• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Toastová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Toastová roláda

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Toastová roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • toastový chléb
    • zakysaná smetana
    • uzená šunka
    • 2
      ks tavený sýr
    • pomazánkové máslo
    • česnek
    • kapie nakrájená
    • okurka strouhaná naložená
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Z krájeného toastového chleba odkrojíme kůrky a rozložíme plátky těsně vedle sebe na alobal. Potřeme zakysanou smetanou, poklademe plátky šunky a potřeme pomazánkou z ostatních surovin. Pomocí alobalu svineme do rolády, zabalíme a dáme na 2 hodiny do chladničky. Pak krájíme na plátky.
2
Do pomazánky můžeme přidat i strouhaný sýr cihla nebo Niva a trochu tatarky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šunková roláda s ovocem

Šunková roláda s ovocem

Krůtí roláda

Krůtí roláda

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartikK
    MartikK | 17. 9. 2011 11:50

    Tak bohužel roláda se vůbec nepodařila :'( . Chleba se lámal, vůbec nešel svinout. Takže nakonec to dopadlo tak, že pomazánku i šunku jsem sundala zpět a chleba putoval do koše i s alobalem. Nejspíš jsem někde udělala chybu, takže recept neznámkuji, ale do své kuchařky ho rozhodně nezařazuji.

  • Lenka Kristová | 14. 4. 2007 19:54

    Gábino, děkuji, jsem ráda, že chutnalo.

  • Gábina Houšková | 7. 3. 2007 10:32

    Roláda byla vynikající. Použila jsem kombinaci tmavěho a světlého toastového chleba, jako u "střechy z BEBE" a náplň z pomazánkového másla a křenu. Bylo to vynikající, krásně se to rozleželo i to šlo dobře krájet. Dávám 1

  • Jaroslava Oumarová | 19. 2. 2007 12:22

    Také jsem ji včera "spáchala". Přidávám několik postřehů: tmavý chléb se láme, ale chuťově je lepší. Pomazánkové máslo jsem měla rovnou s příchutí česneku a bylinek. Je třeba ho malinko naředit mlékem, jde pak lépe roztírat. Jinak dobré:-))

  • Blažena Halušková | 14. 2. 2007 20:06

    Taky jsem ji zkusila, ale asi by se mi víc líbil tmavý toastový chléb. Takhle se mi to jevilo jaksi barevně "nedomrlé". Ale chuťově dobré.

  • Lenka Kristová | 14. 2. 2007 18:19

    Tak jsem ji dnes opět dělala, spěchala jsem a neodkrojila jsem ty kůrky chleba. Nešlo to svinout,tak jsem to zalomila, říkala jsem si že se to teda potom nějak nakrájí na listy salátu. Ale když jsem vytáhla z lednice, vznikl z toho tvar jako srnčí hřbet, vše se propojilo. Vypadá to hezky, ale vznětlivým osobám doporučuji raději dělat klasicky:)

  • Lenka Kristová | 14. 2. 2007 10:54

    Alenko, pokud ji uděláte z 12 plátků chleba, bude to jakoby 3 plátky na osobu, záleží na tom, jací jste jedlíci :)

  • alenka | 14. 2. 2007 08:25

    a nie je tej rolady malo? ja by som ju chcela dnes robit pre 4ludi...

  • zdenka . | 4. 2. 2007 15:26

    Výborná a efektná roláda.Včera ráno som ju pripravila,do osolenej kyslej smotany som pridala petržlenovú vňať a cesnak,rozložila šunku a potrela nátierkou s masla,syra,majonézy,varené vajíčka a nasekaná šunka.Po dĺžke rolády pásiky kapie,uhorky a zvyšky odkrojených kôrok z chleba.Chleby som rozložila 3x4 ks na potravinársku fóliu.Chleby tým,že sa natrú smotanou a medzi tým sa pripravuje plnka,zmäknú a da so to všetko dobre zvinúť je potrebné to dôkladne na pevno baliť a foliu okolo rolády dobre stiahnuť .

  • Jana Kutačová | 4. 2. 2007 10:46

    Ochutila jsem pomazánku česnekem a taky jsem neměla problém se sbalením rolády.Známí ochutnali a za chvilku bylo po roládě.:o)

  • Blanka V. | 2. 2. 2007 10:57

    Dělala jsem o víkendu a bylo to dobré a moc pěkné. Místo česneku jsem ochutila křenem. Dá se svinout v pohodě, chléb trošku změkne už když ho potřete zak.smetanou.

  • Anonym | 2. 2. 2007 09:03

    A to se dá svinout? No nevím si to představit.

  • Věra Novotná | 1. 2. 2007 11:23

    Dělám pomocí frish folie. Nemusím mít strach,že se protrhne.

  • Lenka Kristová | 1. 2. 2007 11:02

    Lenko, tím alobalem si jen pomáháme, svineme roládu bez alobalu a do alobalu ji zabalíme, aby se v chladu proležela.

  • Lenka | 31. 1. 2007 18:25

    Chtěla bych se zeptat, zda to svineme i s alobalem nebo jen jeho pomocí do rolády? Ještě jsem žádnou roládu nedělala. Díky za odpověď.

  • Šárka Golíková | 27. 1. 2007 16:28

    Vypadá to zajímavě. Včera jsme dojedli toust. chleba,takže až koupím,vyzkuším

  • Lenka Kristová | 26. 1. 2007 11:59

    Miroslavo, toho chleba je jen 1 vrstva, na délku jsou 3 kusy a na šířku 2 kusy. 3 na šířku by asi bylo moc, roláda by byla moc hrubá.

  • Anonym | 26. 1. 2007 11:09

    Předpokládám, že když se to má svinout nakonec do rolády, tak toho musí být větší plocha. To je přece jasné.

  • Miroslava Severová | 26. 1. 2007 10:00

    To je zajímavý nápad, já bych dala jen jednu vrstvu chleba a myslím, že by mohly stačit tři vedle sebe a na výšku taky tři. Tisknu si, musím zkusit až bude nějaké sezení.

  • Anonym | 26. 1. 2007 09:55

    Dávám 2 řady vedle sebe, aby to šlo svinout a na délku 3. Takže 6 plátků na jednu roládu.

  • Magda | 26. 1. 2007 09:23

    Klademe jednu řadu nebo víc vedle sebe?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Ze šunky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kapie Okurka Pomazánkové máslo Sůl Tavený sýr Toastový chléb Uzená šunka Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Řez obližprst

Řez obližprst

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

Ořešáci - ořechy v karamelu -…

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Mrkvové řezy s ananasem

Mrkvové řezy s ananasem

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Vaječné muffiny ve slanině
Vaječné muffiny ve…
12
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Společnost má na ženy nesplnitelné nároky. Řekněte F®CK IT a buďte konečně taková, jaká chcete

Společnost má na ženy nesplnitelné nároky. Řekněte F®CK IT a buďte konečně taková, jaká chcete

Blesk.cz Bydlení pop-art umělce Rataje: Splnil si dětský sen

Bydlení pop-art umělce Rataje: Splnil si dětský sen

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

  • Recepty.cz
  • Toastová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact