• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková podle maminky
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková podle maminky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková podle maminky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg hovězí maso cca, (zadní, falešná svíčková...) podle počtu strávníků
    • špek kousek
    • kořenová zelenina mrkev, petržel, celer, 150-200 g od každého
    • cibule větší
    • citron
    • smetana
    • hladká mouka
    • 6
      ks hřebíček
    • 6
      ks nové koření kuliček
    • 6
      ks pepř mletý kuliček
    • 6
      ks bobkový list
    • cukr
    • sůl
    • olej
    • brusinky nebo rybízové želé

Postup přípravy receptu

1
Maso odblaníme a prošpikujeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, citrón omyjeme a nakrájíme na kolečka. Smícháme ve velké míse, přidáme koření, cukr, sůl a olej. Dobře promícháme. Část této zeleninové směsi dáme na dno pekáče, ve kterém budeme maso péct, na ni položíme maso, které zasypeme zbytkem zeleniny. Necháme v chladu odstát do druhého dne. Maso pustí štávu.
2
Troubu předehřejeme na 200 °C a pečeme, dokud maso není měkké (ke konci ho můžeme naporcovat na plátky, aby změklo rychleji). Maso vyjmeme. Také vyndáme zbytky citónu, aby omáčka nebyla hořká, a bobkový list. Ostatní koření můžeme v omáčce ponechat. Zasypeme moukou a přidáme trochu vody a brusinek nebo rybízového želé. Důkladně rozmixujeme. Omáčku necháme provařit, podle potřeby přidáme vodu, aby měla správnou hustotu. Nakonec přidáme smetanu - opět podle chuti - já dávám jen jednu, i když věšinou vařím jako pro regiment, protože nemám ráda, když je omáčka moc smetanová. Pak už jen nechte prohřát maso nakrájené na plátky a dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Zelňačka mojí maminky

Zelňačka mojí maminky

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 30. 8. 2011 20:42

    Já používám taky halali a nakládám den do předu. A maso používám vepřovou kotletu,je to ekonomické a jsem na to zvyklá. Je to taky moc dobré

  • Marie Vlckova | 29. 2. 2008 14:09

    Staci pouzit mleko a kousek masla - smetana je vlastne 'vicetucne mleko' (mleko = 2, 3 , nebo 4% tuku-jak kde, smetana je 12% tuku, slehacka 33% tuku - a ten tuk je vlasne maslo) a nedavat vodu.

  • Jana Myronchuk | 28. 2. 2008 00:27

    chtela bych se zeptat jestli se da necim nahradit smetana nebo slehacka. jedu totiz na delsi dobu do italie a tam je slehacka jen stuhla, takovou jak je u nas jsem tam nenasla. tak se chci zeptat jestli se da necim nahradit? prosim prosim.

  • hallerova gertruda | 8. 4. 2007 12:58

    jejda to jsme si pochutnali sice bez pravych knedliku,ale vyborne po 30ti letech svickova a povedla se mi.preji vesele velikonoce a hodne jarniho slunicka za spanelska

  • Zdeňka | 21. 10. 2006 20:55

    U nás je velmi oblíbená svíčková z Halali,maso vždy naložím večer a druhý den připravuji.Nevím,jestli je to nutné,ale nám to tak chutná.Maso ani nesolím,směs je slaná dost.

  • Maruš | 21. 10. 2006 19:06

    Já osobně Halali používám při přípravě tzv.rychlovky,když mám málo času,takže nenakládám.Ale nevím,jak ostatní.

  • Anonym | 21. 10. 2006 17:00

    Tchyne mi rika ze je potreba nakladat maso na svickovou do HALALI den predem.Je to pravda?

  • Jana | 30. 8. 2006 10:20

    Citron loupu a ještě dobře odstraním bílou vnitřní vrstvu a jádra,pak krájím na silné plátky.Stalo se mi totiž,že omáčka zhořkla po přidání neoloupaného citronu.Jinak dávám ještě 1-2 lžíce octa na samém začátku vaření,nemáme rádi omáčku moc sladkou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brusinky Cibule Citron Cukr Hladká mouka Hovězí maso Hřebíček Kořenová zelenina Nové koření Olej Pepř mletý Smetana Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Léčivý sirup z jitrocele

Léčivý sirup z jitrocele

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Marinované špízy

Marinované špízy

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Meruňkové clafoutis

Meruňkové clafoutis

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

36
Ředkvičkový salát III.
Ředkvičkový salát III.
25
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
25
Vajíčkovo - okurková pomazánka EXTRA zdravá
Vajíčkovo - okurková…
23
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
22
Sojové kostky na prudko s coleslaw salátem
Sojové kostky na prudko…

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

  • Recepty.cz
  • Svíčková podle maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact