• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svíčková Stroganoff
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková Stroganoff

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 94
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule (menší)
    • 4
      lžíce máslo
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 700
      g hovězí svíčková (nebo hovězí roštěnec)
    • 250
      ml hovězí vývar
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 200
      g žampiony
    • 1
      lžička hořčice

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjte, zbavte blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Nechte odležet. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Na pánvi rozpalte polovinu másla a na něm zprudka orestujte maso. Vyjměte ho a nechte v teple. Do výpeku dejte zbytek másla, cibuli a osmažte ji.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Přidejte žampiony, směs osmažte a přilijte vývar. Osolte a vše vařte asi 7 minut. Přilijte zakysanou smetanu s hořčicí a hladkou moukou a pomalu za stálého míchání povařte, až omáčka zhoustne. Do základu vložte maso, promíchejte a dobře společně prohřejte. Podávejte s noky, knedlíky nebo třeba i s rýží.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Stroganoff

Stroganoff

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Čínská svíčková

Čínská svíčková

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel Martin | 22. 9. 2016 01:27

    Naprosto správně! Južnyj sos, kdepak hořčice, a nejspíš ještě "plnotučná", která je sice jinak vynikající, ale nikoli do tohoto pokrmu. A navíc doporučení podávat mj. s knedlíky. To skutečně není Stroganoff. Máte pravdu, ale vyznavače náhražek nejspíš jen a jen pohoršíte, protože jim popsaná "kejda" asi bude chutnat. Ještě samozřejmě vše ochutí "žlutým kořením". Ach jo. :-(

  • Dokina
    Dokina | 8. 4. 2016 12:05

    Luxusní, zmizela velmi rychle. :)))

  • Dokina
    Dokina | 8. 4. 2016 12:05

    Luxusní, zmizela velmi rychle. :)))

  • fanda | 19. 2. 2016 20:47

    ano, to je ruský recept a je to rozhodně ta nejlepší varianta

  • MicekBoris
    MicekBoris | 18. 11. 2015 11:15

    Tento postup, receptura bohužel nejsou v zásadě správné. Žampiony tam nepatří, ikdyž tím nelze nic zkazit. Cibule "na kolečka" rozhodně NE, vždy jemně sekaná. Hořčice také ne. Na dochucení se přidává tzv. "Jižní omáčka". Doporučuji prostudovat originální ruské kuchařky vydané u nás dříve, např překlad ruské kuchařky z r. 1953 v redakci M.Úlehlové-Tilschové "Jak se vaří v SSSR", Praha 1954. Vynikající publikace.

  • k.minnie
    k.minnie | 18. 6. 2015 09:17

    Vynikajici.

  • Lískoš
    Lískoš | 24. 9. 2012 16:37

    Je to lahůdka, tento recept znám a můžu doporučit.. Rozesmál mě komentář od Heligon... Babica by z Vás měl radost :-)

  • petra | 22. 2. 2012 18:53

    Takze to fakt byla velika dobrota davam za 1.Cela rodinka vylizovala talire.Dali jsme si k tomu upecene bramburky,s rizi nebo knedlikem fakt ne.Sli by k tomu i hranolky.

  • Petra | 22. 2. 2012 17:00

    Tak se to vari,jsem fakt zvedava jestli to bude dobroucke. :-P Dam vedet.

  • Nina | 22. 2. 2012 15:07

    Zdravím, můžete mi také poslat váš recept, děkuji velice. ;-) (nina.belohlavkova@seznam.cz)

  • petra | 22. 2. 2012 13:29

    Pani (Heligon) mohla by jste mi napsat vas recept na toto papani.?Dekuji

  • Heligon | 21. 2. 2012 06:00

    tento recept znám a v naší rodině je oblíben - až na několik maličkostí - nedáváme hořčici - to si fakt nedovedu představit, ale kečup !!!!!! - a toho trošku víc než 1 lžička. Dále 7 minut vařit - to nestačí - dělávám v papiňáku - svíčkovou nekupuji, kupuji zadní hovězí. Navíc s noky, rýží nebo knedlíky - fuj !!!! - jedině s opečenými bramborami !!!!!! ............. jinak ale - vyzjoušejte - je to luxux !!!! ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Svíčková Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice Hovězí svíčková Hovězí vývar Máslo Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana Žampiony

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Celerový krém s celerovými lupínky

Celerový krém s celerovými lupínky

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

83
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
68
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
66
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
47
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
43
Celerové zelí
Celerové zelí

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Belohorcová se nestačí divit: Manžela jí svedla tahle sexy blondýnka!?

Belohorcová se nestačí divit: Manžela jí svedla tahle sexy blondýnka!?

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně podle Richarda…
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským…
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
Svítek do polévky
Svítek do polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková Stroganoff
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact