• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sýrovo-cibulová polévka s krutony
Napište svůj komentář k receptu

Sýrovo-cibulová polévka s krutony

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrovo-cibulová polévka s krutony
Sýrovo-cibulová polévka s krutony
Sýrovo-cibulová polévka s krutony
Sýrovo-cibulová polévka s krutony
Sýrovo-cibulová polévka s krutony
Sýrovo-cibulová polévka s krutony
4fotografie
Nahrát fotku
 

Zůstanou-li vám doma zbytky sýrů, tato krémová sýrovo-cibulová polévka je skvělý způsob, jak je zužitkovat. Pokud máte rádi intenzivnější chutě zvolte např. parmazán.

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks cibule bílá
    • 4
      lžíce máslo
    • 1
      l vývar drůbeží
    • 1
      lžička kmín
    • 4
      lžíce mouka hladká
    • 200
      ml bílé víno suché
    • 150
      ml smetana 12%
    • 1
      hrnek sýr gouda nastrouhaný
    • 1
      hrnek parmazán nastrouhaný
    • 1
      hrst pažitka nasekaná
    • sůl
    • pepř mletý
    • krutony

Postup přípravy receptu

1
Cibule oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké nudličky, klidně použijte mandolínu. V hrnci zahřejte polovinu másla a cibuli 15 minut duste pod pokličkou. Pak ji zalijte vývarem, přidejte kmín a přiveďte ji k varu.

RADA: Jak krájet cibuli

2
V rendlíku rozpusťte zbytek másla, přisypte mouku a zarestujte světlou jíšku. Zalijte ji vínem a za stálého míchání provařte, asi 5 minut, pak vlijte do vývaru a společně vařte ještě 15 minut. Na posledních 5 minut vmíchejte smetanu. Před podáváním vsypejte do polévky sýry a nechte je rozpustit. Polévku osolte, opepřete a ihned rozdělte na talíře, posypte pažitkou a podávejte s krutony.

RADA: Česnekové krutony

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Cibulačka s portským vínem

Cibulačka s portským vínem

Sýrový páj

Sýrový páj

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Cibule Kmín Krutony Máslo Mouka Parmazán Pažitka Pepř mletý Smetana 12% Sůl Sýr Gouda Vývar

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Sumeček

Sumeček

Rybízový koláč s kokosem

Rybízový koláč s kokosem

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Vepřové na houbách s fazolkami

Vepřové na houbách s fazolkami

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Jednoduchá žampionová směs

Jednoduchá žampionová směs

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

25
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
25
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
21
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
19
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
17
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Síla, která nepálí. Černý česnek jako tajný recept na harmonii těla i mysli

Síla, která nepálí. Černý česnek jako tajný recept na harmonii těla i mysli

Blesk.cz Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Další doporučené recepty:

Sýrové topinky s vejcem a křenem
Sýrové topinky s vejcem a křenem
Sýrové tyčinky
Sýrové tyčinky
Sýrové válečky
Sýrové válečky
Sýrovo-hruškový koláč s lískovými ořechy
Sýrovo-hruškový koláč s lískovými ořechy
Sýrovo-jablečné měšce (kapsy)
Sýrovo-jablečné měšce (kapsy)
Sýrovo-kuřecí špízy
Sýrovo-kuřecí špízy
  • Recepty.cz
  • Sýrovo-cibulová polévka s krutony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact