• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Svlečené kuře
Napište svůj komentář k receptu

Svlečené kuře

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svlečené kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • slanina
    • 12
      česnek
    • šlehačka
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kuře rozdělíme na malé kousky (stehýnka alespoň v kloubech) a svlečeme z kůže. Na pekáček dáme lžíci oleje, rozložíme polovinu anglické slaniny, na ni jemně osolené kousky kuřecího masa bez kůže, mezi ně nasypat na plátky nakrájený česnek (nebojte se množství, není tam skoro znát). Přikrýt zbytkem anglické slaniny a dát péci. Podlévat jen velice nepatrně, skoro vůbec. Cca po 50-ti minutách pečení zalít jednou šlehačkou a nechat tak asi 10 minut péct dál. Šlehačka musí chytit takový béžový odstín.
2
Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem nebo bramborovými noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře

Pečené kuře

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana Olbrichova | 30. 9. 2008 20:48

    Vyzkouseno. Vyborne, mohu vrele doporucit. Delala jsem z kurecich stehen bez kuze a maso bylo krehoucke a stavnate. Kdo by chtel prece jenom peci s kuzi, urcite by bylo lepsi slaninu nacpat pod kuzicku, ale take si myslim, ze to bude chutnat jinak. Tento recept je jednoduchy a vyborny, radeji bych nic nemenila. Smetanu jsem dala slehackovou.

  • Tereza J. | 28. 9. 2008 21:43

    Jéééj dievčatá, ja keď napíšem u nás, nemyslím celé Slovensko :)))) To by bolo divné, nie ? Veď napr. Košice a Prešov sú od seba 30 km, a vo varení je veľký rozdiel v niektorých veciach. Takže ak napíšem u nás, myslím Prešov, som, čistokrvný "koňar" :))))

  • Olga Zehnalová | 28. 9. 2008 18:53

    Šľahačková smotana sa na Slovensku bežne používa do varenia, len možno Terezka ju nemá vo zvyku požívať. V tomto prípade súhlasím so Sylviou, že menej tučná smotana neurobí takú chuť omáčky ako šľahačková. Ale každý nech si spraví podľa svojej chuti .

  • Marcela Mesochoridisová | 27. 9. 2008 21:10

    Tak tohle nevypadá vůbec špatně a navíc to má mé sympatie, protože se to peče v pekáčku a jídla z jedné nádoby já prostě miluji..... určitě vyzkouším.

  • ema kessnerová | 27. 9. 2008 18:23

    Já znám slovenské recepty z různých slovenských televizí a tam se běžně šlehačka do vaření používá, u nás je to šlehačka, slováci říkají šlehačková smetana.

  • Tereza J. | 27. 9. 2008 07:48

    Danka, netvrdím, že sa vôbec nepoužíva, ale vo väčšine prípadov nie. Keď som vyrastala, tak väčšina ľudí kupovala smotanu od dedinských ženičiek na trhu, a tá teda mala určite viac tuku ako dnešná šľahačková :))) Rovnako sa kupoval tvaroh, aj maslo... Tvaroh dostať niekedy aj teraz., občas aj smotanu, tú možno rezať :))) Len už málo ľudí aj na dedinách chová kravy. Ono tá smotana mala úplne inú chuť ako tá šľahačková z obchodu. Ja osobne sa smotanám vyhýbam, ale tuk zvýrazňuje chuť, takže máš pravdu, každý nech si dá podľa svojej chuti :))) Danka, ale na Slovensko občas chodíš, nie ?

  • Danka Snášelová | 26. 9. 2008 22:03

    Terezko, již několikrát jsem v různých komentářích od tebe četla, že na Slovensku se šlehačková smetana do vařených jídel nepoužívá, že je to spíš doména české kuchyně. Já nevím, ale my jsme doma běžně šlehačkovou smetanu používali i na vaření. Nechci zde polemizovat o množství tuku a o zdravé výživě. Jenom chci říct, že i na Slovensku se šlehačková smetana běžně používá i pro tepelnou úpravu jídla. A používala se již v době, když jsem tam vyrůstala a bydlela. Od te dobyuběhlo již moc roků. Bohužel víc než čtvrtstoletí. Zdravím všechny na Slovensku a důležité je, že chutná, že si rozumíme a nech si každý smetanu do jídla vybere podle svého uvážení.

  • Danka Snášelová | 26. 9. 2008 22:00

    Terezko, již několikrát jsem v různých komentářích od tebe četla, že na Slovensku se šlehačková smetana do vařených jídel nepoužívá, že je to spíš doména české kuchyně. Já nevím, ale my jsme doma běžně šlehačkovou smetanu používali i na vaření. Nechci zde polemizovat o množství tuku a o zdravé výživě. Jenom chci říct, že i na Slovensku se šlehačková smetana běžně používá i pro tepelnou úpravu jídla. A používala se již v době, když jsem tam vyrůstala a bydlela. Od te doby již uběhlo moc roků. Bohužel víc než čtvrtstoletí. Zdravím všechny na Slovensku a důležité je, že chutná, že si rozumíme a nech si každý smetanu do jídla přidá podle svého uvážení.

  • Sylva P. | 26. 9. 2008 09:18

    Na takovéto zapékání je stejně nejlepší klasická šlehačka 30%. Smetana 12% neudělá takový ten sos, který je na tom nejleplší.

  • Jarmila Procházková | 26. 9. 2008 08:24

    Jednou jsem omylem zapomněla kůži odstranit a chuť byla úplně jiná a zdaleka to nebylo ono.

  • Tereza J. | 26. 9. 2008 08:14

    Magduška, obyčajná kyslá smotana má 12% tuku a potom sa predáva pochúťková kyslá smotana, tá má 16 % tuku. Ale na varenie sa šľahačková u nás nepoužíva :)))

  • Magda Budská | 26. 9. 2008 08:12

    Tady jsou zakys. smetany s více % tuku. Já kupuju v Plusu např. 18% zakys.smetanu.

  • Tereza J. | 25. 9. 2008 17:58

    Ja by som radšej nechala tú kožu a nedávala šľahačkovú smotanu, ale 12% smotanu na varenie. U nás sa vôbec na varenie šľahačková smotana nepoužíva, tá je určená na prípravu šľahačky. Na varenie sa používa sladká smotana alebo kyslá smotana, ale tie sú 12%.

  • ladislava staffenová | 25. 9. 2008 15:56

    Je sice nejlepší, ale také obsahuje nejvíc tuku a když je tam anglická slanina a šlehačka,tak by toho bylo moc a i chuťově by to bylo jiné. Tohle je výýbornééé :-))))

  • Ivana Přikrylová | 25. 9. 2008 14:16

    Nechápu, proč se má kůže svléknout, to je škoda, kůžička je na kuřeti to nejlepší

  • Iveta Bílková | 24. 9. 2008 22:11

    Tedy to musí být dobrota. Vyzkouším a dám vědět, jak chutnalo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kuřecí maso Olej Slanina Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Pražené mandle

Pražené mandle

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Čočková polévka

Čočková polévka

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

149
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Caesar Salát s kuřecím masem
Caesar Salát s kuřecím…
24
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
23
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
18
Bramborový salát s okurkou a koprem
Bramborový salát s…

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Svatý Václav slavil čtvrtstoletí: Slováček přišel na svíčkovou! A Dejdar jako „výčepák“

Svatý Václav slavil čtvrtstoletí: Slováček přišel na svíčkovou! A Dejdar jako „výčepák“

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Svlečené kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact