• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková s karamelem
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková s karamelem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková s karamelem
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg hovězí svíčková
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks celer možno nahradit mraženou zeleninou pod svíčkovou
    • 3
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 100
      g slanina
    • olej
    • jíška nebo máslo a hladká mouka
    • 5
      lžíce cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžíce ocet
    • 500
      ml šlehačka
    • 1
      lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

1
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme olej, pak cibuli a osmahneme do zlatova. Na cibulovém základu opečeme osolené maso, na to přidáme strouhanou (nebo mraženou) zeleninu, nepodléváme a dusíme asi 20 min., až nám zelenina zhnědne "na bahno", přidáme lžíci hořčice, podlijeme vývarem nebo vodou, vybereme koření, rozmixujeme.
2
Vrátíme do hrnce, přilejeme asi 1 litr vody a provaříme. Zahustíme jíškou, případně mlékem s rozmíchanou hladkou moukou. Nakonec rozpustíme cukr na karamel, zalijeme trochou horké vody, rozvaříme, dáme do omáčky, přidáme citron, ocet, sůl a nakonec vlijeme půl litru šlehačky.
3
Tento recept je asi na 6 porcí a maso, které předem nenakládáme. Pokud děláme omáčku bez masa, do vody přidáme masox.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Kuře s jablky a karamelem

Kuře s jablky a karamelem

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karel | 23. 11. 2014 08:09

    Masox a podobna "ochucovadla" nikdy!!!! I bez masa a vyvaru je to porad lepsi nez s tou chemii. Ta kostka vam zabije vsechny chute kolem. Tak pokud chcete mit neco lepsiho nez UHO, tak to tam nedavejte. Experimentoval jsem snad se vsemi typy co jsou na trhu. Taky by se mi libilo tam vrazit neco, co mi nahradi praci a cas s vyvarem. Bohuzel, nic takoveho neexistuje. At si "sefkuchari" v reklamach rikaji ck chteji :)

  • Anonymous | 3. 12. 2013 20:42

    masox je na nic

  • Gábina H | 22. 8. 2007 11:12

    Masox se dává do omáčky, když se dělá bez masa, asi jste to Jano přehlédla :-))

  • Jana V. | 21. 8. 2007 22:43

    Svíčková s masoxem?To nemyslíte vážně!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Oběd Večeře Dušení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Citron Cukr krupice Hořčice Hovězí svíčková Jíška Mrkev Nové koření Ocet Olej Petržel Slanina Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Vývar s rýžovými knedlíčky

Vývar s rýžovými knedlíčky

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Sladkokyselý zelný salát…
11
Orientální jehněčí kebaby
Orientální jehněčí kebaby
11
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Svíčková s karamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact