• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Toskánská chlebová polévka ribollita
Napište svůj komentář k receptu

Toskánská chlebová polévka ribollita

autor: sarka.adamkova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
4fotografie
Nahrát fotku
 

Původně to byl recept pro chudé. Italská polévka ze zbytků chleba, zeleniny a luštěnin dnes ale klidně zaboduje i na slavnostní tabuli.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks červená cibule oloupaná
    • 3
      ks mrkev
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 5
      stroužek česnek oloupaný
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu bílé fazole canellini
    • 15
      g parmazán s kůrou
    • 1
      plechovka sekaná rajčata konzervovaná
    • 1
      ks bílý chleba starší
    • 10
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžička sůl
    • 4
      ks pepř celý
    • 450
      ml zeleninový vývar
    • 180
      g kapusta

Postup přípravy receptu

1
Cibuli a česnek oloupeme, mrkev očistíme, dva stonky řapíkatého celeru oloupáním zbavíme tuhých částí. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer nakrájíme na kostičky. Dva dny starý chléb natrháme na kousky velikosti soust a dáme bokem.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
V hrnci na polovině oleje zpěníme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme mrkev, celer a oloupaný rozmačkaný česnek. Krátce osmažíme, přidáme scezené fazole, konzervovaná rajčata a vývar. Vše společně přivedeme k varu. Osolíme, opepříme. Kapustu zbavíme tuhých košťálů, listy nakrájíme na proužky a přidáme do polévky. Necháme vařit.

RADA: Jak co nejlépe uvařit luštěniny?

3
Jakmile je zelenina napůl uvařená, přidáme do polévky kus parmazánu i s kůrou a opět necháme krátce provařit. Nakonec vsypeme přibližně polovinu chlebových kousků, zamícháme a dle potřeby přidáme vodu nebo vývar. Opět krátce povaříme.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

4
Na hotovou polévku nasypeme zbylý chléb, pokapeme jej olejem a polévku ve vhodné nádobě dáme na 10 minut zapéct do rozehřáté trouby. Poté rozdělíme na porce a ihned podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá chlebová omeleta

Rychlá chlebová omeleta

Toskánská fazolová polévka

Toskánská fazolová polévka

Toskánská polévka

Toskánská polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Leden Únor Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Svačina Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chleba Červená cibule Česnek Fazole ve slaném nálevu Kapusta Mrkev Olivový olej Parmazán Pepř celý Řapíkatý celer Sekaná rajčata Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Čočka žravka

Čočka žravka

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Kakaové řezy s piškoty

Kakaové řezy s piškoty

Buchty s kypřícím práškem

Buchty s kypřícím práškem

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

19
Vajíčkovo - okurková pomazánka EXTRA zdravá
Vajíčkovo - okurková…
18
Ředkvičkový salát III.
Ředkvičkový salát III.
17
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
16
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
14
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Tortilly s masovo-zeleninovou směsí
Tortilly s masovo-zeleninovou směsí
Tortilly s masovými kuličkami
Tortilly s masovými kuličkami
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánské čatní
Toskánské čatní
Toskánské těstoviny s fazolemi
Toskánské těstoviny s fazolemi
  • Recepty.cz
  • Toskánská chlebová polévka ribollita
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact