• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Švýcarský koláč z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Švýcarský koláč z listového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švýcarský koláč z listového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • listové těsto
    • 6
      lžíce mandle skané nebo mleté, a ořechy
    • ovoce
    • šlehačka
    • 6
      lžíce cukr krystal
    • žloutek

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, posypeme mandlemi, poklademe ovocem (nejlépe švestky, broskve, nektarinky - mohou být i zmražené nebo kompotované, ale kompotované musí nejprve okapat). Vše zalijeme rozšlehanou směsí ze šlehačky, cukru a žloutku a pečeme na do zezlátnutí.
2
Ze zkušenosti musím říct, že na pohled není tento koláč žádný krasavec, ale ta chuť je fantastická.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč z listového těsta

Švestkový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barbora Polakova | 14. 12. 2007 09:42

    vyborne!!

  • Markéta | 30. 11. 2007 17:48

    Milá Jano, asi jste to "utopila", po upečení má moučník konzistenci asi jako pizza, smatana s vajíčkem hodně zhoustne, nemůže to tedy být mokré.

  • jana martanovicova | 16. 7. 2007 12:43

    Chuť bola vynikajúca,ale ta konzistencia otrasná.Bolo to tak mokré,že sa to nedalo servírovať.

  • Ivana C. | 9. 7. 2007 07:58

    Já to pekla do zezlátnutí šlehačky, kterou jsem na koláč roztírala ušlehanou. Listové těsto se peče krátce, tak nemusíte mít strach, že se nepropeče. Až budete krájet, tak se ta vrchní krusta může trochu lámat, ale nevadí, krájejte pomalu, pak do ledničky vychladit a už se to ani nehne!

  • Eva Eichlerová | 7. 7. 2007 11:40

    Mám dotaz: jak dlouho péct a na kolik stupňů v el.troubě.Jsem začátečník a tohle mi dělá trochu problémi.Ale jinak ho určitě zkusím.

  • Lili | 15. 4. 2007 19:44

    Delala jsem v patek, v sobotu uz nebyl. Parada. Rychle, jednoduche, vyborne. Urcite budu delat casto.

  • Markéta | 13. 4. 2007 15:38

    Jen smíchat se žloutkem a cukrem.

  • Lili | 12. 4. 2007 15:23

    Prosím,šlehačka má být ušlehaná, nebo se má jenom smíchat s cukrem a žloutkem? Děkuji.

  • Ivana C. | 9. 4. 2007 13:15

    KDO NEZAŽIL, NEUVĚŘÍ!!! OPRAVDU FANTAZIE! Mrskutníci jen chrochtali! Dala jsem kompotované vypeckované švestky a do mezer borůvky. Děkuju za komentář od Markéty, bez něj bych to tak dobře nestvořila. Doporučuju doplnit do postupu a ostatním kuchařinkám vyzkoušet.

  • Markéta | 4. 4. 2007 18:11

    Dávám celý balíček těsta na jeden plech, ale je třeba těsto důkladně propíchat vidličkou, jinak "vybublá". Nechte také u těsta vyšší okraje, smetana se šťávou z ovoce vytvoří poměrně hodně tekutiny, která má tendenci přelívat se při pečení přes okraje pod těsto.

  • Ivana C. | 4. 4. 2007 10:55

    Na jednu placku na plech vyválet celé jedno listové těsto 500g? Nebo je balíček těsta na dva plechy? Děkuji za brzkou odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Listové těsto Mandle Ovoce Šlehačka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Broskvové řezy s pudinkem

Broskvové řezy s pudinkem

Ovocné košíčky

Ovocné košíčky

Výborné špízy

Výborné špízy

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Prošívaná buchta

Prošívaná buchta

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

66
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
41
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
36
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
32
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
26
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Švýcarský koláč z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact