• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Telecí řízky v bylinkové strouhance
Napište svůj komentář k receptu

Telecí řízky v bylinkové strouhance

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
7fotografií
Nahrát fotku
 

Křehké řízky z telecího masa, obalené ve strouhance z najemno rozmixovaného toastového chleba a čerstvých bylinek, osmažené na přepuštěném másle, jsou skutečnou delikatesou. Vychutnat si je můžete třeba s lehkým bramborovým salátem s hráškem a chřestem.

Suroviny

4 porce
    • 700
      g telecí kýta
    • 4
      plátek toastový chléb světlý
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá
    • hladká mouka na obalení
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce mléko
    • ghí na smažení
    • sůl
    • 1
      ks citron k podávání

Postup přípravy receptu

1
Maso očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Zakryjte je fólií nebo mikrotenovým sáčkem a rozklepejte natenko.
2
Připravte strouhanku. Toastové chleby postupně rozmixujte na kousky, přidejte bylinky a směs umixujte najemno. Připravte si misky s osolenou hladkou moukou, vejci rozšlehanými s mlékem a bylinkovou strouhankou. Řízky obalte – nejprve v mouce, pak ve vejci a strouhance, pokud je třeba, strouhanku na maso lehce přitlačte.

RADA: Smažený řízek: Recept a triky profesionálů, jak připravit ten nejlepší. Znáte je?

3
Ve větší pánvi rozpusťte máslo nebo ještě lépe přepuštěné máslo, tuk by měl vytvořit alespoň půlcentimetrovou vrstvu. Řízky usmažte z obou stran dozlatova. Odkládejte je na papírovou utěrku a uchovejte v teple. Skvěle ale chutnají i studené. Řízky podávejte s bramborovým salátem a klínky citronu na dochucení.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí plátky s avokádem

Telecí plátky s avokádem

Ptáčky z telecího s krupicovými noky

Ptáčky z telecího s krupicovými noky

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Telecí FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Ghí Hladká mouka Mléko Petrželka Sůl Telecí kýta Toastový chléb Vejce

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Tvarohová bábovka IV.

Tvarohová bábovka IV.

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

Houbová bramboračka

Houbová bramboračka

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Zdravý ovesný dortík

Zdravý ovesný dortík

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Smothie-Kiwi a banán

Smothie-Kiwi a banán

Doporučujeme

100 minut
Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

101
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
42
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
31
Grilované vepřové koleno
Grilované vepřové koleno
23
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
18
Jednoduchá brokolicová polévka
Jednoduchá brokolicová…

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Další doporučené recepty:

Telecí plátky s avokádem
Telecí plátky s avokádem
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky, hrozny a…
Telecí řízky
Telecí řízky
Telecí závitky Toskána
Telecí závitky Toskána
Templářský dort tmavý
Templářský dort tmavý
Tempura z časopisu F.O.O.D
Tempura z časopisu F.O.O.D
  • Recepty.cz
  • Telecí řízky v bylinkové strouhance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact