• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tarte a la tomate
Napište svůj komentář k receptu

Tarte a la tomate

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tarte a la tomate
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto
    • 5
      ks rajčata 4-5
    • 2
      lžíce dijonská hořčice (nebo směs plnotučné a kremžské)
    • 200
      g šunka
    • 200
      g sýr nebo ementálu
    • tymián
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Rozválíme listové těsto na sílu zhruba 4-5 mm, položíme na plech a potřeme hořčicí (nejlepší je dijonská), posypeme strouhaným sýrem (pořádnou vrstvu), šunkou pokrájenou na kostičky, poklademe plátky rajčat, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a na závěr posypeme trochou strouhaného sýra. V předem rozehřáté troubě pečeme, až těsto zrůžoví.
2
Je to rychlé a díky hořčici pikantní a zajímavé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eli | 29. 5. 2007 22:18

    Mam novy tip jak na to, listove testo dam na plech, propicham vidlickou a dam do vyhrate trouby tak na 5 minut a teprve potom oblozim a dam dopect. Testo pak neni "varene" ale krasne vylistovane.

  • Eli | 26. 1. 2007 19:17

    Ireno, jestli si tou hortici nejste jista, poprve ji dejte jen malo, a jestli to rodine bude chutnat, priste muzete dat vic. Ty moje 2 lzice v receptu je mozna napoprve moc. Tak at vam chutna:-)

  • Irena Klasová | 26. 1. 2007 15:28

    Eli zkusím to tedy vyzkoušet s hořčicí, i když jsem spíše kečupová (jediná z rodiny totiž nejím hořčici), ale na trošek si dám přeci jen ten kečup. Doma používáme jedině Dijonskou od Hellmanns, ta je prý nejlepší.

  • Evelina K. | 25. 1. 2007 19:24

    Eli, velmi podobny tarte delam taky. Akorat nedavam sunku a misto tymianu bazalku. Te dijonske hortice davam trochu min nez vy, ale vas pritel ma pravdu, ze bez ni to neni ono. A take je pravda, ze to francouzske listove testo chutna trochu jinak nez ta kostka, ktera se bezne prodava v Cechach. Kolac je ovsem mnamka.

  • Eli | 25. 1. 2007 15:18

    Ireno, tenhle recept mam od meho francouzskeho pritele a ten na dijonskou hortici neda dopustit. Diky ni je to dost pikantni a takovy zvlastni. Ale urcite je to moc dobry i s kecupem:-)

  • Eli | 25. 1. 2007 15:14

    Baro, ziju ve Francii, taky jsem nejdriv listovy testo nemohla sehnat, protoze jsem porad hledala takovy to klasicky cesky hranaty zmrazeny testo. Jenze francouzi jsou lini a prodavaji ho uz vyvalene do kulata, srolovane do rulicky i s pecicim papirem. Takze staci rozbalit, naskladat rajcata a pect. Takze se prodava jako takova dlouha rulicka, a neni mrazeny, ale jen chlazeny. Treba to v anglii bude podobny. Na tom mym teste je to napsany i anglicky "Puff Pastry", takze to znamena ze aspon minimalne nekde v Anglii to mit musi:-)

  • ELA | 25. 1. 2007 15:09

    Ireno, určitě, takhle jsme dřív dělali "falešnou pizzu" (ingrediencí je mnoho kombinací, ale to už sem nepatří, to bych měnila recept)

  • Irena Klasová | 25. 1. 2007 14:51

    Dal by se použít mimo hořčice i kečup?

  • Bara | 25. 1. 2007 12:34

    Tak tohle vypada uplne super, mam na to desnou chut, jenze jsem ted v anglii a nemuzu tu sehnat listovy testo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dijonská hořčice Listové těsto Pepř mletý Rajčata Sůl Šunka Sýr Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Křupavý jarní salát

Křupavý jarní salát

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Kávový korpus

Kávový korpus

Chřest na másle

Chřest na másle

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

39
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
15
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Tarte a la tomate
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact