• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s artyčoky a rajčaty
Napište svůj komentář k receptu

Těstoviny s artyčoky a rajčaty

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstoviny s artyčoky a rajčaty
Těstoviny s artyčoky a rajčaty
Těstoviny s artyčoky a rajčaty
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • těstoviny kratke (spiraly, penne...), cca 70-80 g na osobu
    • 4
      ks artyčoky
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Z artyčoků otrháme tvrdé zelené listy, až dojdeme k lístkum žlutým, které jsou měkké a jdou snadno přetrhnout v polovině. Odřízneme tvrdé špičky artyčoků (dáme pozor abychom špičky odřízli i s dostatečným kouskem listů), ořežeme stonek a artyčok přeřízneme podélně na půl. Pokud je v artyčoku chmýří a pichlavé mladé lístky, musíme je vyřezat. Takto získame měkkou a jedlou část artyčoku. Každý očištěný artyčok vkládáme do misky s vodou smíchanou se šťávou z citronu (jinak artyčok zčerná).
2
Rajčata nakrájíme na kostky. Artyčoky propláchneme a podélně nakrájíme na kousky. V pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, přidáme rajčata, česnek, artyčoky, trochu petrželky, podlijeme trochou vody (cca 100 ml), osolíme a promícháme. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme a přidáme k směsi artyčoků a rajčat, přidáme opět trochu petrželky, můžeme opepřit. Promícháme a ihned podáváme. Porce můžeme dodatečně pokapat panenským olivovým olejem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská "bramboračka" s artyčoky

Italská "bramboračka" s artyčoky

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blackcheese | 17. 4. 2013 11:46

    Jedla jsem téměř denně ve Španělsku, když jsem tam žila. Nejčastěji prostě jen oloupou až k jedlé části, nakrájí na drobné půlměsíčky, k tomu česnek a posolí a pokapou olivovým olejem .... je to hořký a těžko kousatelný, ale přitom moc dobrý. Dělí se to tam na dva tábory, podobně jako u oliv - buď milovník nebo odpůrce 8-) Tento recept jsem zkoušela s artyčokama z plechovky, koupila jsem tuším v Globusu. Chutná to moc fajn a už jsem přemejšlela nad zlepšovákama, jako třeba nadrobno nakrájená šunka nebo tak něco :-)

  • Katka | 13. 12. 2012 08:19

    Vypadá to lákavě a ráda bych je zkusila, ale nikde jsem je ještě neviděla :-( . Dají se běžně koupit? Jakou mají chuť?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Z těstovin Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Česnek Olivový olej Petrželka Rajčata Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Kuře v sýrovém těstíčku

Kuře v sýrovém těstíčku

Rohlíčky s nutelou

Rohlíčky s nutelou

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Palačinky (na palačinkovač)

Palačinky (na palačinkovač)

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

69
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
26
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se…
23
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem
19
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Těstoviny pepperoni
Těstoviny pepperoni
Těstoviny po Italsku
Těstoviny po Italsku
Těstoviny s  paprikou, ricottou a šalvějí
Těstoviny s paprikou, ricottou a…
Těstoviny s avokádovou omáčkou
Těstoviny s avokádovou omáčkou
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s brokolicí a ořechy
Těstoviny s brokolicí a ořechy
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s artyčoky a rajčaty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact