• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sýrová roláda III.
Napište svůj komentář k receptu

Sýrová roláda III.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrová roláda III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g šunka
    • 100
      g měkký salám
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 10
      plátek eidam sýr
    • 175
      g máslo
    • 120
      g smetanový sýr
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce petrželová nať sekaná
    • 1
      ks kapie sterilizovaná

Postup přípravy receptu

1
Máslo vymícháme se sýrem, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a salám, nakrájená vejce, nadrobno nasekanou cibuli a nať, osolíme. Plátky sýra rozložíme na opačnou stranu plechu tak, aby se trošku (asi půl cm překrývaly) a to 3x4 plátky. Dáme do teplé trouby, dokud sýr nezměkne.
2
Plech z trouby vyjmeme a válečkem na těsto jemně přejedeme po sýru, aby se sýr spojil. Není třeba tlačit, ani dlouho válet, jen zlehka párkrát, sýr se spojí. Necháme vychladnout, natřeme náplň, srolujeme a zabalíme do fólie. Dáme alespoň na 12 hodin do chladničky. Krájíme na šikmé plátky asi 2 cm silné. Podáváme s bílým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová roláda I.

Sýrová roláda I.

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 21. 3. 2011 08:07

    I zde jsem objevila svoji fotku, prosím o opravu :-*

  • Tereza J. | 29. 12. 2007 09:24

    Marsí, robím syrové rolády s rôznymi plnkami, nie vždy rovnaké. Niekedy robím tak, že ukladám na krém po dlĺžke kyslé uhorky, kapie vajíčka a šunku, na reze to potom krásne vyzerá. Inokedy si dám námahu a plnkou zdobičkou ozdobím vrch rolády. Aj plnky striedam. Aby to bolo vždy iné:)))

  • Tereza J. | 28. 12. 2007 13:53

    Marsí, ledva prešli Vianoce a už máme silvestrovské chúťky :))) Potom budú Fašiangy, Veľká noc a vlastne kedy sa budeme neprejedať ?!?

  • Marsí | 28. 12. 2007 11:15

    Také dělám podobnou roládku. Akorát na sýr položím plátky šunky a na to teprve náplň z pomazánkového másla, taveného sýru a trochu obyč.másla, do toho nějakou zelenou bylinku nebo zelenou cibulku a na drobné kostičky pokrájené barevné papriky. Na řezu to pak vypadá moc dobře....sakra..už mi tady z těch receptů teče slinka...:-)))))

  • Monča | 27. 12. 2007 12:35

    Jojo,díky.vyzkouším na Silvestra k vínu!

  • Tereza J. | 24. 12. 2007 08:56

    Monča, stačí, ten syr tvorí vlastne "obal" , takže obyčajný eidam stačí.

  • Monča | 23. 12. 2007 21:09

    Chtěla jsem se zeptat - jak tučný má být ten sýr?stačí Eidam 3O%?

  • Martina Marťásek | 30. 10. 2007 21:17

    Tady je dámská jízda dam zo Slovenska ????? :-) Roláda mě zaujala , i když při dnešních cenách sýru se asi trochu prodraží . . . :-(((

  • mina kubikova | 25. 10. 2007 23:56

    robila som syrove rolady na rozne sposoby.....no tento styl natavenia sa mi paci najviac....som rada ze som nan narazila.

  • Tereza Jarčušková | 13. 1. 2006 06:57

    Len slabo zapnutá, aby bola teplá, asi okolo 120 st. Syr kontrolujete, natopí sa hneď. Keď je mäkký, tak ho hneď vyberte von.( Vyskúšajte prstom ) Je to len pár minút.Nechajte na plechu vychladnúť, natrite plnku , tú si môžete aj sama vymyslieť, musí tam byť nejaké pojidlo, teda maslo, syr a potom vmiešajte, čo máte, nadrobno narezanú kapiu, šumku, salám, alebo bez mäsa, len hrášok, vajíčko... podľa fantázie. Stočte, zabaľte a šup do chladničky. Robte deň vopred, lepšie stuhne.

  • Anonym | 12. 1. 2006 14:53

    Na akom stupni je rúra, keď sa tam dáva syr?

  • Tereza Jarčušková | 12. 1. 2006 07:02

    Ja nedávam syr na nijaký alobal, ale priamo na opačnú stranu plechu. Potom sa dobre roluje aj bez alobalu a fólie a neprichytí sa, pretože syr je mastný. Až stočenú roládu zabalím a dám do chladničky stuhnúť. A že syr v rúre nedržím dlho, to je predsa samozrejmé. Ide do rúry len kvôli zmäknutiu a spojeniu sa. Ale to v recepte napísané je.

  • Mirka. G. | 11. 1. 2006 19:42

    Ja to tiež robievam, takto ale ked syr vyberiem z rúry, tak ho už nevaľkám, lebo ked vychladne, tak je vlastne spojený. Len treba dat pozor, aby rúra nebola veľmi horúca a plát tan nebol dlho, lebo potom sa prilepí na alobal ( na ktorom to mám a pomocou ktorého roluje) a treba to pracne odlepovat a samozrejme, potom alobal vymeniť. a plát natriemsyrovú mátierku ( malso, syrokrém a horčica) a na to pokladám striedavo riadok šunky, kyslú uhorku, vajce a kápiu po dĺžke, až kým nie je pokrytý celý plát. Na to znovu druhú časť plnky. Je to nielen vynikajúce ale aj pekné na reze.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mléka / sýra Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Eidam sýr Kapie Máslo Měkký salám Petrželová nať Smetanový sýr Sůl Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Chlebové placky

Chlebové placky

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Nakládané maso

Nakládané maso

Krémová polévka

Krémová polévka

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

45
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
40
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
39
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
28
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Marika Gombitová překvapila: Po letech dramatická změna vzhledu!

Marika Gombitová překvapila: Po letech dramatická změna vzhledu!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Sýrová roláda  - jednoduchá
Sýrová roláda - jednoduchá
Sýrová roláda I.
Sýrová roláda I.
Sýrová roláda II.
Sýrová roláda II.
Sýrová roláda IV.
Sýrová roláda IV.
Sýrová zelenina: (nejen) příloha
Sýrová zelenina: (nejen) příloha
Sýrové bochánky
Sýrové bochánky
  • Recepty.cz
  • Sýrová roláda III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact