• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Těstoviny se špenátem a mletým masem
Napište svůj komentář k receptu

Těstoviny se špenátem a mletým masem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstoviny se špenátem a mletým masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • těstoviny Panzani
    • 0,50
      kg mleté maso
    • 1
      špenátový protlak - mražený
    • 150
      g slanina
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • smetana
    • eidam sýr
    • sýr niva
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • kmín
    • paprika - sladká
    • bazalka

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny uvaříme. Na slanině nakrájené na kostičky s trochou oleje osmahneme cibuli, přidáme špenátový protlak, rozpustíme v něm kousek nivy (dle chuti), prolisujeme 2 stroužky česneku a osolíme. Necháme stranou.
2
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou, 2 stroužky česneku. Usmažíme na pánvičce s trochou oleje. Do zapékací mísy vrstvíme těstoviny, špenátovou směs, směs z mletého masa a znovu těstoviny posypané bazalkou (nemusí být).
3
Zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem smíchaný s nastrouhanou nivou. Vše zapečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Těstoviny s mletým masem a brokolicí

Těstoviny s mletým masem a brokolicí

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ElenaJ | 17. 4. 2016 11:10

    Moc dobré, doporučuji! Jen pozor na olej - dává se pod cibulku i pod maso a nakonec všechen skončí v zapékací míse. Takže jsem to trochu nevychytala a bylo to mastnější, ale moooc dobré! :-) Určitě ještě někdy zopakuji.

  • rusovlaska.e
    rusovlaska.e | 28. 8. 2011 17:51

    Úžasná kombinace chutí, miluju zapečené věci. Recept budu opakovat :-)

  • Jana Šajdlerová | 16. 12. 2009 17:25

    Výborné, jen nechápu ten kmín.? Nedala jsem ho tam a moc nám to chutnalo. Jednoduché a skvělé jídlo.

  • Helena Wallová | 9. 8. 2007 14:28

    Taky hodnotím jako vynikající !! Vařila jsem z čerstvého špenátu a "bezmléčnou" variantu (protože máme doma alergika), takže do zapékací mísy bez sýrů, zalila jsem sojovou smetanou a strouhaný sýr dostali ti, co mohli, až rovnou na talíř. I v této úpravě to byla opravdová mňamka. Doporučuji vyzkoušet. Já dávám mezi své oblíbené recepty.

  • Sarka Honzakova | 14. 7. 2007 12:12

    Ted jsem dojedla....je to mnamka. Zapecene testoviny delam velmi casto, tak jsem rada, ze mam obmenu a ne jen uzeninu a vejce ;-) A delala jsem to z cerstveho novozelandskeho spenatu, ten jsem jen sparila asi 5 minut ve vode a pote dala na slaninu s cibuli. Opravdu vytecne, snad zachutna i zbyku rodiny a kdyz ne, nevadi, zbyde vic na me :-Dl

  • Michala | 22. 11. 2006 09:54

    Velice dobré, ke špenátu jsem místo nivy přidala masox, aby to mělo pikantnější chuť. Místo smetany jsem použila jen mléko a nedávala jsem eidam, jen nivu. Velice dobré, dávám za jedna! :-)

  • hana korousova | 3. 3. 2005 17:20

    super, jen bych přidala trošičku skořice pro jemnou chuť

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Eidam sýr Kmín Mleté maso Paprika - sladká Slanina Slunečnicový olej Smetana Špenátový protlak - mražený Sůl Sýr Niva Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Dětské tiramisu

Dětské tiramisu

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

19
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
16
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Těstoviny se špenátem a mletým masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact