• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sýrový špenát s těstovinami
Napište svůj komentář k receptu

Sýrový špenát s těstovinami

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrový špenát s těstovinami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček mražený špenát
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kostka masox
    • 2
      lžíce mouka
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      ks tavený sýr
    • 100
      g sýr niva
    • 100
      g eidam sýr
    • 500
      g těstoviny např.vrtulky

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce mouky a upražíme světlou jíšku. Potom zalejeme 3 dcl vody a dobře promícháme. Vhodíme kostku masoxu nebo bujónu, přidáme špenát, špetku pepře a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Když špenát začne bublat, přidáme prolisovaný česnek, mléko, tavený sýr a vše necháme ve špenátu rozpustit. Nakonec vmícháme rozšlehané vajíčko a chvíli ještě společně povaříme. Těstoviny uvaříme podle návodu, dáme na talíř, přelijeme špenátem a posypeme nastrouhaným Eidamem a Nivou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenát z medvědího česneku

Špenát z medvědího česneku

Dušený špenát

Dušený špenát

Špenát z medvědího česneku

Špenát z medvědího česneku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bobek | 27. 7. 2015 13:03

    Jelikož je můj dospělý syn vegetarián a nevadí mu MASOX? Dlouho jsem se tak nezasmál jak u tohoto blábolu. Vy musíte být povedená rodinka. :-D :-D :-D

  • ivadopi | 25. 11. 2010 18:13

    Celé rodině moooc chutnalo. Vřele doporučuji :D

  • Dagmar Dvořáčková | 3. 8. 2009 18:27

    Jelikož je můj dospělý syn vegetarián, podobný recept znám.Jen takto připravený špenát(trochu pikantnější- více česneku apod.) vmíchám do uvařených těstovin, dám do zapékací misky, pokladu plátky sýra a dám krátce zapéct. Chutná to celé rodině a vůbec nevadí, že tam není ani kousek masa....I my masožravci občas rádi sáhneme po bezmasém jídle a pochutnáme si na měm....

  • Pavla | 4. 11. 2007 18:58

    Výborné, opravdu si všichni pochutnali, pochválila mě i tchýně :o)

  • Anonym | 16. 12. 2006 19:16

    Pro Janu: vrstva těstovin, vrstva špenátu, vrstva sýra nebo i různých druhů sýrů, taveňák je taky skvělý, navrch zase těstoviny, před dopečením můžete ještě posypat trochou strouhaného sýra, nebo jen položit navrch plátky. Já ale ten špenát dělám asi hustší než vy, žádnou vodu do něj nepřidávám.

  • LF.Altman | 16. 12. 2006 18:20

    Paní Lenko, nic ve zlém, mám také moderní dceru,ale pokud Ti Vaši chlapy nic jiného neznají aasi Vás mají rádi což je důleřžité no tak jim to chutná.Ale tzkustě udělat správně pečené maso s česnekem a cibulí, voňavé a pikantním k tomu klasický špenát a např. chlupaté, bramborové či jiné knedlíky, no a potom jim dejte vybrat co chtějí,až uvidí na talíři obě jídla sami si vyberou, nejprve to zkuste a potom napište. Věřte,že Vás Ti chlapi budou milovat ještě více.

  • Lenka S | 16. 12. 2006 13:11

    Tak já mám doma chlapy tři a ani jeden se po masu nepídil, naopak chválili dobrou večeři.

  • LF.Altmann | 15. 12. 2006 21:11

    Kde je nějaké maso, špenát miluji,ale jako přílohu k masu pečenému, snad by mi stačil i opečený salám,ale tento recept, to je snad důvod k rozvodu, milé dámy jste kaskaderky, hlavně sem nepište,že to Vaši pánové také jedí.

  • Jana Kutačová | 13. 12. 2006 10:28

    Nikdy mě neneapadlo tohle jídlo zapékat.Musím zkusitTakže Vy ten špenát střídavě navrstvíte se sýrem na těstoviny a dáte zapéct?Pochopila jsem to správně??..o))

  • Dáša | 12. 12. 2006 23:44

    Jo,taky bych to asi zapekla,ale musí to být dobré,vyzkouším.

  • Anonym | 12. 12. 2006 10:04

    Znám to taky bez jíšky a bez masoxu a nemíchám sýr se špenátem dohromady, ale vrstvím na sebe a zapékám. Sýr může být jakýkoliv a je to mňamka

  • Anonym | 11. 12. 2006 15:18

    Já bych radši jíšku nedělala, pokud máte problémy se zažíváním a nechala špenát rozmrazit s trouškou vody, a pak klasicky dodělat vajíčkem.

  • Lidka Kábrtová | 11. 12. 2006 13:39

    Jano, mňam, špenát můžu kdykoli.

  • anonymka | 11. 12. 2006 10:47

    tak to určitě vyzkouším, vypadá to hrozně lákavě

  • Věra | 24. 5. 2006 13:39

    Výborný recept, dělala jsem včera s kopřivovým špenátem a s kolínkama, je to moc dobrý.

  • Anonym | 24. 5. 2006 10:18

    Zapéct vyzkouším,musí to být dost dobré.:o)

  • JITKA | 24. 5. 2006 09:22

    Tento recept dělávám,jen těstoviny se špenátem smíchám a posypané sýrem zapeču.

  • Anonym | 24. 5. 2006 08:50

    Výborný nápad s tím sýrem,vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Eidam sýr Masox Mléko Mouka Mražený špenát Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Sýr Niva Tavený sýr Těstoviny Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Smetanová cibulačka

Smetanová cibulačka

Americká buchta

Americká buchta

Salámový aspik

Salámový aspik

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

45
Klasické lečo
Klasické lečo
30
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
22
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
20
Kuře se zelím a bramborem
Kuře se zelím a bramborem
19
Dort Míša
Dort Míša

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Sýrový špenát s těstovinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact