• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 29
doba přípravy: 210 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Česká klasika, kterou nelze nemilovat. Smetanová omáčka z kořenové zeleniny s plátky hovězího prošpikovaného slaninou je totiž naprosto neodolatelná. Dejte si k ní karlovarský knedlík a labužnický zážitek bude dokonalý.

Jak na houskový knedlík

Suroviny

4 porce
  • Omáčka:
    • 100
      g špek
    • 800
      g hovězí kýta
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 2
      ks petržel
    • 2
      ks mrkev
    • 0,50
      ks celer střední velikost
    • 2
      ks cibule
    • 100
      g máslo
    • 500
      ml hovězí vývar nebo vody
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 200
      ml vývar nebo voda na podlití
    • 5
      ks černý pepř
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • 0,50
      ks citron
  • Knedlík:
    • 6
      ks rohlík
    • 200
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce petrželka nadrobno nasekané
    • 100
      g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Špek nakrájejte na špalíčky 1 x 1 cm, dlouhé zhruba 10 cm. Aby snáz pronikly do masa, můžete je předem dát na hodinu do mrazáku. Z masa odřežte povrchové blány a tuk. Pomocí dlouhého tenkého nože protáhněte špek masem. Pozor, maso špikujte po vlákně.

RADA: Domácí vývar podle šefkuchaře, jak na něj?

2
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravené maso svažte kuchyňským provázkem do úhledného válečku. Osolte ho a opepřete. Petržel, mrkev, celer i cibuli očistěte a nakrájejte na větší kostky.
3
V kastrolu rozpusťte máslo a maso ze všech stran zprudka opečte dozlatova. Přendejte je do malého pekáče a do výpeku vložte všechnu kořenovou zeleninu s cibulí. Občas promíchejte a restujte asi 5 minut. Nyní přidejte cukr a po 1 minutě vlijte do kastrolu asi 100 ml vody a odvařte všechny přípečky. Zalijte octem a nechte přejít varem, nakonec vmíchejte hořčici a podlijte vývarem nebo vodou. Přiveďte tekutinu k varu a přelijte do pekáče k masu. Přidejte koření, přikryjte alobalem nebo poklicí a vložte do trouby. Pečte minimálně 2 hodiny, dokud maso nezměkne, vždy po půlhodině je otáčejte.
4
Upečené maso vyjměte z omáčky a nechte ho na talíři odpočívat. Z výpeku vyberte koření, vše i se zeleninou rozmixujte dohladka. Vlijte smetanu a nechte přejít varem. Hotovou omáčku ochuťte solí a citronovou šťávou.
5
Mezitím uvařte knedlíky. Pečivo nakrájejte na kostky a nasucho orestujte na pánvi. Pak ho v míse přelijte mlékem s rozšlehanými žloutky. Přidejte špetku soli, muškátový květ a petrželku. Z bílků ušlehejte sníh. K vejcím vmíchejte mouku a nakonec velmi zlehka sníh. Na pracovní ploše rozprostřete navlhčené čisté plátno, potřete je rozpuštěným máslem, vytvarujte na něm z poloviny těsta asi 20 cm dlouhý knedlík, zaviňte a zavažte konce. Stejně připravte i druhý knedlík. Knedlíky vařte v dostatečném množství vroucí vody 20 minut, v polovině je otočte. Hotové knedlíky rozbalte a nakrájejte na plátky.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

6
Maso zbavte provázku, nakrájejte ostrým nožem na plátky a hned podávejte s omáčkou a knedlíky.
7
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Falešná svíčková omáčka

Falešná svíčková omáčka

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Svíčková FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Černý pepř Cibule Citron Cukr krupice Dijonská hořčice Hovězí kýta Hovězí vývar Hrubá mouka Máslo Mléko Mrkev Muškátový květ Nové koření Ocet Pepř mletý Petržel Petrželka Rohlík Smetana ke šlehání Špek Sůl Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Krachle z listového těsta

Krachle z listového těsta

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Snadná a rychlá hrachová polévka

Snadná a rychlá hrachová polévka

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

66
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Staročeský jablkový nákyp
Staročeský jablkový nákyp
21
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
19
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Film Franz Agnieszky Holland se probojoval na shortlist Evropské filmové akademie

Film Franz Agnieszky Holland se probojoval na shortlist Evropské filmové akademie

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Svíčková dle Ládi Hrušky
Svíčková dle Ládi Hrušky
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně podle Richarda…
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact