• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tetino maso
Napište svůj komentář k receptu

Tetino maso

autor: Bedhann
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tetino maso
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová plec
    • anglická slanina (Masitější)
    • cibule
    • česnek
  • Nálev:
    • 3
      lžíce olej
    • 6
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • pepř mletý
    • kmín
    • mletá sladká paprika 1/2 lžíce
    • vegeta 1/2 lžíce
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (NESOLÍME). Anglickou nakrájíme na plátky, česnek a cibuli na kolečka. My děláme ve sklokeramice. Na spodek misky dáme anglickou, na to maso, pak cibuli a česnek, opět anglickou a na ní maso. Pokud toho máme více, dále stejně vrstvíme. V hrnku si připravíme nálev, dolijeme vodou a polijeme připravené maso. Zakryjeme alobalem a necháme přes noc uležet.
2
Poté pečeme v troubě (stále s alobalem) do měkka podle tloušťky masa, cca hodinu. Podáváme nejlépe s pečeným bramborem.
3
Pozn. Pokud nemáte čerstvý česnek, pak můžete do nálevu přidat sušený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skvělá marináda na maso

Skvělá marináda na maso

Maso s paprikovou omáčkou

Maso s paprikovou omáčkou

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • monah | 10. 3. 2015 10:54

    Můžu použít sádlo misto oleje?

  • stavča07 | 1. 3. 2014 12:36

    výborné... ani nemuselo být maso naloženo přes noc :-D

  • ZdenkaDv | 30. 9. 2012 15:48

    Asi bych měla upřesnit, že maso jsem upekla v neděli... :-[

  • ZdenkaDv | 30. 9. 2012 14:25

    V pátek naloženo, dnes upečeno. Masíčko křehoučké, úplně se rozpadá. Dávám za jedna :-)

  • Janaso | 25. 10. 2010 12:58

    Tento víkend jsem recept pro velký úspěch opakovala.

  • Janaso | 20. 10. 2010 09:42

    Báječný oběd§! Přítel si liboval a zbytek pečlivě uschoval před rodinou.

  • Zuzana Šindlerová | 31. 5. 2010 09:24

    Moc jsme si pochutnali, výborný oběd, dělala jsem z kýty-oříšku, jen v troubě to chtělo tak hoďku a půl aby se šťáva vydusila a nebylo to spíš vařené maso. Určitě budu opakovat, i ty pečené brambory k tomu byly skvělé.

  • Jana Pátková | 26. 4. 2010 18:03

    Dnes jsem udělala k obědu a musím pochválit. Jen jsem si trošku upravila recept, na dno pekáče jsem dala kyselé zelí a maso nahoru a bylo to velice dobré.

  • Hana Bláhová | 24. 4. 2010 10:10

    Luci, záleží co máte rádi. Mě osobně celý kmín vadí, takže dáváme drcený, ale někomu to chutná spíš s celým. Takže tohle je na Vaší chuti :-)

  • Lucia Drotárová | 23. 4. 2010 23:39

    Tak tohle vyzkouším... s nějakou fakt dobrou slaninou (a dobrá slanina je jedna z věcí, co mi v Praze/ČR chyběly).Mám dotaz - originál recept - kmín drcený, nebo celý?

  • Hana Bláhová | 23. 4. 2010 11:40

    Romčo, kolik chcete :-) Ne, klidně dolejte do celého hrnku, voda se vypeče a maso zůstane krásně šťavnaté. Tedy pokud myslíte klasický hrnek a ne nějaký půllitrák :-))

  • Romana Kakáčková | 23. 4. 2010 08:01

    V receptu píšete: "V hrnku si připravíme nálev,dolijeme vodou ...". Kolik vody se má dolít? Děkuji za odpověď.

  • Klára Keselyova | 22. 4. 2010 16:01

    Zdá sa že to bude dobré, skúsime

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Grilovací koření Kečup - jemný Kmín Mletá sladká paprika Olej Pepř mletý Vegeta Vepřová plec Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s lososem

Zeleninový salát s lososem

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Máslové řízky - sváteční

Máslové řízky - sváteční

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

165 minut
Husí vývar s těstovinami

Husí vývar s těstovinami

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
Gulášová polévka s…
16
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Patrik Hezucký (55): Skončil na vozíčku!

Patrik Hezucký (55): Skončil na vozíčku!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Těstoviny, máslo, šalvěj,...
Těstoviny, máslo, šalvěj,...
Těšínská šoldra
Těšínská šoldra
Tetina pomazánka
Tetina pomazánka
Tetiny ořechové řezy
Tetiny ořechové řezy
Thajská čočka se zeleninou
Thajská čočka se zeleninou
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
  • Recepty.cz
  • Tetino maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact