• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková omáčka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 254
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks cibule větší
    • celer kousek
    • sůl
    • 2
      ks mrkev střední
    • 1
      ks petržel
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 3
      ks pepř celý
    • mouka
    • cukr
    • 200
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Cibulku nakrájíš na kostičky, osmahneš, přidáš zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeš i trochu cukru. Osmahneš a podliješ horkou vodou, dusíš do změknutí zeleniny.
2
Pak vybereš koření, zeleninu rozmixuješ, přiliješ smetanu nebo šlehačku trochu zahustíš moukou. Dobře povaříš, až omáčka dostane tu správnou konzistenci. Dochutíš solí, cukrem, citronovou šťávou.

RADA: Jak na připálenou omáčku?

3
Jestli chceš i maso, tak maso opečeš zprudka na pánvi, vložíš do toho zeleninového základu a pečeš v troubě, nebo dusíš na plotně do změknutí masa. Taky můžeš použít papiňák, hlavně u hovězího. U kuřecího, krůtího, králičího ani netřeba.

RADA: Chyby, které děláme při přípravě masa.

4
Pak uděláš hrnečkové knedlíčky (jednoduhé pro začínající hospodyňky) a pozveš drahého k nedělnímu obědu.
5
Samozřejmě, je spousta dalších možností KTERAK svíčkovou upraviti a každá ji určitě děláme jinak, mě se to osvědčilo tak a ne jinak, alespoň nemusím dlouho stát u plotny.

RADA: Národní jídla z Evropy: znáte je všechny?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dajinkas | 22. 3. 2019 18:16

    Dneska jsem zkoušela moji první svíčkovou podle tohoto receptu, dala jsem 3 velké mrkve, ale stejně si přítel vyžádal pro příště víc, něco mu tam chybělo :O :)

  • ufo65
    ufo65 | 3. 11. 2017 10:43

    Katerina97 | 4. 9. 2017 02:06 Výborný recept. Vařila jsem svíčkovou poprvé a povedla se. :-)) Asi jsi nenáročná kuchařka,ale to se asi časem změní. a prosím tě nikdy na svíčkovou nebo guláše nepoužívej papiňák všechno chce svůj čas.

  • ufo65
    ufo65 | 3. 11. 2017 10:38

    Trochu jednoduchej recept ne? Určitě bych ji nevařil takhle!

  • Katerina97
    Katerina97 | 4. 9. 2017 02:06

    Výborný recept. Vařila jsem svíčkovou poprvé a povedla se. :-))

  • Pavlína | 2. 5. 2017 21:15

    Podle tohoto receptu jsem vařila svíčkovou už dvakrát. Minule to byla moje premiéra. Musím říct, že se opravdu povedla!!! Moc děkuji za výborný recept! <3

  • Radek | 22. 9. 2016 14:39

    Jdu to zkusit, snad mě moje drahá polovička pochválí

  • Blanka | 4. 8. 2016 00:00

    Pomalu připravuju ingredience (dopoledne budu vařit). Přítel svíčkovou miluje, tak doufám, že se mi povede. Ale jak tu čtu ty pochvaly, určitě sklidí úspěch :). Zajímavý a jednoduše vypadající recept - tak to mám ráda!

  • Martina V. | 9. 1. 2016 14:23

    Recept vypadá výborně a jednoduše. Naopak jsem ráda, že jsem našla jako vegetarián recept na omáčku bez zapojení masa ;-)

  • Já | 9. 11. 2015 17:30

    Podle chuti ;-)

  • HaniQua | 26. 6. 2015 13:53

    taky jsem ted dodělala a musím říct že je lešpí jak někde v restauraci a s domácími knedlíky ještě lepší :) <3

  • goldinka | 20. 4. 2015 21:04

    Dělám zhruba podobně, je to náš rodinný recept,který nikdy nezklame a vždy chutná výborně. :-) Pokud chcete mít hezkou tmavou barvu svíčkové, tak je dobré dát na cibulku nejdříve nastrouhanou mrkev, posolit a opepřit a teprve až pustí šťávu asi po 10 min přidat nastrouhaný celer s petrželí a opět posolit a opepřit a přidat další koření.Tímto delším dušením je chuť výraznější. Pokud je aromatická zelenina a je jí dost, tak ani není nutné přidávat mouku či smetanu :-)

  • Ivca | 5. 4. 2015 15:26

    Ahoj dnes jsem dělala poprvé v životě svíčkovou podle tohoto receptu a byla výborná <3 <3 <3

  • Ivca | 5. 4. 2015 15:25

    Ahoj dnes jsel dělala poprvé v životě svíčkovou podle tohoto receptu a byla výborná <3 <3 <3

  • Petr | 30. 1. 2014 14:00

    Dobrý den Mohu divočáka naložit do Halali? Děkuji a hezký den.

  • Michaela | 22. 1. 2014 18:30

    Recept vypadá jednoduše,ale není tam napsano, kolik tam mám dát smetany nebo šlehačky, prosím poradte :-)

  • Kačka | 18. 7. 2013 23:39

    Tak moje první svíčková a byla úžasná, sice sem asi dala moc mrkve, protože byla trošku víc do oranžova, ale byla výborná a přítel si dokonce přidával 8-) Takže suprovej receptík a moc chutnal :-[

  • Jitka | 8. 5. 2013 15:58

    chuť citronu mě zase v omáčce dost vadí, zkusila jsem jednou a víckrát už bych nezariskovala :-$

  • Simba240 | 1. 5. 2013 10:39

    právě na plotně jako sváteční prvomájové jidlo pro přítelkyni snad bude tak dobrá jak se zde píše ;-) po dokončení dám echo jak se povedla

  • addieH | 24. 4. 2013 14:29

    svickovou delam podle tohoto receptu a je vyborna. <3 :-*

  • 4122011 | 11. 2. 2013 12:22

    dochucuji citronem, dodá omáčce pikantnost. jinak moc výborná :-)

  • Růžena Suchá | 8. 2. 2013 21:10

    Koukám na recepty a jsou lákavé .Musím je vyzkoušet <3

  • drewdark | 12. 1. 2013 18:20

    Moje prvni svickova a celkem se povedla, diky za recept.

  • ihynek | 30. 12. 2012 16:24

    Jednoduše popsaný recept se skvělým výsledkem. Díky za něj a dávám za 1 :) S hvězdičkou...

  • Mickey | 24. 12. 2012 13:04

    No :-| tak to se nauč číst teda..

  • Jan K. | 16. 12. 2012 21:13

    Áaa vždy se najde nějaký puntíčkář. Já také dělám svíčkovou z vepř. kýty a říkám tomu svíčková. Nebo myslíte, že když budu dělat na jiný způsob svíčkové maso, tak všemu budu říkat svíčková? Ne, každý ví a v mysli má, že svíčková je tato omáčka ať je nebo není z pravé svíčkové.

  • Zbyněk | 16. 12. 2012 19:45

    super svíčková ta se fakt povedla :-)

  • syslicek
    syslicek | 8. 11. 2012 11:34

    Svíčkovou jsem dělala podle tohohle receptu poprvé a byla naprosto výborná, přítel si moc pochutnal. Pro někoho, kdo nechce trávit půl dne u plotny naprosto perfektní recept :)

  • Jan | 26. 10. 2012 00:58

    Vy musite byt gastronom jak stehno. Svickova NENI omacka, ale maso! Pokud delate svickovou omacku, delate ji ze svicek!

  • vašek amatér | 26. 10. 2012 00:30

    Také ji dělám. Výhoda je, že tuhle svíčkovou zvládne bez púroblémů i chlap. :-D :-D

  • Bára | 20. 8. 2012 12:45

    Poprvé jsem vařila svíčkovou a díky tomuto receptu jsem ji zvládla :-) a takhle dobrou svíčkovou jsem ještě nejedla <3 ... děkuji autorce :-*

  • josefosaurus | 1. 5. 2012 10:42

    Super recept, moc chutnalo! Jenom v ingrediencich chybi smetana/slehacka a citron.

  • recepty73
    recepty73 | 3. 5. 2011 09:00

    ...zařazení : omáčky ;-)

  • addieH | 27. 4. 2011 15:17

    dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

  • addieH | 27. 4. 2011 15:17

    dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

  • addieH | 27. 4. 2011 15:17

    dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

  • addieH | 27. 4. 2011 15:17

    dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

  • addieH | 27. 4. 2011 15:17

    dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

  • addieH | 27. 4. 2011 15:17

    dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

  • addieH | 27. 4. 2011 13:38

    stále vařím, ale už ted voní úžasně!! :-)) už aby to bylo, mám na ní takovou chuť!!! :-P

  • addieH | 27. 4. 2011 13:00

    svíčkovou dělám poprvý v životě, už to stojí na plotě, tak jsem zvědavá, jak dopadne. O:-) =-O =-O

  • kladie | 11. 3. 2011 12:15

    :-) super recept děkuji

  • erika78 | 15. 2. 2011 12:03

    super :-) <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Svíčková
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Cukr Mouka Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Smetana ke šlehání Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Kuře s paprikou a olivami

Kuře s paprikou a olivami

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Arabský chléb - Pide

Arabský chléb - Pide

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Doporučujeme

40 minut
Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

40
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
27
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
25
Marry Me Chicken
Marry Me Chicken
23
Pomazánka z pečeného česneku
Pomazánka z pečeného…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
AHA.cz Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Miss Earth Natálie Puškinová přiznala: Rozchod po dvou letech!

Miss Earth Natálie Puškinová přiznala: Rozchod po dvou letech!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

Další doporučené recepty:

Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně podle Richarda…
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským…
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
  • Recepty.cz
  • Svíčková omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact