• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tmavý čokoládový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Tmavý čokoládový koláč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tmavý čokoládový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hořká čokoláda (70 %), nalámané na kostky
    • 2
      lžíce olej
    • 200
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce žloutky a bílky zvlášť
    • 200
      g máslo rozpuštěné
    • moučkový cukr na poprašení
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Rozpusťte čokoládu s olejem. V míse třete žloutky s polovinou cukru do světlé pěny. Přidejte máslo a čokoládu a nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků ušlehaných s druhou polovinou cukru. Hmotu vlijte do vymazané a moukou vysypané rozevírací dortové formy o průměru 20 cm a pečte v troubě předehřáté na 150 °C. Koláč se peče asi 40 minut, na povrchu bude vypadat suše a lehce popraská, zatímco uvnitř zůstane velmi vláčný a hutný. Nechte jej zcela vychladnout ve formě; doporučujeme péci den až dva předem a uchovat v chladu, bude stále vláčnější a lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Hříšný čokoládový koláč

Hříšný čokoládový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Denisa | 24. 7. 2014 08:04

    Bez mouky? A to se fakt upeče?? :-S

  • LIBUŠE | 17. 2. 2014 13:42

    Dobrý den, pekla jsem tento koláč, ale nechtěl se mi dopéct. Vevnitř byl pořád málo, pekla jsem ho skoro 2hodiny. Byl pořád ávyfouklý, ale ke konci mi klesnul... Nevíte by to mohlo být? A opravdu stačí péct jen 40min při 150°C???

  • terezaS | 25. 4. 2012 15:10

    Minule jsme jsme ho jedli ještě asi 5 dní po upečení a takto uleželý byl opravdu neskutečně vynikající!

  • pajušqa | 19. 12. 2010 12:51

    ;-) je to určitě vynikající du to zkusit :!mnam:!

  • kytii | 15. 12. 2010 19:58

    já teda myslím, že to vypadá božsky :) jdu do toho

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hořká čokoláda Máslo Moučkový cukr Olej Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Zapečené rybí filety

Zapečené rybí filety

Jednoduché lečo po našem

Jednoduché lečo po našem

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

"Míša" roláda

"Míša" roláda

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

84
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
34
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Švédský koláč
Švédský koláč
26
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek…

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie jsou tady: Loni to byla jízda! Co kamery neměly vidět

Ceny Thálie jsou tady: Loni to byla jízda! Co kamery neměly vidět

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Další doporučené recepty:

Tlačenkový salát s hořčičnou zálivkou
Tlačenkový salát s hořčičnou zálivkou
Tlačenkový salát se žampiony
Tlačenkový salát se žampiony
Tmavé housky pro domácí pekárnu
Tmavé housky pro domácí pekárnu
Toast andaluského rybáře
Toast andaluského rybáře
Toast se šunkou, cheddarem a pestem aneb Croque monsieur
Toast se šunkou, cheddarem a pestem…
Toasty delikates
Toasty delikates
  • Recepty.cz
  • Tmavý čokoládový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact