• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tatarák pro vegetariány
Napište svůj komentář k receptu

Tatarák pro vegetariány

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tatarák pro vegetariány
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 0,50
      ks celer
    • 3
      ks červená paprika
    • 1
      kostka masox
    • 50
      g tvrdý sýr
    • hladká mouka
    • 3
      lžíce hořčice
    • 2
      lžíce paprika - sladká
    • 2
      lžíce drcený kmín
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • česnek

Postup přípravy receptu

1
Zapneme troubu na maximum, současně nakrájíme 2 cibule a na hrubém struhátku nastrouháme 2 mrkve a polovinu středně velkého celeru. Když se trouba zahřeje, dáme do ní na rošt 3 papriky. Na jedné pánvi smažíme na oleji nakrájenou cibuli a na druhé celer s cibulí. Nakrájenou kostku masoxu přelijeme 1 dl vařící vody, a když celer s cibulí změkne, přelijeme ho rozpuštěným masoxem. Když papriky začínají ztrácet tvar, přepneme troubu na gril a grilujeme ze všech stran, klidně až do zčernání slupky.
2
Potom je necháme zapařit v mikrotenovém pytlíku, po částečném zchladnutí oloupeme slupku, zbavíme je jader a rozmixujeme. Cibule stále hnědne a celer s mrkví občas podlijeme vodou, aby se nepřipálil. Když cibule dosáhne světle hnědé barvy, přehodíme ji do pánve s celerem a mrkví a vše zalijeme rajčatovým sugem a rozmixovanými paprikami. Přidáme na jemno rozstrouhaný sýr (jen pro zahuštění) a pokud je směs stále příliš řídká, poprášíme ji hladkou moukou a po propaření zamícháme. Ostatní ingredience (sladká paprika, najemno nakrájená třetí cibule, kmín, pepř, hořčice) přidáme v množství, které nám vyhovuje. Úplně nakonec přidáme worchester, nejdříve méně, přidat se dá vždycky.
3
Směs je možno mazat na topinky s česnekem teplou i studenou. Recept je ve vývoji, příště zkusím přidat k celeru a mrkvi na drobno nakrájenou kapustu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák nejen pro vegetariány

Květák nejen pro vegetariány

Tatarák s kapary

Tatarák s kapary

Domácí tatarák s chlebovými chipsy

Domácí tatarák s chlebovými chipsy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nati | 10. 10. 2014 12:51

    taky mě to pobavilo :D

  • ondra | 11. 4. 2014 16:28

    Pan Aleš Štrunc je zřejmě odborník! ;-) Existují masožravci, vegetariání, vegani, vitariáni....ale rozhodně neexistuje nic, čemu by se dalo říkat neortodoxní vegetariáni. Člověk, co je vegetariánem nejí nic, co pochází z mrtvých zvířat. Tedy ani hovězí masox. Pokud ho jí, těžko se může nazývat vegetariánem. Trochu se zamyslete, než ze sebe vyloudíte takový blábol.

  • vegetarián | 5. 12. 2010 14:59

    Pro vegetariány asi těžko s tím masoxem :-DDDDD Tak jak někdo může nazvat totot jídlo jako vegetarinská a ještě tatarák :DDDDD

  • Aleš Štrunc | 9. 8. 2007 15:09

    Sugo je v podstatě protlak, někdy hrubší, dává se to na pizu. Jídlo pro vegetariány to je, nesmí jít o vegetariány ortodoxní, kteří nesnesou pár gramů hovězího vývaru.

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:23

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:23

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:22

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:22

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:21

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • Lenka | 1. 8. 2007 10:18

    Sugo bude asi protlak, nebo nějaká ochucená rajčatová omáčka...Spíš je legrační, když vegetarián použije masox...

  • Zdena z JM | 1. 8. 2007 09:32

    No po pravdě řečeno - vypadá to,že by to mohlo být docela dobré,ale té práce a toho nádobí.A co je to rajčatové sugo?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Smažení Grilování Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená paprika Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Hořčice Masox Mrkev Paprika - sladká Pepř mletý Tvrdý sýr Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Kuře s rýží na kari

Kuře s rýží na kari

Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

35
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
19
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
18
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s…
17
Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté cuketové…
17
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Blesk.cz Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

  • Recepty.cz
  • Tatarák pro vegetariány
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact