• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tarator
Napište svůj komentář k receptu

Tarator

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tarator
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      l kyselá smetana
    • 4
      lžíce kopr
    • 4
      lžíce vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

1
Okurku nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme. Ve smetaně rozmícháme utřený česnek, nasekaný kopr a olej. Polévku nalijeme do talířů a posypeme vlašskými ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Studená polévka Tarator

Studená polévka Tarator

Polévka tarator

Polévka tarator

Bulharský tarator

Bulharský tarator

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dubina007 | 31. 8. 2014 09:23

    Kysanou smetanu jsem naředila acidofilním mlékem a bylo to vynikající. Děkuji za recept.

  • Милена | 14. 4. 2014 14:12

    Zapomněli jste napsat vodu. 1 kelímek jogurtu 1 kelímek vody. A proč smetana? Naopak, do taratoru se hodí nízkotučný jogurt. Vesnický z lídlu je nejlepší, pak je holandie, ale té je do polívky škoda, tak jakýkoliv levný jogurt. Ořechy jsou dle chuti, v Bulharsku je dává ani ne půlka lidí. Ale v originálním receptu jsou. Ještě k tomu postupu - nejdřív se připraví vše ostatní, pak se přidá jogurt a pak voda. Jogurt se ještě před otevřením rozkvrdlá (разджурка). A česnek je nejlepší, když se rozdrtí v hmoždíři s trochu solí. Jestli nemáte hmoždíř, tak lisem na česnek.

  • ivana | 18. 7. 2013 18:54

    ty orechy bych nedavala, moc mi tam nesedi, jsou takove zvykave a nekrupou, jinak dobry

  • BOBINA | 29. 12. 2012 13:07

    RÁDA TUTO POLÉVKU DĚLÁM A MUSÍM ŘÍCT, ŽE KDYŽ SE DO NÍ DÁ SKUTEČNĚ VŠE TO, CO JE ZDE UVEDENO,ČASTO SI ŘÍKÁM,"KAM SE NA NÁS BULHAŘI HRABOU"...PROTOŽE ONI JI ČASTO V RESTAURACÍCH BOHUŽEL ŠIDÍVAJÍ...ALE JE PROSTĚ SKVĚLÁ.....A JE FAKT, ŽE OŘÍŠKY DÁVÁM NASEKANÉ....

  • Simča Sládková | 3. 11. 2006 10:48

    Mimochodem v orginálním receptu nejsou ořechy mleté, ale posekané (či v hmoždíři potlučené) na kousky. Nevím, k čemu bych tu velikost přirovnala -zhruba tak 3 x 3 mm. Je to lepší, když ořechy mezi zuby křupou.

  • Zuzana Korbová | 27. 7. 2006 12:27

    Výborná a osvěžují polévka. Dnes jsem dělala poprve sama a tento recept je výborný. Dávám 1.

  • Marek Kopecký | 4. 11. 2004 13:02

    Místo kyselé smetany se mi osvědčil jogurt s trochou octa, víc to připomíná originál v našich krajích nekoupitelný :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Gaspacho
Polévky Syrové Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kopr Kyselá smetana Okurka salátová Rostlinný olej Sůl Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Pikantní okurkový salát

Pikantní okurkový salát

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Výborné pečené plněné papriky
Výborné pečené plněné…
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
14
Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák - nakládaný,…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Půvabná dcera Belohorcové a Hájka: První slova o rozchodu rodičů

Půvabná dcera Belohorcové a Hájka: První slova o rozchodu rodičů

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Tandoori slaní šneci
Tandoori slaní šneci
TAPAS: nakládané žampióny
TAPAS: nakládané žampióny
Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a mangem
Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a…
Tarhoňa se zeleninou
Tarhoňa se zeleninou
Tartaletky
Tartaletky
Tartaletky s krémem a švestkami
Tartaletky s krémem a švestkami
  • Recepty.cz
  • Tarator
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact