• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Točený dort - bleskovka bez formy
Napište svůj komentář k receptu

Točený dort - bleskovka bez formy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Točený dort - bleskovka bez formy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 50
      g škrobová moučka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
  • Náplň
    • 2
      ks smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky nebo lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

1
Žloutky našleháme s cukrem do pěny, potom postupně přidáváme ostatní, nakonec pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na velký plech pokrytý pečícím papírem. V předehřáté troubě rychle upečeme, aby se těsto nevysušilo (horkovzduch na 175 °C asi 8 min.). Vychladlý piškotový plát potřeme polovinou ušlehané šlehačky a pak nařežeme po délce pruhy asi 4-5 cm. (Doporučuji změřit si šířku plechu a pak rozpočítat na stejně velké části).
2
První pruh opatrně stočíme do ruličky, postavíme na kulatou podložku a postupně k němu napojíme další pruhy, až je postupně natočíme všechny a vznikne nám velký šnek. Poté celý dort potřeme druhou polovinou ušlehané smetany a ozdobíme dle fantazie např. strouhanou čokoládou, ořechy... Uložíme v lednici.
3
Poznámka: můžeme použít i jinou náplň, nebo na šlehačku před zavinutím poklademe okapané mandarinky nebo ananas, pak jím můžeme i zdobit atd.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Zdravý chléb do formy

Zdravý chléb do formy

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 17. 2. 2009 11:00

    Hani - normálně sr to tak dělá s tím korpusem navíc. Ale mně se tento recept líbí i jako nouzovka, kdy jsem někde, kde není forma na dort a zjistím, že má někdo narozky.... Asi to zkusím někdy udělat a vyfotit....

  • Mefinka Mefinka | 16. 2. 2009 15:39

    Nápad je to skvělý. Udělala jsem si klasické světlé piškotové těsto, rozdělila na 4 pruhy po 7 cm. Svařila smetanu s cukrem a čokoládou a po schladnutí vyšlehala. Po stočení do šneka jsem to celé pomazala zbylou šlehačkou a posypala strouhanou čokoládou. Paráda, bylo to pochváleno... :-)

  • Hana | 15. 5. 2007 15:01

    V rodině se tomu říká Brněnský dort. Ale taky upečeme 1 korpus na víc, kt. rozřízneme a mezi něj vložíme "šneka". Zdobíme jak normální dort. Vypadá to pak moc hezky.

  • renata | 4. 5. 2007 17:28

    udelala jsem a testo bylo jak drobenka predtm nez jsem dala snih.Musela jsem doredit mlekem a potom jsem dala snih.

  • Helena Štolbová | 26. 4. 2007 12:45

    Pokud bylo těsto tuhé, tak je možné, že jste měla menší vejce a pak je dobře přidat do žloutků 1-3 lžíce teplé vody.Samozřejmě je možné použít jakýkoliv jiný piškot. Jen musí být pružný a méně "děrovaný", aby se rychle nepromáčel, když je poměrně tenká vrstva těsta obalená ze všech stran "mokrou" šlehačkou.

  • jarmila | 26. 4. 2007 10:47

    Vyzkoušela jsem .Těsto bylo ale moc tuhé, musela jsem naředit vodou.Krém jsem použila z TIRAMISU po ČESKU (šlehačka+pomazánkové máslo) a pokladla anannasov.kompotem.Navrch zbytek krému a zbytek kompotu.Hezké a dobré.Jen uvažuji, že pro piškot příště použiji nějaký jiný recept.

  • Helena Štolbová | 25. 4. 2007 13:40

    Vypadá to možná složitě, ale je to opravdu fofrovka. Než by se vám upekl klasický korpus, máte ozdobený dort na stole! Na řezu se pak objeví asi 5 svislých bílých a tmavých proužků. Pro začátečníky doproručuji nejdřív nakrájet proužky a pak na jednotlivé dát náplň, Vždycky se ale povede.

  • Zdena z JM | 25. 4. 2007 10:35

    To vypadá zajímavě a určitě to bude i na řezu velmi hezké.Až na ten název,mně to jako bleskovka moc nepřipadá.

  • Světlana Čelechovská | 25. 4. 2007 10:31

    ...používám taky tuto fintu, ale já upeču ještě jeden nízký dort, který rozříznu a toho šneka vložím mezi dvě vrstvy....no a normálně klasicky nazdobím...krájím normálně jako dort a opravdu to na řezu vypadá bezvadně....

  • Miroslava Severová | 25. 4. 2007 10:09

    No to je dobrý nápad a pak se krájí dílky jako dort ?Kdyby tak bylo foto !!

  • Gábina Houšková | 25. 4. 2007 09:58

    Jestli tomu dobře rozumím, ty pruhy se natáčejí pořád dokola na sebe, takže vlastně vznikne jeden velký šnek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Škrobová moučka Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Limoncello

Limoncello

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

77
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
69
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
23
Dresing na hlávkový salát
Dresing na hlávkový salát
23
Rychlé vegetariánské karí
Rychlé vegetariánské karí
23
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Točený dort - bleskovka bez formy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact