• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou

autor: Uživatel (#332833)
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Závitky
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce strouhanka podle potřeby, používám kukuřičnou
    • 1
      lžička sůl zarovnaná
    • 1
      špetka pepř drcený
    • 1
      lžička bylinky podle chuti, čerstvé či sušené
    • 12
      ks list kadeřávku podle velikosti
  • Omáčka
    • 500
      ml rajčatové pyré passata
    • 1
      ks šalotka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička sůl zarovnaná
    • 1
      špetka pepř drcený
    • 1
      lžička oregáno
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Veškeré ingredience na závitky kromě kadeřávku smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty vytvoříme malé válečky. Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z nich nejtvrdší stonky, spaříme vroucí vodou a ihned vložíme do mísy s ledovou vodou. Do takto připravených změklých listů zavineme masové válečky výraznějším žebrováním ven (pro efekt), klademe do olejem vymazané zapékací mísy s víkem a pečeme zakryté přibližně půl hodiny.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

2
Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, poté přidáme rajčatovou passatu, osolíme, ochutíme pepřem, bylinkami, skořicí, citrónovou šťávou i medem a krátce provaříme. Podáváme s pečenými závitky a jako přílohu volíme ideálně rýži nebo těstoviny.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Chceme-li mít omáčku velejemnou, před podáváním ji můžeme tyčovým mixérem do hladka promixovat. Místo medu lze klasicky osladit moučkovým cukrem a množství veškerých ochucovadel volíme podle vlastních chuťových preferencí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Rajské kapustové závitky

Rajské kapustové závitky

Pečené nadívané kapustové (zelné) listy

Pečené nadívané kapustové (zelné)…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Pečení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bylinky Citronová šťáva List kadeřávku Med Mleté maso Olivový olej Oregáno Pepř drcený Rajčatové pyré Šalotka Skořice - mletá Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Šalamounské řezy

Šalamounské řezy

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Chlebové "lasagne"

Chlebové "lasagne"

Něžný linecký koláč

Něžný linecký koláč

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
12
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
12
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
11
Dýňové latte
Dýňové latte

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánské čatní
Toskánské čatní
Toskánské těstoviny s fazolemi
Toskánské těstoviny s fazolemi
Tostadas se salátem a avokádem
Tostadas se salátem a avokádem
Tostones - smažený zeleninový banán
Tostones - smažený zeleninový banán
Tousty do školy
Tousty do školy
  • Recepty.cz
  • Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact