• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tarator
Napište svůj komentář k receptu

Tarator

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tarator
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      l kyselá smetana
    • 4
      lžíce kopr
    • 4
      lžíce vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

1
Okurku nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme. Ve smetaně rozmícháme utřený česnek, nasekaný kopr a olej. Polévku nalijeme do talířů a posypeme vlašskými ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Studená polévka Tarator

Studená polévka Tarator

Polévka tarator

Polévka tarator

Bulharský tarator

Bulharský tarator

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dubina007 | 31. 8. 2014 09:23

    Kysanou smetanu jsem naředila acidofilním mlékem a bylo to vynikající. Děkuji za recept.

  • Милена | 14. 4. 2014 14:12

    Zapomněli jste napsat vodu. 1 kelímek jogurtu 1 kelímek vody. A proč smetana? Naopak, do taratoru se hodí nízkotučný jogurt. Vesnický z lídlu je nejlepší, pak je holandie, ale té je do polívky škoda, tak jakýkoliv levný jogurt. Ořechy jsou dle chuti, v Bulharsku je dává ani ne půlka lidí. Ale v originálním receptu jsou. Ještě k tomu postupu - nejdřív se připraví vše ostatní, pak se přidá jogurt a pak voda. Jogurt se ještě před otevřením rozkvrdlá (разджурка). A česnek je nejlepší, když se rozdrtí v hmoždíři s trochu solí. Jestli nemáte hmoždíř, tak lisem na česnek.

  • ivana | 18. 7. 2013 18:54

    ty orechy bych nedavala, moc mi tam nesedi, jsou takove zvykave a nekrupou, jinak dobry

  • BOBINA | 29. 12. 2012 13:07

    RÁDA TUTO POLÉVKU DĚLÁM A MUSÍM ŘÍCT, ŽE KDYŽ SE DO NÍ DÁ SKUTEČNĚ VŠE TO, CO JE ZDE UVEDENO,ČASTO SI ŘÍKÁM,"KAM SE NA NÁS BULHAŘI HRABOU"...PROTOŽE ONI JI ČASTO V RESTAURACÍCH BOHUŽEL ŠIDÍVAJÍ...ALE JE PROSTĚ SKVĚLÁ.....A JE FAKT, ŽE OŘÍŠKY DÁVÁM NASEKANÉ....

  • Simča Sládková | 3. 11. 2006 10:48

    Mimochodem v orginálním receptu nejsou ořechy mleté, ale posekané (či v hmoždíři potlučené) na kousky. Nevím, k čemu bych tu velikost přirovnala -zhruba tak 3 x 3 mm. Je to lepší, když ořechy mezi zuby křupou.

  • Zuzana Korbová | 27. 7. 2006 12:27

    Výborná a osvěžují polévka. Dnes jsem dělala poprve sama a tento recept je výborný. Dávám 1.

  • Marek Kopecký | 4. 11. 2004 13:02

    Místo kyselé smetany se mi osvědčil jogurt s trochou octa, víc to připomíná originál v našich krajích nekoupitelný :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Gaspacho
Polévky Syrové Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kopr Kyselá smetana Okurka salátová Rostlinný olej Sůl Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Dušený špenát

Dušený špenát

Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Svařené víno

Svařené víno

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Pravé řecké Pasticcio

Pravé řecké Pasticcio

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou
Jednoduchá vajíčková…
14
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
13
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně…
13
Kuřecí prsa Caprese
Kuřecí prsa Caprese

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Pátá série Love Island se blíží: Nová luxusní vila na Tenerife!

Pátá série Love Island se blíží: Nová luxusní vila na Tenerife!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Tandoori slaní šneci
Tandoori slaní šneci
TAPAS: nakládané žampióny
TAPAS: nakládané žampióny
Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a mangem
Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a…
Tarhoňa se zeleninou
Tarhoňa se zeleninou
Tartaletky
Tartaletky
Tartaletky s krémem a švestkami
Tartaletky s krémem a švestkami
  • Recepty.cz
  • Tarator
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact