• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svíčková Stroganoff
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková Stroganoff

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 88
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule (menší)
    • 4
      lžíce máslo
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 700
      g hovězí svíčková (nebo hovězí roštěnec)
    • 250
      ml hovězí vývar
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 200
      g žampiony
    • 1
      lžička hořčice

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjte, zbavte blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Nechte odležet. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Na pánvi rozpalte polovinu másla a na něm zprudka orestujte maso. Vyjměte ho a nechte v teple. Do výpeku dejte zbytek másla, cibuli a osmažte ji.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Přidejte žampiony, směs osmažte a přilijte vývar. Osolte a vše vařte asi 7 minut. Přilijte zakysanou smetanu s hořčicí a hladkou moukou a pomalu za stálého míchání povařte, až omáčka zhoustne. Do základu vložte maso, promíchejte a dobře společně prohřejte. Podávejte s noky, knedlíky nebo třeba i s rýží.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Stroganoff

Stroganoff

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Čínská svíčková

Čínská svíčková

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel Martin | 22. 9. 2016 01:27

    Naprosto správně! Južnyj sos, kdepak hořčice, a nejspíš ještě "plnotučná", která je sice jinak vynikající, ale nikoli do tohoto pokrmu. A navíc doporučení podávat mj. s knedlíky. To skutečně není Stroganoff. Máte pravdu, ale vyznavače náhražek nejspíš jen a jen pohoršíte, protože jim popsaná "kejda" asi bude chutnat. Ještě samozřejmě vše ochutí "žlutým kořením". Ach jo. :-(

  • Dokina
    Dokina | 8. 4. 2016 12:05

    Luxusní, zmizela velmi rychle. :)))

  • Dokina
    Dokina | 8. 4. 2016 12:05

    Luxusní, zmizela velmi rychle. :)))

  • fanda | 19. 2. 2016 20:47

    ano, to je ruský recept a je to rozhodně ta nejlepší varianta

  • MicekBoris
    MicekBoris | 18. 11. 2015 11:15

    Tento postup, receptura bohužel nejsou v zásadě správné. Žampiony tam nepatří, ikdyž tím nelze nic zkazit. Cibule "na kolečka" rozhodně NE, vždy jemně sekaná. Hořčice také ne. Na dochucení se přidává tzv. "Jižní omáčka". Doporučuji prostudovat originální ruské kuchařky vydané u nás dříve, např překlad ruské kuchařky z r. 1953 v redakci M.Úlehlové-Tilschové "Jak se vaří v SSSR", Praha 1954. Vynikající publikace.

  • k.minnie
    k.minnie | 18. 6. 2015 09:17

    Vynikajici.

  • Lískoš
    Lískoš | 24. 9. 2012 16:37

    Je to lahůdka, tento recept znám a můžu doporučit.. Rozesmál mě komentář od Heligon... Babica by z Vás měl radost :-)

  • petra | 22. 2. 2012 18:53

    Takze to fakt byla velika dobrota davam za 1.Cela rodinka vylizovala talire.Dali jsme si k tomu upecene bramburky,s rizi nebo knedlikem fakt ne.Sli by k tomu i hranolky.

  • Petra | 22. 2. 2012 17:00

    Tak se to vari,jsem fakt zvedava jestli to bude dobroucke. :-P Dam vedet.

  • Nina | 22. 2. 2012 15:07

    Zdravím, můžete mi také poslat váš recept, děkuji velice. ;-) (nina.belohlavkova@seznam.cz)

  • petra | 22. 2. 2012 13:29

    Pani (Heligon) mohla by jste mi napsat vas recept na toto papani.?Dekuji

  • Heligon | 21. 2. 2012 06:00

    tento recept znám a v naší rodině je oblíben - až na několik maličkostí - nedáváme hořčici - to si fakt nedovedu představit, ale kečup !!!!!! - a toho trošku víc než 1 lžička. Dále 7 minut vařit - to nestačí - dělávám v papiňáku - svíčkovou nekupuji, kupuji zadní hovězí. Navíc s noky, rýží nebo knedlíky - fuj !!!! - jedině s opečenými bramborami !!!!!! ............. jinak ale - vyzjoušejte - je to luxux !!!! ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Svíčková Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice Hovězí svíčková Hovězí vývar Máslo Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana Žampiony

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

Čokoládový Baileys

Čokoládový Baileys

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Čokoládové buchtičky s čokoládovým pudinkem

Čokoládové buchtičky s čokoládovým…

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

98
Rychlá rybí polévka
Rychlá rybí polévka
60
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
54
Domácí listové těsto
Domácí listové těsto
43
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
37
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně podle Richarda…
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským…
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
Svítek do polévky
Svítek do polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková Stroganoff
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact