kapek citronu

3
Na pomoučněném vále rozválíme odleželé těsto z chladničky na plát o velikosti 35 x 25 cm a vložíme ho na dno pekáčku vyloženého pečicím papírem, pak na něj naneseme jablkovou náplň.
4
Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh, před došleháním přidáme jednu lžíci citronové šťávy a nakonec zlehka vmícháme škrob. Hotový sníh důkladně rozetřeme na povrch jablečné náplně.

RADA: Šlehání sněhu

5
Těsto z mrazničky nastrouháme na hrubém struhadle rovnoměrně na povrch bílkového sněhu, pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 45 minut. Po upečení necháme řez vychladnout v pekáčku a pak ho pomocí pečicího papíru vyndáme a nakrájíme na porce. Povrch můžete posypat např. skořicí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný chlebík

Jablečný chlebík

Notthinghamský jablečný puding

Notthinghamský jablečný puding

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr krystal Jablka Kukuřičný škrob Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Smetana Vanilkový cukr Vlašské ořechy žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Cottage na sladko

Cottage na sladko

Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

Jednoduché ovesné sušenky

Jednoduché ovesné sušenky

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
43
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
39
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
27
Bramboráky
Bramboráky
25
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Houslista Černý prodělal rakovinu jako Něrgešová: Dávali mu jen 3 týdny života!

Houslista Černý prodělal rakovinu jako Něrgešová: Dávali mu jen 3 týdny života!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Tradiční bramborový salát
Tradiční bramborový salát
Tradiční falafel
Tradiční falafel
Tradiční galety
Tradiční galety
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
Tradiční jablečný koláč
Tradiční jablečný koláč
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
  • Recepty.cz
  • Tradiční hraběnčiny řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact