• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková s karamelem
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková s karamelem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková s karamelem
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg hovězí svíčková
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks celer možno nahradit mraženou zeleninou pod svíčkovou
    • 3
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 100
      g slanina
    • olej
    • jíška nebo máslo a hladká mouka
    • 5
      lžíce cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžíce ocet
    • 500
      ml šlehačka
    • 1
      lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

1
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme olej, pak cibuli a osmahneme do zlatova. Na cibulovém základu opečeme osolené maso, na to přidáme strouhanou (nebo mraženou) zeleninu, nepodléváme a dusíme asi 20 min., až nám zelenina zhnědne "na bahno", přidáme lžíci hořčice, podlijeme vývarem nebo vodou, vybereme koření, rozmixujeme.
2
Vrátíme do hrnce, přilejeme asi 1 litr vody a provaříme. Zahustíme jíškou, případně mlékem s rozmíchanou hladkou moukou. Nakonec rozpustíme cukr na karamel, zalijeme trochou horké vody, rozvaříme, dáme do omáčky, přidáme citron, ocet, sůl a nakonec vlijeme půl litru šlehačky.
3
Tento recept je asi na 6 porcí a maso, které předem nenakládáme. Pokud děláme omáčku bez masa, do vody přidáme masox.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Kuře s jablky a karamelem

Kuře s jablky a karamelem

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karel | 23. 11. 2014 08:09

    Masox a podobna "ochucovadla" nikdy!!!! I bez masa a vyvaru je to porad lepsi nez s tou chemii. Ta kostka vam zabije vsechny chute kolem. Tak pokud chcete mit neco lepsiho nez UHO, tak to tam nedavejte. Experimentoval jsem snad se vsemi typy co jsou na trhu. Taky by se mi libilo tam vrazit neco, co mi nahradi praci a cas s vyvarem. Bohuzel, nic takoveho neexistuje. At si "sefkuchari" v reklamach rikaji ck chteji :)

  • Anonymous | 3. 12. 2013 20:42

    masox je na nic

  • Gábina H | 22. 8. 2007 11:12

    Masox se dává do omáčky, když se dělá bez masa, asi jste to Jano přehlédla :-))

  • Jana V. | 21. 8. 2007 22:43

    Svíčková s masoxem?To nemyslíte vážně!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Oběd Večeře Dušení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Citron Cukr krupice Hořčice Hovězí svíčková Jíška Mrkev Nové koření Ocet Olej Petržel Slanina Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šumavský králík

Šumavský králík

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Cheesecake čokoládový

Cheesecake čokoládový

Svěží koláč s lesním ovocem

Svěží koláč s lesním ovocem

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

31
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
13
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
13
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
12
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Svíčková s karamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact